BIST 100 11.023,55 %0,56 Altın 6.321,98 ₺/gr %0,28 Bitcoin $77.590 %0,67 Dolar 50,00 ₺ %0,05 Euro 56,02 ₺ %0,06 Sterlin 67,15 ₺ %0,11 Gümüş 79,98 ₺/gr %1,43 Ethereum $2.294,57 %1,66 İsviçre Frangı 60,94 ₺ %0,26 Kanada Doları 35,74 ₺ %0,05 Avustralya Doları 34,86 ₺ %0,32 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,32 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 13,61 ₺ %0,05 Rus Rublesi 0,61 ₺ %0,51 Çin Yuanı 7,50 ₺ %0,28
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa GÜNDEM Yenilenebilir enerjide ESHOT-ENSİA işbirliği

Yenilenebilir enerjide ESHOT-ENSİA işbirliği

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, yakın gelecekteki elektrikli otobüs yatırımları ve buna ilişkin altyapı çalışmaları için Enerji Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (ENSİA) ile işbirliği yapacak.

0Yorumlar
Yenilenebilir enerjide ESHOT-ENSİA işbirliği

Başkan Tunç Soyer’in imzaladığı protokol kapsamında, ESHOT, yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği projelerinde ENSİA’nın teknik ve insan kaynağı birikiminden yararlanacak.

Yenilenebilir enerjide ESHOT-ENSİA işbirliği

Filosunda halen 20 elektrikli otobüs bulunan, Gediz garajının çatılarında Güneş Enerji Santrali (GES) kuran ESHOT Genel Müdürlüğü, yakın gelecekte elektrikli otobüs sayısını artırmayı planlıyor. Bu doğrultuda; Gediz İkinci Etap GES, Buca Adatepe Garajı GES ve Karşıyaka Ataşehir Garajı GES projelerinin hayata geçirilmesi çalışmaları da devam ediyor.

Bu önemli projelerin hayata geçmesi yolunda uzman desteği almayı da ihmal etmeyen ESHOT, Enerji Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (ENSİA) ile işbirliği yapacak. İşbirliği kapsamında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile ENSİA arasında protokol imzalandı. Protokol çerçevesinde; elektrikli otobüslerin şarj edilmesinde ihtiyaç duyulan elektrik enerji altyapısı proje çalışmaları, yenilenebilir enerji kaynakları uygulamaları ve enerji verimliliği projeleri konularında işbirlikleri geliştirilecek.

“İzmir'de yapmamız gereken çok şey var”

İmza töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, protokolün önemine değindi. Soyer şöyle konuştu: “İzmir'in en büyük eksiğinin yenilenebilir enerji eksiğinden yeterince faydalanmıyor oluşu. Bunu Almanya'da çok dramatik bir şekilde yaşamıştım. Güneş enerjisi neredeyse Türkiye'nin onda biri fakat bunun kullanışı neredeyse bizim on mislimiz. Şimdi bu utanç verici, hüzün verici. İnanılır gibi bir şey değil. Kabul edilebilir bir şey değil” dedi. İzmir'de bu konuda yapılması gereken birçok çalışmanın olduğunu ifade eden Başkan Soyer, “Çok büyük bir boşluk var. İzmir, Türkiye bunu hak etmiyor. Bunu değiştirme noktasında olanlar da bizleriz. Bu konu bence İzmir'in en büyük eksikliklerinden biri. Elimizden ne geliyorsa yapacağız” diye konuştu. Olayı sadece bir ticari kazanç olarak görmediklerini kaydeden Soyer, güçlü bir iş birliğine hazır olduklarını vurguladı.

100 elektrikli otobüs daha

Çevre dostu elektrikli otobüsleri, Türkiye’de ilk kez İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin aldığını hatırlatan ESHOT Genel Müdürü Erhan Bey, “2020-2024 dönemini kapsayan stratejik planımız doğrultusunda, ilk etapta 100 adet daha elektrikli otobüs almayı planlıyoruz. Bu yatırım öncesinde, yeni GES projelerimizi de hayata geçirmemiz gerekiyor ki alacağımız otobüslerin tüm şarj ihtiyaçlarını güneşten karşılayabilelim. Bu doğrultuda ENSİA ile kurduğumuz işbirliği, yatırımlarımızı en verimli ve doğru şekilde yapmamıza katkı sağlayacaktır” dedi.

