BIST 100 11.116,99 %0,92 Altın 6.384,76 ₺/gr %0,62 Bitcoin $80.589 %0,07 Dolar 49,77 ₺ %0,08 Euro 55,87 ₺ %0,14 Sterlin 66,68 ₺ %0,14 Gümüş 86,16 ₺/gr %1,20 Ethereum $2.345,26 %1,14 İsviçre Frangı 60,35 ₺ %0,40 Kanada Doları 35,53 ₺ %0,14 Avustralya Doları 35,03 ₺ %0,31 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,26 ₺ %0,11 BAE Dirhemi 13,56 ₺ %0,10 Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,26 Çin Yuanı 7,46 ₺ %0,13
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa GÜNDEM Uğur Mumcu’suz 26 yıl geçti

Uğur Mumcu’suz 26 yıl geçti

26 yıl önce bugün, evinin önünde aracına yerleştirilen bombayla katledilen Gazeteci – Yazar Uğur Mumcu, Karabağlar Belediyesi’nin düzenlediği etkinlikte bir kez daha anıldı.

0Yorumlar
Uğur Mumcu’suz 26 yıl geçti

Her yıl Üçyol Uğur Mumcu Anıtı’nın önünde düzenlenen anma töreni olumsuz hava koşulları nedeniyle bu sosyal tesislerde düzenlendi. Törene Karabağlar Belediyesi Başkan Vekili Alev Ağrı, İzmir Gazeteciler Cemiyet Başkanı Misket Dikmen, CHP Karabağlar İlçe yönetim kurulu üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, birim müdürleri  ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Yurtseverlik anlayışı bizim rehberimiz oldu

Törende ilk konuşmayı Uğur Mumcu’nun yazılarını yazdığı Cumhuriyet Gazetesi’nin İzmir Temsilcisi Hakan Dirik yaptı. Bu mesleğe başladığında Uğur Mumcu’nun gazetecilik anlayışı ve yurtseverlik anlayışının kendisine rehberlik ettiğini belirterek “Onun yazılarını yeniden okumak bugünü anlamlandıracaktır. Bu etkinlik için Karabağlar Belediyesi’ne teşekkür ediyorum” dedi.

Mumcu’nun sözleri her geçen yıl daha da kıymetlenecek

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen ise Uğur Mumcu’nun dimdik bir kalem olduğunu, yazdıklarıyla o günlerden bugünleri işaret ettiğini belirterek,  “O günleri hiç soldurmamamız ve o kalemlere sahip çıkmamız gerekiyor” dedi. Ülkemizde 1909 yılından bu yana toplam 65 gazeteci, sıkılan kurşun ve bombalarla can verdiğini belirten Dikmen,  “Bu 65 gazeteciye sıkılan her kurşun halkın özgürlüğüne sıkılmış bir kurşundur. Biz gücümüzü asla elimizden bırakmamalıyız. Uğur Mumcu’nun bu sözleri ve yazdıkları önümüzdeki yıllar için de geçerli ve her geçen gün daha da kıymetlenecek. Bizler meçhul cinayetlerle yaşamdan kopartılan Uğur Mumcu ve basın şehitlerimizi unutmayacağız. Onların verdiği özgürlük, laiklik, bağımsızlık mücadelesini yere düşürmeyeceğiz. Aydınlanma yolundaki tüm emekleri için Uğur Mumcu'yu ve basın şehitlerimizi saygı ve özlemle anıyoruz” dedi.

Bugünleri gelecek kuşaklara aktarmalıyız

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'nun şehir dışında olması nedeniyle Başkan Vekili Alev Ağrı da günün anlamına ilişkin bir değerlendirme yaptı. Ağrı, bir Ocak ayında adeta yas tutan bir havada birlikte oldukları için katılımcılara teşekkür etti. Bir sınıf arkadaşının Uğur Mumcu ile yaşadığı anısını aktararak Uğur Mumcu’nun insani yönüne değinen Alev Ağrı, Mumcu’yu hüzünle anmak yerine bu günleri gelecek kuşaklara aktarmak için bir vesile olarak gördüklerini belirterek,  “Uğur Mumcu hafızalarımızda çağdaş ve tam bağımsız bir Türkiye için verdiği mücadele ile anılacak. Onu saygı ve minnetle anıyoruz” dedi ve Mumcu’nun söylediği “Bir insan kendi ülkesinin devrimcisi olmalı” sözüyle veda etti.

Konuşmaların ardından katılımcılar anı defterine duygularını yazarak karanfil bıraktı.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNDEM Haberleri

Tümü

Kılıçdaroğlu ve Özel, TBMM’deki cenazede buluştu

Eski Manisa Milletvekili Hasan Gülay için TBMM’de düzenlenen cenaze törenine katılan Özgür Özel...

6 gün önce

Oy pusulasındaki parti sayısı neden artıyor

Türkiye’de 2026’nın başından 13 Ekim’e kadar 12 yeni siyasi parti kuruldu. Bunlardan 4’ü eylül...

6 gün önce

Süleymancılar soruşturmasında 12 ilde operasyon

Ankara merkezli 12 ilde 44 adrese düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 38...

6 gün önce

ADM Elektrik’ten Muhtarlar Günü mesajı: “Desteklerinden...

Aydın, Denizli ve Muğla’da elektrik dağıtım faaliyetlerini sürdüren ADM Elektrik, 19 Ekim...

6 gün önce

Düzce’deki zincirleme kazada Dündar Ziya Gültekin...

Düzce’de Anadolu Otoyolu’nda meydana gelen zincirleme kazada ağır yaralanan Üsküdar Belediye...

9 gün önce

Sel felaketleri dere yataklarındaki yapılaşmayı yeniden...

İstanbul’daki sel ve Sapanca’da dere kenarındaki villanın çökmesi, dere yataklarında yapılaşmayı...

9 gün önce

Aziz Kocaoğlu YENİ Parti İzmir İl Başkanlığına aday

Aziz Kocaoğlu, 18 Ekim’de yapılacak YENİ Parti İzmir İl Kongresi öncesinde adaylığını açıkladı...

10 gün önce

İstanbul’da sel felaketi: 2 kişi yaşamını yitirdi

İstanbul’da sağanak ve fırtınanın ardından 2 kişi hayatını kaybetti, 15 Ekim’de kent genelinde...

10 gün önce

AKP kulislerinde değişim hesabı... 'Fon dosyası...

Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) fon krizine ilişkin incelemesi sürerken, iktidar kulislerinde...

10 gün önce

Halk TV kararına Yeni Partili vekillerden bantlı protesto

Halk TV’ye kayyum atanması kararının ardından Yeni Partili milletvekilleri, TBMM Genel...

11 gün önce

Bakanlık kayıp çocuklar hakkında son durumu açıkladı:...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Edirne’de kendilerine verilen market izninin ardından...

11 gün önce

Üsküdar-Sultanbeyli metrosunda korkutan patlama!

İstanbul’da M5 Üsküdar-Sultanbeyli metro hattının Ihlamurkuyu İstasyonu’nda bu sabah elektrik...

12 gün önce