Yeni Foça yeniden doğuyor
İzmir’in önemli turizm merkezlerinden Yeni Foça, Büyükşehir Belediyesi’nin peş peşe gerçekleştirdiği yatırımlarla adeta “yeniden” doğuyor. 88 kilometrelik kanal şebekesi ve 50 bin kişilik arıtma çalışmalarını sürdüren Büyükşehir, sahil bandındaki yenileme projesini de Ağustos ayında bitiriyor.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, turizm beldesi Yeni Foça’ da sahil düzenlemesi çalışmaları kapsamında 1.4 kilometrelik sahil bandını modern bir görünüme kavuşturuyor. Bu çalışmaların 1. etabı kapsamında 400 metrelik kısımdaki çalışmalarda sona gelindi. Düzenleme ile birlikte sahil güzergahında yol, tretuvar ve bisiklet yolu yapılıyor. Ayrıca bölgenin en önemli çekim yerlerinden olarak planlanan meydanı da yeniden düzenleniyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin proje kapsamında yaptığı bir diğer yenilik ise yürüyüş yollarında yaşama geçirilen kumlamalı parke taş uygulaması. Bu bölümde araç yollarındaki bozulmaların önüne geçmek için özel bir teknik uygulanıyor. Araç yoluna, kaplamaların daha uzun ömürlü olması için, yaklaşık 700 kilogram ağırlığında beton bloklarla kaplama yapılıyor. Bu sayede yol kaplamasında zamanla oluşabilecek oturmaların önüne geçilerek yolun konforlu bir şekilde uzun süre hizmet etmesi hedefleniyor.
Peyzaj düzenlemeleri ile birlikte sahil güzergahına banklar yerleştirilerek oturma alanları oluşturuluyor. Bu bölgede denize girilebilmesini kolaylaştırmak için de özel basamaklar yapılıyor. 400 metrelik 1. etapta yapılan çalışmaların Ağustos ayının ilk haftasında bitirilmesi planlanıyor.
50 BİN KİŞİLİK ARITMA
Yeni Foça’nın en önemli sorunlarından biri olan arıtma konusunu da çözmek için harekete geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet Mahallesi Korucak Mevkii’nde 26 bin metrekarelik alanda ileri biyolojik atık su arıtma tesisi inşa ediyor. Günde 10 bin metreküp evsel atığı arıtacak tesis, 11.3 milyon liraya mal olacak.
25 MİLYON LİRALIK KANAL
Büyükşehir belediyesi, Yeni Foça’da devam eden kanal çalışmalarında da önemli aşama kaydetti. 88 kilometre uzunluğundaki kanal şebekesi ve evsel atıkları arıtmaya pompalar vasıtasıyla iletecek 5 adet terfi merkezi, yaklaşık 24.6 milyon liraya mal olacak. Projenin yüzde 40’lık bölümü tamamlandı. Çalışmaların 2017 yılı ilkbaharında sona ermesi planlanıyor.

BAŞKAN ÇALIŞMALARI İNCELEDİ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 30 ilçeye yayılan hizmet ve yatırımları yerinde incelemek amacıyla sık sık çıktığı şantiye turları kapsamında bu kez Foça’ya gitti. Özellikle Yeni Foça’da devam eden kanal ve sahil düzenlemesi çalışmaları hakkında bilgi alan Başkan Kocaoğlu, bu bölgede çok önemli projelerin hayata geçirildiğini belirterek şunları kaydetti:
“Yeni Foça tarih boyunca önemli bir merkez oldu. İzmir’in en eski belediyelerinden birisi burada kuruldu. Ama belde belediyelerinin kapanması ve 2004 yılında bize bağlanması ile beraber çalışmalara başladık. Yeni Foça’nın su tesisatı çok bozuktu, yeniledik. Kanalizasyon şebekesi ve arıtmayı sıfırdan yapıyoruz. Ayrıca dere ıslahları yaptık. Sahilde çevre düzenlemesi gerçekleştiriyoruz. Spor salonu, kültür merkezi, arazi yolları, köy yolları ve yeni alternatif yollar gibi yatırımları tamamlıyoruz.”
