Yenilenebilir Enerjide Model Yaratılacak
Son dönemlerde yenilenebilir enerji konusunda yatırımlarını arttıran Seferihisar Belediyesi, ODTÜ Mezunları Derneği Enerji Komisyonu'yla beraber "Yenilenebilir Enerji Çalıştayı" düzenledi.
Seferihisar Sığacık'ta bulunan Teos Yazar Evi'nde gerçekleşen çalıştaya Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, ODTÜ Mezunları Derneği Enerji Komisyonu Başkanı Dr. Huzur Keskin, komisyon üyeleri, Denizli Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çallı, Seferihisar Yenilenebilir Enerji Kooperatifi Yönetimi Kurulu Üyeleri katıldı.
Çalıştayda ODTÜ Mezunları Derneği Enerji Komisyonu Başkanı Dr. Huzur Keskin ve komisyon üyeleri Erdinç Özen, Arif Künar, Ebru Çalışkan, Erdinç Tezcan birer sunum gerçekleştirdi. Ayrıca Çin’den yenilenebilir enerji sektörünün öncü firmalarından Renewable Energy Products From China adına Mr. Roc Zhang, skype üzerinden bağlanarak kullanılan son teknolojiler hakkında bilgiler paylaştı.
Toplantıda konuşan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer şunları söyledi: "Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının kullanımını ve yayılmasını çok önemsiyoruz. Bu kapsamda Seferihisar’da kurduğumuz enerji kooperatifi ile çalışmalarımız sürüyor. Seferihisar’ı güneş enerjisiyle aydınlatmak temel hedefimiz. Bugün, Sığacık Yazar Evi’nde, ODTÜ MD Enerji Komisyonu ortaklığıyla “Yenilenebilir Enerji Çalıştayı” düzenledik. Mevcut mevzuatı, eksiklerini, iyileştirmek ve uygulamaları yaygınlaştırmak için yapılması gerekenleri konuşuyoruz. Çok değerli hocalarımızın sunumlarını izliyoruz. Bir sonuç bildirgesi hazırlayacağız. Çalıştaya katkıları nedeniyle ODTÜ MD Enerji Komisyonu Başkanı Dr. Huzur Keskin ve çok değerli komisyon üyelerine çok teşekkür ediyorum."
Çalıştayda yenilenebilir enerji alanında mevzuat çalışmaları ve enerji kooperatifleri, güneş ve rüzgar enerji santrallerinde yeni teknolojiler, Türkiye ve dünyada jeotermal enerji, enerji verimliliği üzerine yeni öneriler ve enerji projelerinin finansmanı üzerine sunumlar gerçekleştirildi. Çalıştay boyunca katılımcılar bilgi ve deneyim paylaşımında bulunarak enerji alanında yeni, verimli ve sürdürülebilir bir kent modeli yaratmak adına öneriler ortaya koydular. Yenilenebilir enerji alanında komisyon çalışmaları, kamu binalarında enerji verimliliği sağlanması, yerel yönetimler tarafından kent içi teşvik mekanizmaları geliştirilmesi, çocuklarda yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği konularında farkındalık yaratılmasına yönelik proje ve eğitim çalışmaları, enerji alanında yeni teknolojiler ve finansman kaynakları geliştirmek adına somut adımlar atıldı.
Çalıştayın sonuç bildirgesi önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşılacak.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
UBS'ten Gümüş Fiyatı İçin Rekor Tahmin: 2027'de 80 Doları...
İsviçre merkezli yatırım bankası UBS, gümüş fiyatlarına ilişkin uzun vadeli ve dikkat çekici bir...
Bornova’nın enerjisi yenilenebilir kaynaklardan sağlanacak
Bornova Belediyesi, parklarda kurduğu rüzgar ve güneş enerjisini birleştiren hibrit direklerle...
İZSU temiz enerjiyle güçleniyor
İZSU Genel Müdürlüğü’nün İzmir genelinde hayata geçirdiği yenilenebilir enerji yatırımlarıyla, su...
GÜNDEM Haberleri
TümüKılıçdaroğlu ve Özel, TBMM’deki cenazede buluştu
Eski Manisa Milletvekili Hasan Gülay için TBMM’de düzenlenen cenaze törenine katılan Özgür Özel...
Oy pusulasındaki parti sayısı neden artıyor
Türkiye’de 2026’nın başından 13 Ekim’e kadar 12 yeni siyasi parti kuruldu. Bunlardan 4’ü eylül...
Süleymancılar soruşturmasında 12 ilde operasyon
Ankara merkezli 12 ilde 44 adrese düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 38...
ADM Elektrik’ten Muhtarlar Günü mesajı: “Desteklerinden...
Aydın, Denizli ve Muğla’da elektrik dağıtım faaliyetlerini sürdüren ADM Elektrik, 19 Ekim...
Düzce’deki zincirleme kazada Dündar Ziya Gültekin...
Düzce’de Anadolu Otoyolu’nda meydana gelen zincirleme kazada ağır yaralanan Üsküdar Belediye...
Sel felaketleri dere yataklarındaki yapılaşmayı yeniden...
İstanbul’daki sel ve Sapanca’da dere kenarındaki villanın çökmesi, dere yataklarında yapılaşmayı...
Aziz Kocaoğlu YENİ Parti İzmir İl Başkanlığına aday
Aziz Kocaoğlu, 18 Ekim’de yapılacak YENİ Parti İzmir İl Kongresi öncesinde adaylığını açıkladı...
İstanbul’da sel felaketi: 2 kişi yaşamını yitirdi
İstanbul’da sağanak ve fırtınanın ardından 2 kişi hayatını kaybetti, 15 Ekim’de kent genelinde...
AKP kulislerinde değişim hesabı... 'Fon dosyası...
Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) fon krizine ilişkin incelemesi sürerken, iktidar kulislerinde...
Halk TV kararına Yeni Partili vekillerden bantlı protesto
Halk TV’ye kayyum atanması kararının ardından Yeni Partili milletvekilleri, TBMM Genel...
Bakanlık kayıp çocuklar hakkında son durumu açıkladı:...
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Edirne’de kendilerine verilen market izninin ardından...
Üsküdar-Sultanbeyli metrosunda korkutan patlama!
İstanbul’da M5 Üsküdar-Sultanbeyli metro hattının Ihlamurkuyu İstasyonu’nda bu sabah elektrik...