Üreten kadınlara Karşıyaka'dan müjde
Kadınların sosyal ve ekonomik yaşamda daha fazla rol üstlenmesi için çalışmalar yürüten Karşıyaka Belediyesi, “Üreten Kadınlar Yıl Sonu Kermesi” açtı. Dar gelirli ailelere mensup 80 kadın, el emeği ürünlerini satarak aile bütçesine katkı sağlayacak. Kermesi gezen Başkan Akpınar “Kermesimiz sayesinde kadınlarımıza iş imkânı sunuyoruz. Yakın zamanda kuracağımız Kadın Kooperatifimiz sayesinde de kadınlarımıza kalıcı gelir sağlayacağız” dedi.
Karşıyaka Belediyesi tarafından 3 - 7 Aralık tarihleri arasında düzenlenen “Üreten Kadınlar El Emeği Kermesi”, Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar’ın da katıldığı törenle açıldı. Karşıyaka Metro İstasyonu yanındaki alanda gerçekleşen kermeste 80 adet stant açıldı ve el emeği ürünlerini satmak isteyen kadınlara ücretsiz olarak tahsis edildi.
KURS ÖĞRENCİLERİ
Kermeste satış yapan kadınlar; kentteki mahalle merkezleri, kültür merkezleri, dernekler ve muhtarlıklar aracılığıyla tespit edildi. Büyük çoğunluğu, hobi ve meslek edindirme kurslarına katılan kadınlara tahsis edilen tezgahlarda seramik ürünler, takılar, örgü giysiler, örtüler, süs eşyaları ve daha pek çok ürün, uygun fiyatlarla satışa sunuldu. Aralarında engellilerin de bulunduğu kadınların el emeği göz nuru ürünleri, vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Karşıyakalı kadınların el emeği ürünleri maddi kazanca dönüştürebilmelerine olanak sağlamak amacıyla bu kermesi düzenlediklerini belirten Başkan Akpınar “İşsizlik çığ gibi büyüyor. Ev ekonomisine katkıda bulunmak isteyen insanlarımız için kurslar açıyoruz ve satmalarını sağlıyoruz” dedi.
KOOPERATİF MÜJDESİ
Kadınlara kooperatif müjdesi de veren Başkan Akpınar, “Kadınlarımızın bir araya gelerek birlikte üretmesi, ürettiklerini de kazanca dönüştürebilmesi için kadın kooperatifi kuruyoruz. Gerekli altyapıyı hazırladık, bürokratik işlemlerin de tamamlanmasıyla çok yakında kooperatifimizi açmış olacağız. Bundan sonra hediye olarak çikolata götürmek yok, mağazalardan gömlek, kravat göndermek yok. Ben bundan sonra kadınlarımızın ürettikleri ev eşyalarını hediye göndereceğim belediye başkanı olarak. Artık nikah şekerleri, nikah hediyelerini de kadınlarımız hazırlayacak. İnanıyorum ki dayanışma duygusu içindeki tüm Karşıyakalı vatandaşlarımız da bu el emeği ürünlere gereken ilgiyi gösterecektir” diye konuştu.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Efes Selçuklu Kadınlara Sağlık Eğitimi: Sağlık...
İzmir Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşler Dairesi Başkanlığı tarafından “Meme Kanseri Farkındalık...
Karşıyaka’nın çocuklarına müjde: “Kent 95 Parkı” hizmete...
Karşıyaka Belediyesi, uluslararası ‘Kent95’ programı kapsamında 0-3 yaş arası çocukların...
Menderes Belediyesi’nden Kadınlara Müjde; Fitness Salonu...
Menderes Belediyesi, kadınlara özel olan MEGEM fitness salonundaki yenileme çalışmasının yanı...
GÜNDEM Haberleri
TümüKılıçdaroğlu ve Özel, TBMM’deki cenazede buluştu
Eski Manisa Milletvekili Hasan Gülay için TBMM’de düzenlenen cenaze törenine katılan Özgür Özel...
Oy pusulasındaki parti sayısı neden artıyor
Türkiye’de 2026’nın başından 13 Ekim’e kadar 12 yeni siyasi parti kuruldu. Bunlardan 4’ü eylül...
Süleymancılar soruşturmasında 12 ilde operasyon
Ankara merkezli 12 ilde 44 adrese düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 38...
ADM Elektrik’ten Muhtarlar Günü mesajı: “Desteklerinden...
Aydın, Denizli ve Muğla’da elektrik dağıtım faaliyetlerini sürdüren ADM Elektrik, 19 Ekim...
Düzce’deki zincirleme kazada Dündar Ziya Gültekin...
Düzce’de Anadolu Otoyolu’nda meydana gelen zincirleme kazada ağır yaralanan Üsküdar Belediye...
Sel felaketleri dere yataklarındaki yapılaşmayı yeniden...
İstanbul’daki sel ve Sapanca’da dere kenarındaki villanın çökmesi, dere yataklarında yapılaşmayı...
Aziz Kocaoğlu YENİ Parti İzmir İl Başkanlığına aday
Aziz Kocaoğlu, 18 Ekim’de yapılacak YENİ Parti İzmir İl Kongresi öncesinde adaylığını açıkladı...
İstanbul’da sel felaketi: 2 kişi yaşamını yitirdi
İstanbul’da sağanak ve fırtınanın ardından 2 kişi hayatını kaybetti, 15 Ekim’de kent genelinde...
AKP kulislerinde değişim hesabı... 'Fon dosyası...
Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) fon krizine ilişkin incelemesi sürerken, iktidar kulislerinde...
Halk TV kararına Yeni Partili vekillerden bantlı protesto
Halk TV’ye kayyum atanması kararının ardından Yeni Partili milletvekilleri, TBMM Genel...
Bakanlık kayıp çocuklar hakkında son durumu açıkladı:...
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Edirne’de kendilerine verilen market izninin ardından...
Üsküdar-Sultanbeyli metrosunda korkutan patlama!
İstanbul’da M5 Üsküdar-Sultanbeyli metro hattının Ihlamurkuyu İstasyonu’nda bu sabah elektrik...