Yenilenebilir enerjide ESHOT-ENSİA işbirliği

“Yenilenebilir Enerji Zirvesi yapılsın”

ENSİA Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Vatansever de, ESHOT’un temiz enerji kaynaklarına bağlı vizyoner bakış açısının tüm kentlere örnek olmasını dilediklerini vurguladı. Dernek olarak, kendilerinden teknik destek talep eden her kurum ve kuruluşa yardımcı olduklarını kaydeden Vatansever, öneri ve analizlerle ESHOT’un enerji alanındaki çalışmalarına da katkı sağlamayı hedeflediklerini kaydetti. Vatansever, yenilenebilir enerjinin başkenti İzmir’de kümelenen ekipman üreticilerinin, bu yatırımların katma değer zincirinde yer almalarından ayrıca mutluluk duyacaklarını da sözlerine ekledi. Vatansever, İzmir'de Büyükşehir Belediyesi tarafından Su Zirvesi yapıldığını hatırlatarak, kentte Yenilenebilir Enerji Zirvesi'nin yapılmasını önerdi. Soyer, böyle bir zirveye ev sahipliği yapmanın kendilerini mutlu edeceğini belirtti.
Konuşmaların ardından Başkan Soyer ve ENSİA Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Vatansever protokolü imzaladı. İmza törenine ESHOT Genel Müdür yardımcılarının yanı sıra ENSİA Yönetim Kurulu üyeleri de katıldı. 



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNDEM Haberleri

Tümü

Ankara kulislerinde Kabine değişikliği beklentisi

Sinan Burhan, AK Parti'de yeni bir kongre süreci yaşanabileceğini ve parti yönetimindeki...

11 saat önce

Kılıçdaroğlu'ndan dokunulmazlıkların kaldırılması çağrısı

Kemal Kılıçdaroğlu, fon vurgununa ilişkin açıklamasında adı geçen siyasetçilerin...

11 saat önce

Kılıçdaroğlu ve Özel, Bahçeli’ye başsağlığı diledi

Serpil Bahçeli, Osmaniye’de düzenlenen cenaze töreninin ardından toprağa verildi; Kılıçdaroğlu...

13 saat önce

Erdoğan’dan AK Parti’nin 24’üncü yılına özel mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin 3 Kasım 2002’de iktidara gelişinin 24’üncü yılı dolayısıyla...

13 saat önce

Antalya’daki rüşvet davasında sanık sayısı 50’ye çıktı

Antalya’daki rüşvet davasında daha önce mağdur olarak dinlenen 9 iş insanı, ek iddianameyle...

13 saat önce

Bakan Işıkhan’dan emekli maaşları için yeni düzenleme...

Bakan Vedat Işıkhan, 2027 Ocak ayından itibaren yasal artışlara ilave emekli maaşı...

14 saat önce

Türkiye ile Güney Kore arasında nükleer iş birliği

Erdoğan'ın Güney Kore ziyaretinde 4 anlaşma imzalandı; belgeler arasında Türkiye'deki nükleer...

14 saat önce

İmamoğlu ve Emir Sarıgül arasında cezaevinde tartışma...

Ekrem İmamoğlu ile Emir Sarıgül’ün Marmara Cezaevi’ndeki avukat görüş alanında karşılaştığı ve...

15 saat önce

Merkezefendi’de Görevden Uzaklaştırma Kararı

İçişleri Bakanlığı, rüşvet, ihaleye fesat karıştırma ve irtikap soruşturması kapsamında...

15 saat önce

YENİ Parti’den genel başkanlık önseçimi için üyelik çağrısı

YENİ Parti, 8 Kasım’da yapılacak genel başkanlık önseçiminde oy kullanmak isteyenlerin 5 Kasım’a...

15 saat önce

Bahçeli'den İsrail'de Arap partilerinin yer aldığı...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İsrail'de Arap partilerinin de yer alacağı bir hükümet...

15 saat önce

Yeniden değerleme oranı yüzde 27,83 oldu

2027 yılı için yeniden değerleme oranı yüzde 27,83 olarak hesaplandı; vergi, harç ve cezalardaki...

15 saat önce