BIST 100 14.405,25 %1,79 Altın 6.787,88 ₺/gr %0,01 Bitcoin $78.454 %0,93 Dolar 48,54 ₺ %0,01 Euro 56,48 ₺ %0,08 Sterlin 65,77 ₺ %0,01 Gümüş 102,52 ₺/gr %0,01 Ethereum $2.480,37 %0,44 İsviçre Frangı 60,01 ₺ %0,03 Kanada Doları 35,23 ₺ %0,02 Avustralya Doları 35,06 ₺ %0,05 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,93 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 13,22 ₺ %0,00 Rus Rublesi 0,56 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,23 ₺ %0,01
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa GÜNDEM Yeni başkanın yol haritasını böyle çizdi

Yeni başkanın yol haritasını böyle çizdi

Selçuk’u ziyaret eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentin kalkınması için ortaya koydukları "İzmir Modeli"nin Türkiye’ye örnek olduğunu belirterek, görevi devralacak belediye başkanının da bu yolu izlemesi gerektiğini söyledi.

0Yorumlar
Yeni başkanın yol haritasını böyle çizdi

 "Yorulmadım ama gücümüz yeterken,  gözümüz görürken bayrağı teslim etmek istedim" diyen Kocaoğlu, doğru yapanın yanında, yanlış yapanın karşısında duracağını da sözlerine ekledi.

Yerel seçimlere 6 ay kala aday olmama kararını kamuoyuyla paylaşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Menderes ilçesi ile başladığı teşekkür turuna Selçuk ile devam etti. Belevi'den başlayan gezisini Barutçu, Zeytinköy, Gökçealan, Havuçlu, Çamlık, Sultaniye, Acarlar ve Şirince mahalleleri ile sürdürdükten sonra günün finalini Selçuk merkezinde yapan Başkan Kocaoğlu, vatandaşlarla bir araya gelerek bol bol sohbet etti. Selçuklular, özellikle tarım ve hayvancılığa verdiği destekten ötürü Başkan Kocaoğlu’na teşekkür etti.

Yorulmadım ama..

"Neden Başkanlıktan ayrılıyorsun?", "Sen bizi bırakıyorsun ama biz seni bırakmak istemezsek ne olur?" şeklindeki sorulara samimi cevaplar veren Aziz Kocaoğlu, belediye başkanlığının bir meslek olmadığının altını çizerek şunları söyledi:

“Bizim 15 yıldır İzmir’de gittiğimiz yoldan gidecek bir arkadaşımızı seçeceğiz.  Bundan sonraki görevimiz bu.  Bu bir bayrak yarışı.  Ben 15 sene koştum. Belediye başkanlığı meslek değil.  Geldik;  namusumuzla, şerefimizle hiçbir şaibeye bulaşmadan görevimizi yaptık. Sizlere bana verdiğiniz destekten ötürü teşekkür ediyorum. Allah sizden razı olsun. Ben razıyım. Şimdi bu görevi bir başka arkadaşımıza bırakmanın zamanı geldi.   O da zamanı geldiğinde gidecek ama Türkiye Cumhuriyeti payidar kalacak. Zamanı geldiğinde görevi  bırakıp  bayrağı emin ellere teslim etmek gerekir.  Yorulmadık ama gücümüz yeterken,  gözümüz görürken bayrağı teslim etmek istedim. Hayata geçirdiğimiz yerelde kalkınma modeli ile Türkiye’ye örnek olduk.  Bugün Türki ye’nin birçok bölgesinden belediyemizin projelerini öğrenmek için belediye temsilcileri ve belediye başkan adayları bilgi almaya İzmir'e geliyor. Bu da bizim için gurur verici.”   

