BIST 100 11.116,99 %0,92 Altın 6.384,76 ₺/gr %0,62 Bitcoin $80.563 %1,08 Dolar 49,77 ₺ %0,08 Euro 55,87 ₺ %0,14 Sterlin 66,68 ₺ %0,14 Gümüş 86,16 ₺/gr %1,20 Ethereum $2.342,08 %1,70 İsviçre Frangı 60,35 ₺ %0,40 Kanada Doları 35,53 ₺ %0,14 Avustralya Doları 35,03 ₺ %0,31 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,26 ₺ %0,11 BAE Dirhemi 13,56 ₺ %0,10 Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,26 Çin Yuanı 7,46 ₺ %0,13
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa GÜNDEM 'Uğur Mumcu' Bayraklı'da anıldı

'Uğur Mumcu' Bayraklı'da anıldı

Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu katledilişinin 27'inci yılında Bayraklı'da düzenlenen panel ve fotoğraf sergisiyle anıldı.

0Yorumlar
'Uğur Mumcu' Bayraklı'da anıldı

 'Adalet ve Demokrasi' başlıklı etkinlikte Mumcu'nun kitaplarında anlattığı Türkiye ile günümüz Türkiye'si arasındaki tarihsel süreç ele alındı. 

'Uğur Mumcu' Bayraklı'da anıldı

Bayraklı Belediyesi tarafından Tepekule Kongre Merkezi Akdeniz Salonu'nda düzenlenen “Uğur Mumcu: Adalet ve Demokrasi” paneline Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Gazeteci-Yazar Işık Kansu ve Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Behlül Özkan konuşmacı olarak katıldı. Etkinlik öncesi katılımcılar Mumcu'nun hayatından kesitlere yer verilen Gürsel Gökçe’nin “Sönmeyen Işık Uğur Mumcu” sergisini ziyaret etti. Uğur Mumcu'nun 'Rabıta' kitabından örneklerin verildiği panelde ise, 30 yıl önce yazılanların günümüz Türkiye'sine ışık tuttuğu vurgulandı. Etkinliğe Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, eşi Aylin Sandal ve oğlu Yağız Sandal'ın yanı sıra, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Cumhuriyet Halk Partisi Bayraklı İlçe Başkanı Pınar Susmuş, İyi Parti Bayraklı İlçe Başkanı Erdinç Çobanoğlu, eski Bakanlardan Yaşar Okuyan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Salonu tamamen dolduran yüzlerce izleyici, konuşmacıları dikkatle dinledi.

Özel: 'Bir kez daha gökkuşağını oluşturacağız'

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel: Bu gece vesilesiyle faili meçhul tüm gazetecileri saygıyla, minnetle anıyorum. 27 yıl sonra bir kez daha Uğur Mumcu'nun işaret ettiği tehlikelerin bugün vardığı noktayı konuştuğumuz gecede görüyoruz ki; Uğur Mumcu'nun bıraktığı Türkiye'den çok daha geride bir Türkiye var. 180 ülke arasında basın özgürlüğü endeksinde 157. sıradayız. İsveç, Danimarka, Norveç gibi ülkeler ilk 5'te. Hukukun üstünlüğünde İran bizden daha önde. Orada şeriat hükümleri olmasına rağmen bizim hakim ve savcılardan daha özgürler. Ataol Behramoğlu'nun dediği gibi 'Gerek kalmadı korkmaya çünkü korkulan olmuştur' noktasında bir yerlerdeyiz ama hayat bir yandan devam ediyor. Tarihsel süreç içindeyiz. Kimsenin umutsuzluğa kapılmaya, biz kaybettik onlar kazandı demeye hakkı yok. Dış politika ve Türkiye'de siyaseti elinde bulunduranlara karşı kaçamayacağımız bir sorumluluğumuz var. Sandık bazen dile gelir konuşur duyabilene. Şunu söyler: 'Yapma.' 1 yıl önce verdiği yetki sonrası sandık sana 'dur' dedi, ancak alınan bir mesaj yok. İlk çağlardan beri insanlar nasıl davranıyorsa öyle davranacağız. İstanbul seçimlerini Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir gökkuşağı gibi olan ittifak siyaseti kazandı. Büyükşehirler gibi birçok ili de gökkuşağı kazandı. Farklı renklerin, seslerin birbirine taviz vermeden, içine karışmadan ama birlikte olduğu bir siyasetle kazanıldı. Cumhuriyet, Atatürk devrimleri, bilim ve çağdaşlıkla sorunu olmayan herkesle birlikte bir kez daha gökkuşağını oluşturacağız" diye konuştu.

