Yalı Mahallesi’ne modern dokunuş
Karşıyaka Belediyesi, ilçenin en işlek merkezlerinden biri olan Yalı Mahallesi 6418 sokak ve çevresini sil baştan yeniliyor. Geçtiğimiz haftalarda başlatılan hizmet hamlesiyle altyapısından çöp konteynerlerine kadar tamamen elden geçirilen bölge, daha estetik ve modern görünüme kavuşacak. Çalışmalar kısa sürede tamamlanacak.
HATLAR YER ALTINA ALINDI
Karşıyaka Belediyesi tarafından, Yalı Mahallesi’ndeki pazar yerinin de bulunduğu 6418 sokak ve çevresinde hayata geçirilen yenileme çalışmaları hızla ilerliyor. Karşıyaka’nın en kalabalık merkezlerinden biri olan sokakta altyapı çalışmaları tamamlandı. Elektrik, telefon ve internet hatları yer altına alınarak, görüntü kirliliği ortadan kaldırıldı. Eski elektrik direklerinin de sökümüne başlandı.
HEM YENİLENİYOR HEM YEŞİLLENİYOR
Bölgedeki yol ve kaldırımlar imar planlarına uygun olarak genişletildi. Yağmur suyu hatları yenilendi. Parke taşı döşeme çalışmaları sürerken, yol kenarlarında fidan dikimine başlandı. Hızla devam eden çalışmalar; Cahar Dudayev Bulvarı ile 6418 sokağın kesiştiği noktada yapılacak refüj, yeşil alan ve otopark düzenlemesi ile sona erecek. Buradaki çöp konteynerleri yer altına alınacak. Yer altı konteynerine uygun olmayan diğer noktalara yeni yer üstü konteynerleri konulacak. Tüm aydınlatmalar da yenilenecek.
PAZAR YERİ DE ELDEN GEÇİYOR
Öte yandan, yenileme çalışmalarına pazar yeri de dahil edildi. Devam eden çalışmalar kapsamında alanda bakım ve onarım yapılırken, pazar yerinin altındaki atıl alan otopark olarak düzenleniyor. Bin 500 metrekarelik alanda oluşturulan otopark, kameralı güvenlik sisteminin de kurulmasının ardından, Mayıs ayında hizmete açılacak. Hem vatandaşlar hem de pazar esnafı ücretsiz olarak yararlanabilecek.
“HALK İSTEDİ, BİZ YAPIYORUZ”
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar "6418 sokak, Yalı Mahallesi'nde onlarca esnafı barındıran ve güler yüzlü, aydınlık insanlarıyla Karşıyaka'ya umut saçan bir merkez konumunda. Halkın da öneri ve taleplerini alarak, bu bölgeyi modernize etmek, alt ve üst yapı eksiklerini gidermek için çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz. Vatandaşlardan aldığımız olumlu tepkiler de ne kadar doğru bir iş yaptığımızı gösteriyor. Çalışmaları kısa süre içinde tamamlayarak, sokağımızı daha güzel, estetik ve modern yüzüyle halkımızın kullanımına sunacağız” dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Güzelbahçe’de 30 Ağustos Coşkusu
30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 104’üncü yıl dönümü Güzelbahçe’de büyük bir coşku ve gururla...
Bornova’nın kalbine modern dokunuş
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki; ilçenin merkezi konumundaki Kazım Dirik ve Erzene...
Mert Ramazan Demir’in yeni dizisi belli oldu
“Yalı Çapkını”nın ardından yeni projesi merak edilen Mert Ramazan Demir’in, “Susuz Yaz”...
GÜNDEM Haberleri
Tümü"Milletle birlikte karar veren bir siyaseti müjdeliyoruz"
YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, "YENİ Parti’nin örgütünden beklediği tartışmayacağı ve...
Karabağlar'da 58 mahalleden aynı tepki! Çankırı konuyu...
AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Karabağlar’da 58 mahalle başkanıyla bir...
Meteoroloji'den sağanak uyarısı: 7 il için sel alarmı!
Meteoroloji, 2 Eylül hava durumu raporunu yayımladı! Ülkemizin kuzey ve doğu kesimleri parçalı...
Bostanlı Pazarında Kirli Çamaşırlar Ortaya Döküldü!
Karşıyaka Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Hasan Ünal, Bostanlı’da kurulması...
Başkan Erkan Özkan’dan ‘korsan denetimi’ talebi: "İhbar...
İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Erkan Özkan, "Korsan denetimlerinde ihbar...
Adli yıl Karşıyaka’da başladı
Yargıda toplu izin kullanımı anlamına gelen ve 20 Temmuz'da başlayan adli tatil sona erdi,...
Tarımın kalbi SAGREX’te atacak
İlk yılında üreticiden sektör temsilcilerine kadar geniş ilgi gören SAGREX, ikinci buluşmasında...
Gülistan Doku soruşturmasında bir dalgıç polis tutuklandı
Tunceli’de 2020’den bu yana kayıp olan Gülistan Doku’nun soruşturmasında bir dalgıç polis...
YÖK’ten üniversitelere çağrı: Süreci destekleyen çalışmalar
YÖK, üniversitelerden Terörsüz Türkiye sürecinin sosyal, ekonomik, hukuki ve siyasi boyutlarını...
Muharrem İnce’den YENİ Parti açıklaması: CHP’de kalacağım
Muharrem İnce, YENİ Parti’ye geçeceği yönündeki iddialara Balıkesir’de yanıt verdi. İnce, siyasi...
Girne'deki faciada yeni gelişme: Gözaltına alınan 9 kişi...
KKTC'nin Girne kenti açıklarında 8 kişinin hayatını kaybettiği yolcu gemisi kazasına ilişkin...
BTK’de yeni dönem: Başkanlık görevine Koçyiğit getirildi
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu’nda başkanlık değişti. Daha önce Kurul üyesi olan Mehmet...