BIST 100 11.116,99 %0,92 Altın 6.384,76 ₺/gr %0,62 Bitcoin $80.563 %1,08 Dolar 49,77 ₺ %0,08 Euro 55,87 ₺ %0,14 Sterlin 66,68 ₺ %0,14 Gümüş 86,16 ₺/gr %1,20 Ethereum $2.342,08 %1,70 İsviçre Frangı 60,35 ₺ %0,40 Kanada Doları 35,53 ₺ %0,14 Avustralya Doları 35,03 ₺ %0,31 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,26 ₺ %0,11 BAE Dirhemi 13,56 ₺ %0,10 Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,26 Çin Yuanı 7,46 ₺ %0,13
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa GÜNDEM Virüsün verdiği zarar böyle görüntülendi!

Virüsün verdiği zarar böyle görüntülendi!

Çin'in Hubey eyaletine bağlı Wuhan’daki salgının kaynağı olduğu düşünülen hayvan pazarında çalışan 44 yaşındaki bir Çinlinin röntgen filmleri yeni tip corona virüsün akciğerlere verdiği zararı açıkça gösteriyor.

0Yorumlar
Virüsün verdiği zarar böyle görüntülendi!

Filmlerde akciğerdeki hava boşluklarının çoğunluğunun virüs nedeniyle dolduğu görülüyor. Uzmanlar, taramalarda görülen beyaz lekelerin SARS ve MERS’te de mevcut olduğunu belirtti.

Kuzey Amerika Radyoloji Derneği (RSNA), yeni tip corona virüsün (Covid-19) ortaya çıktığı Çin’in Wuhan kentindeki salgının kaynağı olduğu düşünülen deniz ürünleri pazarında çalışan ve 44 yaşında virüs nedeniyle hayatını kaybeden bir adamın röntgen filmlerini kamuoyuyla paylaştı. Filmlerde corona virüsün akciğerleri nasıl tahrip ettiği net bir şekilde görülüyor.

HAVA KESECİKLERİ DOLUYOR

X-ray ışını taramalarında corona virüsün etkileği yerler beyaz olarak görülüyor. Uzmanlar, hastada virüsün akciğerlerdeki hava keseciklerini kısmen doldurduğunu ve akciğer nodüllerine sebep olduğunu belirtti. .Diğer taraftan aynı tip anormalliklerin SARS (Şiddetli Akut Solunum Sendromu) ve MERS (Ortadoğu Solunum Sendromu) vakalarında da görüldüğünü söylediler.

Diğer taraftan, A görüntüsüyle F görüntüsü karşılaştırıldığında,  akciğer uzuvlarında bulunan sıvının,  zaman içinde belirgin bir şekilde corona virüs nedeniyle arttığı görülebiliyor.

Röntgenleri paylaşılan adamın yaklaşık iki hafta boyunca ateş ve öksürük belirtileri göstermesinin ardından 25 Aralık 2019'da hastaneye kaldırıldığı bir hafta sonra ise hayatını kaybettiği açıklandı.

Wuhan'a seyahat ettikten sonra corona virüse yakalanan 54 yaşında bir kadının bilgisayarlı tomografi taramaları da akciğerlerinde hava boşluklarının kısmen dolduğunu gösteriyor.

Solda yer alan fotoğrafta kırmızı olarak görülen alanlarda nodüller, sağ tarafta ise akciğer ve trakeanın üç boyutlu görüntüsü yer alıyor. Beyaz alanlarda corona virüsün tahribi görülüyor.

Japonya'dan döndükten sonra corona virüse yakalan Çin'in Sichuan eyaletinden 45 yaşındaki bir kadının taramalarında ise,  corona virüsün akciğerinin sol üst lobunda ters hale edilmiş hale işareti oluşturdu.

4 BİN 600'Ü AŞKIN KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Çin'in Wuhan kentinde ilk ortaya çıkan Türkiye dahil 110 ülkeye yayınan corona virüs (Covid-19) hızla yayılmaya devam ediyor. Dünya Salgın Örgütü'nün pandemi ilan ettiği salgında vaka sayısı 125 bini geçti, 4 bin 637 kişi yaşamını yitirdi. 



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNDEM Haberleri

Tümü

Kılıçdaroğlu ve Özel, TBMM’deki cenazede buluştu

Eski Manisa Milletvekili Hasan Gülay için TBMM’de düzenlenen cenaze törenine katılan Özgür Özel...

6 gün önce

Oy pusulasındaki parti sayısı neden artıyor

Türkiye’de 2026’nın başından 13 Ekim’e kadar 12 yeni siyasi parti kuruldu. Bunlardan 4’ü eylül...

6 gün önce

Süleymancılar soruşturmasında 12 ilde operasyon

Ankara merkezli 12 ilde 44 adrese düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 38...

6 gün önce

ADM Elektrik’ten Muhtarlar Günü mesajı: “Desteklerinden...

Aydın, Denizli ve Muğla’da elektrik dağıtım faaliyetlerini sürdüren ADM Elektrik, 19 Ekim...

6 gün önce

Düzce’deki zincirleme kazada Dündar Ziya Gültekin...

Düzce’de Anadolu Otoyolu’nda meydana gelen zincirleme kazada ağır yaralanan Üsküdar Belediye...

10 gün önce

Sel felaketleri dere yataklarındaki yapılaşmayı yeniden...

İstanbul’daki sel ve Sapanca’da dere kenarındaki villanın çökmesi, dere yataklarında yapılaşmayı...

10 gün önce

Aziz Kocaoğlu YENİ Parti İzmir İl Başkanlığına aday

Aziz Kocaoğlu, 18 Ekim’de yapılacak YENİ Parti İzmir İl Kongresi öncesinde adaylığını açıkladı...

10 gün önce

İstanbul’da sel felaketi: 2 kişi yaşamını yitirdi

İstanbul’da sağanak ve fırtınanın ardından 2 kişi hayatını kaybetti, 15 Ekim’de kent genelinde...

10 gün önce

AKP kulislerinde değişim hesabı... 'Fon dosyası...

Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) fon krizine ilişkin incelemesi sürerken, iktidar kulislerinde...

10 gün önce

Halk TV kararına Yeni Partili vekillerden bantlı protesto

Halk TV’ye kayyum atanması kararının ardından Yeni Partili milletvekilleri, TBMM Genel...

11 gün önce

Bakanlık kayıp çocuklar hakkında son durumu açıkladı:...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Edirne’de kendilerine verilen market izninin ardından...

12 gün önce

Üsküdar-Sultanbeyli metrosunda korkutan patlama!

İstanbul’da M5 Üsküdar-Sultanbeyli metro hattının Ihlamurkuyu İstasyonu’nda bu sabah elektrik...

12 gün önce