Kansu: Ayrışmaya kardeşlikle 'Hayır' dedik

Gazetece-Yazar Işık Kansu: Uğur Mumcu ile çalışmış gazetecilerden biri olarak yüzlerce panele katıldım. Böye kalabalığı ilk kez görüyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Aydınlanma yaşamış toplumlar nerede olsa geri düşmezler. Türkiye'nin demokratikleşme sürecine bakarsanız; 200 yıllık bir süreç var. Hep devrim ve karşı devrim süreci yaşanmış. Şu bir gerçek, Türkiye'de çağdaş uygarlıktan geriye düşmek zor. Son yerel seçimde de gördük. Toplumdaki ikileştirmeye, kindarlaştırmaya biz kardeşlikle 'hayır' dedik. Nerede dedik? Büyükşehirlerde 'yeter' dedik. Müthiş bir sağduyuyla 'dur' dedik. O nedenle karamsarlığa gerek yok.

'Uğur Mumcu' Bayraklı'da anıldı

Özkan: "Türkiye fabrika ayarlarına dönmeli"

Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Behlül Özkan: "Kendinize olan güveninizin düşük olmaması lazım. Müslüman kardeşler ideolojisi Türkiye'de güçlü lobisi olan bir örgüt. Dış politikada ülke değerleri, çıkarları değil, İslami değerler ön planda. Orta doğu ülkeleriyle savaşarak değil, bunlarla uzlaşarak ülke çıkarlarını düşünerek hareket edilmeli. Ruslarla 'düşman olma', Arap'ların 'iç işlerine karışma', Ortadoğu ile 'savaşma' diyen Atatürk'ün söylediklerinin tam aksi işler yaparak, herkesle kavgalı hale geldik. Cumhuriyetin kurulduğu ilk halinde izlenilen yol gibi fabrika ayarlarına geri dönülmesi gerekiyor. Atılan tüm adımlar siyasal İslam'ın ideolojik takıntılardan dolayı milli çıkarlar gözetilmeksizin atılıyor ve bu da başımıza bela oluyor.

Etkinlik sonunda Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, konuşmacılara ve fotoğraf sanatçısı Gürsel Gökçe’ye teşekkür plaketi ve çiçek takdim etti.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNDEM Haberleri

Tümü

Kılıçdaroğlu ve Özel, TBMM’deki cenazede buluştu

Eski Manisa Milletvekili Hasan Gülay için TBMM’de düzenlenen cenaze törenine katılan Özgür Özel...

6 gün önce

Oy pusulasındaki parti sayısı neden artıyor

Türkiye’de 2026’nın başından 13 Ekim’e kadar 12 yeni siyasi parti kuruldu. Bunlardan 4’ü eylül...

6 gün önce

Süleymancılar soruşturmasında 12 ilde operasyon

Ankara merkezli 12 ilde 44 adrese düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 38...

6 gün önce

ADM Elektrik’ten Muhtarlar Günü mesajı: “Desteklerinden...

Aydın, Denizli ve Muğla’da elektrik dağıtım faaliyetlerini sürdüren ADM Elektrik, 19 Ekim...

6 gün önce

Düzce’deki zincirleme kazada Dündar Ziya Gültekin...

Düzce’de Anadolu Otoyolu’nda meydana gelen zincirleme kazada ağır yaralanan Üsküdar Belediye...

10 gün önce

Sel felaketleri dere yataklarındaki yapılaşmayı yeniden...

İstanbul’daki sel ve Sapanca’da dere kenarındaki villanın çökmesi, dere yataklarında yapılaşmayı...

10 gün önce

Aziz Kocaoğlu YENİ Parti İzmir İl Başkanlığına aday

Aziz Kocaoğlu, 18 Ekim’de yapılacak YENİ Parti İzmir İl Kongresi öncesinde adaylığını açıkladı...

10 gün önce

İstanbul’da sel felaketi: 2 kişi yaşamını yitirdi

İstanbul’da sağanak ve fırtınanın ardından 2 kişi hayatını kaybetti, 15 Ekim’de kent genelinde...

10 gün önce

AKP kulislerinde değişim hesabı... 'Fon dosyası...

Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) fon krizine ilişkin incelemesi sürerken, iktidar kulislerinde...

10 gün önce

Halk TV kararına Yeni Partili vekillerden bantlı protesto

Halk TV’ye kayyum atanması kararının ardından Yeni Partili milletvekilleri, TBMM Genel...

11 gün önce

Bakanlık kayıp çocuklar hakkında son durumu açıkladı:...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Edirne’de kendilerine verilen market izninin ardından...

12 gün önce

Üsküdar-Sultanbeyli metrosunda korkutan patlama!

İstanbul’da M5 Üsküdar-Sultanbeyli metro hattının Ihlamurkuyu İstasyonu’nda bu sabah elektrik...

12 gün önce