BIST 100 11.478,13 %4,12 Altın 6.584,38 ₺/gr %0,74 Bitcoin - %4,31 Dolar 50,06 ₺ %0,06 Euro 56,46 ₺ %0,36 Sterlin 67,65 ₺ %0,30 Gümüş 84,65 ₺/gr %0,71 Ethereum $2.423,57 %6,55 İsviçre Frangı 61,40 ₺ %0,23 Kanada Doları 35,87 ₺ %0,09 Avustralya Doları 35,13 ₺ %0,16 Suudi Riyali 13,34 ₺ %0,05 BAE Dirhemi 13,64 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,61 ₺ %0,06 Çin Yuanı 7,50 ₺ %0,12
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa GÜNDEM Türkiye Almanya ilişkileri için güçlü iş birliği adımı

Türkiye Almanya ilişkileri için güçlü iş birliği adımı

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Almanya Federal Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosu Dr. Detlev Wolter’ı ziyaret etti.

0Yorumlar
Türkiye Almanya ilişkileri için güçlü iş birliği adımı

Gaziemir’de projesinde son aşamaya gelinen “Gençlik Kampüsü - Dil Merkezi” ve belediyenin eğitim adına önemli hizmeti Yurtdışı Akademik Burs Ofisi (YABO) ile ilgili çalışmalarını anlatan Başkan Arda’ya Başkonsolos Dr. Wolter, her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

Başkan Halil Arda’nın eşi Deniz Arda’nın da yer aldığı görüşmede, iki ülke arasındaki dostluk ilişkilerinin güçlendirilmesi ve dil eğitimine önem verilmesi konuları gündeme geldi.

Başkan Arda, Gaziemir’in İzmir’in dünyaya açılan kapısı olduğunu bu nedenle yabancı dil eğitimine büyük önem verdiklerini söyledi. Özellikle Avrupa ülkeleriyle güçlü ilişkiler kurmak istediklerini dile getiren Başkan Arda, “Yakın zamanda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer’e de ilettiğimiz ve iş birliği sözü aldığımız ‘Gençlik Kampüsü - Dil Merkezi’ projemizin çalışmaları artık son aşamaya geldi. Bu merkezde sadece İngilizce, Almanca değil İspanyolca, Rusça, Çince, Korece, Japonca gibi dünyanın önemli dillerinin de eğitimini vermeyi planlıyoruz. Almanya bu bakımdan hem barındırdığı Türk nüfusu hem de ekonomi anlamında Türkiye ile güçlü bağları olan bir ülke. Bu nedenle Almanca dil eğitimine de önem veriyoruz” dedi.

YABO ile yurtdışında okumak isteyen öğrencilere ücretsiz danışmanlık hizmeti verdiklerini de kaydederek, “Dünyanın birçok ülkesinde öğrencilere karşılıksız burs veren okulları araştırarak danışan öğrencilerimize iletiyoruz. Çocuklarımızın ufkunu genişletmek istiyoruz. Türkiye ile Almanya açısından da iş birliği yapmak çok önemli. Bizleri nezaketle ağırladığınız için çok teşekkür ederim” diye konuştu.  

Türkiye Almanya ilişkileri için güçlü iş birliği adımı

“Heyetleri Gaziemir’e getireceğim”

Gaziemir’de belediye tarafından yürütülen çalışmalardan çok etkilendiğini belirten Almanya Federal Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosu Dr. Wolter de, “Gaziemir Belediyesi’nin yaptığı çalışmaları yakından takip ediyorum. İki ülkenin dayanışması adına önemli çalışmalar üretiyorlar. Dil merkezi ve YABO projelerine her türlü desteği vermeye hazırız. Aynı zamanda beni ziyarete gelen ticari ve siyasi temsilcileri de mutlaka Gaziemir’e getireceğim. İlişkilerimizi güçlü tutmak çok önemli” dedi.

İzmir’de Başkonsolosluk görevine atanacağını öğrenmesinin ardından hemen Türkçe derslere başladığını da belirten Dr. Wolter, şunları söyledi:

“Birkaç cümle Türkçe konuşabiliyorum. Yavaş yavaş öğreniyorum. Başkan Arda’nın eşi Deniz Arda çok şanslı. İki dille büyümek gerçekten önemli. Biz Başkan Arda ile tek dil ile büyüdük. Şimdi Başkan Arda Almanca, ben de Türkçe öğrenmek için çabalıyoruz. Sizleri tanımaktan çok mutlu oldum. En yakın zamanda Gaziemir’de sizleri ziyaret edeceğim. Nazik ziyaretiniz için çok teşekkür ediyorum.”  

 
 


Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNDEM Haberleri

Tümü

31 ildeki seçim anketinde kararsızların oranı yüzde 23,1

Özdemir Araştırma'nın 31 ilde 2 bin 6 kişiyle gerçekleştirdiği ankette kararsızlar yüzde 23,1,...

15 saat önce

Ankara kulislerinde Kabine değişikliği beklentisi

Sinan Burhan, AK Parti'de yeni bir kongre süreci yaşanabileceğini ve parti yönetimindeki...

1 gün önce

Kılıçdaroğlu'ndan dokunulmazlıkların kaldırılması çağrısı

Kemal Kılıçdaroğlu, fon vurgununa ilişkin açıklamasında adı geçen siyasetçilerin...

1 gün önce

Kılıçdaroğlu ve Özel, Bahçeli’ye başsağlığı diledi

Serpil Bahçeli, Osmaniye’de düzenlenen cenaze töreninin ardından toprağa verildi; Kılıçdaroğlu...

1 gün önce

Erdoğan’dan AK Parti’nin 24’üncü yılına özel mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin 3 Kasım 2002’de iktidara gelişinin 24’üncü yılı dolayısıyla...

1 gün önce

Antalya’daki rüşvet davasında sanık sayısı 50’ye çıktı

Antalya’daki rüşvet davasında daha önce mağdur olarak dinlenen 9 iş insanı, ek iddianameyle...

1 gün önce

Bakan Işıkhan’dan emekli maaşları için yeni düzenleme...

Bakan Vedat Işıkhan, 2027 Ocak ayından itibaren yasal artışlara ilave emekli maaşı...

1 gün önce

Türkiye ile Güney Kore arasında nükleer iş birliği

Erdoğan'ın Güney Kore ziyaretinde 4 anlaşma imzalandı; belgeler arasında Türkiye'deki nükleer...

1 gün önce

İmamoğlu ve Emir Sarıgül arasında cezaevinde tartışma...

Ekrem İmamoğlu ile Emir Sarıgül’ün Marmara Cezaevi’ndeki avukat görüş alanında karşılaştığı ve...

1 gün önce

Merkezefendi’de Görevden Uzaklaştırma Kararı

İçişleri Bakanlığı, rüşvet, ihaleye fesat karıştırma ve irtikap soruşturması kapsamında...

1 gün önce

YENİ Parti’den genel başkanlık önseçimi için üyelik çağrısı

YENİ Parti, 8 Kasım’da yapılacak genel başkanlık önseçiminde oy kullanmak isteyenlerin 5 Kasım’a...

1 gün önce

Bahçeli'den İsrail'de Arap partilerinin yer aldığı...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İsrail'de Arap partilerinin de yer alacağı bir hükümet...

1 gün önce