ESNAFTAN TEŞEKKÜR
Her beldede olduğu gibi Yeni Foça’da da hayata geçirdikleri yatırımlarla halkın yaşam standardını yükseltmeyi ve bölge insanının gelir düzeyini artırmayı hedeflediklerini dile getiren Başkan Kocaoğlu, bölgedeki vatandaşlarla da sohbet etti. Sahil düzenlemesiyle Yeni Foça’nın çehresinin değişmeye başladığını belirten bölge esnafı, Başkan Aziz Kocaoğlu’na hizmetleri nedeniyle teşekkür etti. Başkan Kocaoğlu’na Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ eşlik etti.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Foça’da tarımın geleceği konuşulacak
Foça Belediyesi ile Tez-Koop-İş Sendikası iş birliğinde düzenlenen “Gelenekten Geleceğe Foça...
Basmane’de “Basma” sanatı yeniden doğuyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Basmane semtine de adını veren Basma Atölyesi kültürünü yeniden...
Karşıyaka Belediyesi’nden 18 Mart’ta anlamlı gösteri:...
Karşıyaka Belediyesi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nde ‘Çanakkale: Bir Ulus...
GÜNDEM Haberleri
TümüPolis memuru Melih Kaygusuz şehit oldu
Şırnak’ın Cizre ilçesinde görev sırasında trafik kazasında yaralanan polis memuru Melih...
Özgür Özel’den Melih Gökçek soruşturmasına tepki
Özgür Özel, Melih Gökçek hakkında yürütülen soruşturmanın farklı bir yöntemle ele alındığını...
Yüreğir Belediyesi, mahkeme kararıyla AK Parti'ye geçti
Yüreğir Belediyesi Başkanvekilliği için aylardır devam eden seçim ve yargı sürecinde yeni bir...
Silivri gemi faciasında çarpıcı rapor: Gözcü yoktu
Silivri açıklarında iki geminin çarpışmasıyla batan Tuğberk İmamoğlu'ndaki 10 denizci aranırken,...
RC Medya Grup’tan Yayıncılıkta Yeni Dönem
İzmir Türk TV ailesi büyüyor, yayın yelpazesi genişliyor!
Mehmet İşler: Odyssey rotasında İzmir ve Foça olmalı
ETİK Başkanı Mehmet İşler, Homeros ve Sirenler bağlantısıyla Odyssey rotalarına İzmir ve...
Kılıçdaroğlu’ndan Buca’da sosyal devlet vurgusu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Buca Kaynaklar Köyü’nde vatandaşlarla buluşarak kırsal...
Üsküdar Belediyesi’nde seçim öncesi dikkat çeken iddia
YENİ Parti Grup Başkanvekili Murat Emir, Üsküdar Belediyesi’nde başkanvekilliği seçimi öncesinde...
Davutoğlu hakkında soruşturma başlatıldı
Ahmet Davutoğlu hakkında, sosyal medyada yayılan bazı ifadeler nedeniyle Ankara Cumhuriyet...
Özgür Özel'den çok konuşulacak 'Kılıçdaroğlu'...
YENİ Parti lideri Özgür Özel, mahkeme kararıyla CHP Genel Başkanlığı'na "atanan" Kemal...
Manisa'da deprem! İzmir'de de hissedildi
AFAD, saat 13.20'de merkezüssü Manisa'nın Yunusemre ilçesi olan 3,7 büyüklüğünde deprem meydana...
15. ŞAKİR SÜTER GAZETECİLİK YARIŞMASI SONUÇLANDI
Bergamalı merhum Gazeteci-Yazar Şakir Süter anısına İzmir Gazeteciler Cemiyeti tarafından...