Yapmayan gider

Belediye başkanlığı görev süresi içinde, kanunla verilen paranın dışında devletten para almadıklarını ve istemediklerini de vurgulayan Başkan Kocaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz kendi başımızı bağlarız;  parayı da buluruz.  Ama izinler gecikiyor. Körfez temizliği için hazırladığımız projenin ÇED’ini 3.5 sene de alabildik. Hükümetin Körfez’e yapacağı tüp geçit projesinin ÇED’i ise sadece 15 günde çıktı. 3.5 yıl nerede, 15 gün nerede? Biz elimizdeki olanaklarla köyde,  şehirde,  sanayide,  tarımda,  hizmet sektöründe,  ulaşımda neyin nasıl yapılacağını gösterdik. Vatandaş doğruyu gördü ve o doğruya sahip çıktı. 15 yıldır sizlere hizmet etmek için elimden geleni yaptım;  namusumla,  şerefimle çalıştım.  ; Bilerek kimseye kötülük yapmadım.  Belediye başkanlığını bütün belediye başkanlarından farklı yapmaya çalıştım.  Bizden sonra gelecek başkan da hem seçimi kazanmak hem de o koltukta oturabilmek için bunu yapmak zorundadır. Yapmayan gider. Biz bir çığır açtık. Bu yoldan herkes geçmek zorunda, çünkü faydasını milletle birlikte gördük.  Memleketin kalkınması ve vatandaşın lokmasının büyümesi için çalıştık.  Bir belediye başkanının hedefi bu olmalı. İsteğimiz, bizim yerelde kalkınma modelimizin devam etmesidir. Bunun için hep birlikte çalışacağız. Doğru yapanın yanında, yanlış yapanın karşısında duracağız”.

K.Menderes'i kurtardık

Göreve gelir gelmez alt yapının bulunmadığı ilçelere yatırım yaptıklarını, tüm çevre yerleşimlerde Avrupa standartlarında arıtma tesisi kurduklarını da hatırlatan Başkan Kocaoğlu, özellikle Küçük Menderes Nehri’ni kirlilikten kurtardıklarını ve küçük yerleşimlerde 28 paket arıtma daha yaptıklarını belirterek, "Selçuk ve Belevi’nin de arıtması planlandı;  yapılacak" diye konuştu.

Selçuk ziyaretinde Şirince Çarşısı’nı da gezen Başkan Kocaoğlu’na vatandaşlar sevgi gösterisinde bulunarak bol bol fotoğraf çektirdi. Sultaniye Köyü'nde Eyice Sultan Türbesi'ni ziyaret eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, turunun son durağı olan Selçuk meydanında, emekli gazi Ali Sarıca ile tavla oynadı.

 
 


Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNDEM Haberleri

Tümü

İZMİR ESNAF VE SANATKARLAR ODALARI BİRLİĞİ (İESOB)...

9 Eylül tarihi sadece İzmir’in kurtuluşu değil, bir milletin bağımsızlık ve ekonomik...

4 saat önce

1,5 MİLYAR DOLARLIK HEDEFİ AŞAN MADEN İHRACATÇILARI...

Ege Maden İhracatçıları Birliği, Türk doğal taş sektörünün küresel pazarlardaki payını artırmak...

5 saat önce

Bakan Gürlek Duyurdu: Orman Yangınlarına İlişkin 16...

Türkiye genelinde meydana gelen orman yangınlarıyla mücadele sürerken, sabotaj şüphesiyle...

2 gün önce

Cumhurbaşkanlığı'ndan Seçim Tarihi Açıklaması: Erken...

Cumhurbaşkanlığı, kamuoyunda tartışılan erken seçim iddialarına yanıt vererek seçim takvimini...

2 gün önce

Üsküdar Belediyesi Soruşturmasında Deprem: Başkan...

Üsküdar Belediyesi'ne yönelik rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasında aralarında Belediye Başkan...

2 gün önce

Girne açıklarındaki deniz kazasında can kaybı 13’e yükseldi

Girne açıklarında alabora olarak batan yolcu gemisinde arama-kurtarma çalışmaları sürüyor.

3 gün önce

Özgür Özel’den köprü ve otoyol özelleştirmesine tepki

Özgür Özel, köprü ve otoyolların özelleştirme kapsamına alınmasına tepki gösterdi. Özel,...

3 gün önce

Meteoroloji: Hava sıcaklıkları yurt genelinde mevsim...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) yapılan açıklamaya göre, hava sıcaklıklarının yurt...

3 gün önce

Üsküdar Belediyesi’nde seçim ertelendi: Bina polis...

Üsküdar Belediyesi’nde başkanvekilliği seçimi için belediye binası çevresinde yoğun güvenlik...

3 gün önce

Resmî Gazete’de büyükelçi değişikliği

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararla 12 ülkedeki Türkiye...

3 gün önce

İzmir basınına 4 Eylül buluşması! Ege Güç Birliği’nden...

Ege Güç Birliği Konfederasyonu, Sivas Kongresi’nin yıl dönümü olan 4 Eylül’de İzmir basını ile...

3 gün önce

Polis memuru Melih Kaygusuz şehit oldu

Şırnak’ın Cizre ilçesinde görev sırasında trafik kazasında yaralanan polis memuru Melih...

4 gün önce