BIST 100 11.116,99 %0,92 Altın 6.384,76 ₺/gr %0,62 Bitcoin $80.563 %1,08 Dolar 49,77 ₺ %0,08 Euro 55,87 ₺ %0,14 Sterlin 66,68 ₺ %0,14 Gümüş 86,16 ₺/gr %1,20 Ethereum $2.342,08 %1,70 İsviçre Frangı 60,35 ₺ %0,40 Kanada Doları 35,53 ₺ %0,14 Avustralya Doları 35,03 ₺ %0,31 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,26 ₺ %0,11 BAE Dirhemi 13,56 ₺ %0,10 Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,26 Çin Yuanı 7,46 ₺ %0,13
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa GÜNDEM Tunç Soyer üreticilere seslendi: “Ürettikleriniz halkın b...

Tunç Soyer üreticilere seslendi: “Ürettikleriniz halkın bakkallarında yerini alacak

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Karaburun’da İstiridye Mantar Yetiştiriciliği Eğitimini tamamlayan 74 kursiyere sertifikalarını verdi.

0Yorumlar
Tunç Soyer üreticilere seslendi: “Ürettikleriniz halkın bakkallarında yerini alacak

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası Şube Müdürlüğü’nün ‘Kırsalda Gelir Getirici Faaliyetlerin Desteklenmesi Çalışmaları’ kapsamında her ilçenin niteliklerine ve istihdam ihtiyacına yönelik kurslar düzenlemeye devam ediyor. Çalışmalar kapsamında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer bugün Karaburun Düğün Salonu’nda düzenlenen törende İstiridye Mantar Yetiştiriciliği Eğitimini tamamlayan 74 kursiyere sertifikalarını verdi.

Törende Tunç Soyer işsizlik sorununa vurgu yaptı. İşsizliğin vahim bir tabloda olduğunun altını çizen Soyer, bu sertifika töreninin Yarımada’nın doğasını koruyarak, doğayla uyumlu bir sektörü harekete geçirerek ve ekonomik katkıya dönüştürerek bir çözüm ürettiği için önemli olduğunu söyledi. Soyer üreticilere yönelik yaptığı konuşmasında “Büyükşehir belediyesi olarak neyi üretiyorsanız satın alacağız. İzmir’de halkın bakkallarını açmaya devam ediyoruz, ürettikleriniz halkın bakkallarındaki raflarda yerini alacak. Yeter ki siz üretin, ürettiğinizin karşılığını almanız için elimizden ne geliyorsa yapacağız” ifadelerini kullandı.

Tunç Soyer üreticilere seslendi: “Ürettikleriniz halkın bakkallarında yerini alacak

“Yarımada’ya toz kondurmayacağız”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Karaburun Yarımadası’na yapılması konuşulan projelerle ilgili de bir açıklama yaptı. Hatalı yürütülen bir turizm politikasının doğaya sanayi sektörünün verebileceğinden daha fazla zarar verilebileceğini belirten Tunç Soyer “Şunu bilin istiyorum, bizim gözbebeğimiz İzmir’dir ve Yarımada’ya toz kondurulmasına da izin vermeyiz. Bunu net olarak söyleyeyim” diye konuştu.

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan yaptığı konuşmada, bölgelerinde kırsalda kalkınmayı hedefleyen ve sürdürülebilir ve iyi tarım uygulamalarıyla öne çıkmayı planladıklarını söyledi. Eğitimini tamamlayarak sertifika almaya hak kazanan kursiyer Şadan Tütüncü ise Karaburun’da kalkınmanın sürdürülebilir tarım ve sürdürülebilir turizmle mümkün olduğunun altını çizdi.

Konuşmaların ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan ve Köy-Koop İzmir Birliği Başkanı Neptün Soyer eğitimi başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikalarını verdi.

Törene İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter yardımcıları Aysel Özkan ve Yıldız Devran, büyükşehir belediyesi bürokratları ve vatandaşlar katıldı.

İzmir’in kırsal bölgelerinde eğitimler sürecek

Her ilçenin niteliklerine ve istihdam ihtiyacına yönelik kurslar düzenleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi ‘Kırsalda Gelir Getirici Faaliyetlerin Desteklenmesi Çalışmaları’ kapsamında, metropol dışındaki ilçelerde eğitim vermeyi sürdürüyor. Çalışmalar doğrultusunda bugün de Karaburun ilçesinde 'Yarımada Kalkınma Stratejisi' kapsamında İstiridye mantar yetiştiriciliği eğitimini tamamlayan 74 kursiyere sertifika verildi.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNDEM Haberleri

Tümü

Kılıçdaroğlu ve Özel, TBMM’deki cenazede buluştu

Eski Manisa Milletvekili Hasan Gülay için TBMM’de düzenlenen cenaze törenine katılan Özgür Özel...

6 gün önce

Oy pusulasındaki parti sayısı neden artıyor

Türkiye’de 2026’nın başından 13 Ekim’e kadar 12 yeni siyasi parti kuruldu. Bunlardan 4’ü eylül...

6 gün önce

Süleymancılar soruşturmasında 12 ilde operasyon

Ankara merkezli 12 ilde 44 adrese düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 38...

6 gün önce

ADM Elektrik’ten Muhtarlar Günü mesajı: “Desteklerinden...

Aydın, Denizli ve Muğla’da elektrik dağıtım faaliyetlerini sürdüren ADM Elektrik, 19 Ekim...

6 gün önce

Düzce’deki zincirleme kazada Dündar Ziya Gültekin...

Düzce’de Anadolu Otoyolu’nda meydana gelen zincirleme kazada ağır yaralanan Üsküdar Belediye...

10 gün önce

Sel felaketleri dere yataklarındaki yapılaşmayı yeniden...

İstanbul’daki sel ve Sapanca’da dere kenarındaki villanın çökmesi, dere yataklarında yapılaşmayı...

10 gün önce

Aziz Kocaoğlu YENİ Parti İzmir İl Başkanlığına aday

Aziz Kocaoğlu, 18 Ekim’de yapılacak YENİ Parti İzmir İl Kongresi öncesinde adaylığını açıkladı...

10 gün önce

İstanbul’da sel felaketi: 2 kişi yaşamını yitirdi

İstanbul’da sağanak ve fırtınanın ardından 2 kişi hayatını kaybetti, 15 Ekim’de kent genelinde...

10 gün önce

AKP kulislerinde değişim hesabı... 'Fon dosyası...

Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) fon krizine ilişkin incelemesi sürerken, iktidar kulislerinde...

10 gün önce

Halk TV kararına Yeni Partili vekillerden bantlı protesto

Halk TV’ye kayyum atanması kararının ardından Yeni Partili milletvekilleri, TBMM Genel...

11 gün önce

Bakanlık kayıp çocuklar hakkında son durumu açıkladı:...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Edirne’de kendilerine verilen market izninin ardından...

12 gün önce

Üsküdar-Sultanbeyli metrosunda korkutan patlama!

İstanbul’da M5 Üsküdar-Sultanbeyli metro hattının Ihlamurkuyu İstasyonu’nda bu sabah elektrik...

12 gün önce