Yerlikaya, Halil Umut Meler'i ziyaret etti
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın saldırısına uğrayan Halil Umut Meler'i hastanede ziyaret etti.
Hastane çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Yerlikaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da ziyaret sırasında Meler ile telefonda görüşerek geçmiş olsun dileklerini ilettiğini söyledi.
ÇAĞRI YAPTI
Yerlikaya açıklamasında tüm spor kamuoyuna çağrı yaparak, "Başta futbol olmak üzere tüm spor dallarında biz birliğimizi, beraberliğimiz, sevgimizi en güzel şekilde yansıtabileceğimiz şekilde bu spor müsabakalarını yapalım" dedi.
Bakan Yerlikaya'nın açıklamaları şöyle:
"Değerli arkadaşlar, dün gece Ankaragücü - Rize maçından sonra yaşananlar bizler için, ülkemiz için, futbol camiamız için büyük bir üzüntüydü. Şiddetin her türlüsünü kınıyoruz ama Halil Umut Meler hakemimize yapılan o şiddet hepimizin tepkisini çekti. Şiddetle kınıyoruz. Gereği yapıldı. Sabah mahkeme kararlarını biliyorsunuz. Az önce kıymetli hakemimizi ziyaret ettim. Geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Bütün hakem camiamıza geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Temennimiz bir daha sporda hiçbir şekilde şiddettin olması. Biz hamaset için mi söylüyoruz, sporun birlik, beraberlik, kardeşlik olduğunu. Fair play'i niçin söylüyoruz. Karar hoşumuza gitmeyince başka bir şeye mi dönüşmemiz gerekiyor."
"ARTIK KONU MAHKEMEDE"
"Böyle enstantaneleri görmeyi hak ediyor muyuz biz. Artık konu mahkemede. Mahkeme süreci devam ediyor. Sizler de bizler de mahkemede neler olacağını göreceğiz. Adalete inanıyoruz.
Başhekimimiz bilgileri paylaştı. Sayın Cumhurbaşkanımız telefonla görüştü ziyaret sırasında hakemimizle. Süreci takip ettiğini söyledi. Geçmiş olsun dileklerini belirtti. Hakemimizle ilgili şu andaki durumuyla bilgileri de aldık. Başından itibaren süreci aziz milletimize aksettiren bütün basın mensuplarımızı da tebrik ediyorum.
Başta futbol olmak üzere tüm spor dallarında biz birliğimizi, beraberliğimiz, sevgimizi en güzel şekilde yansıtabileceğimiz şekilde bu spor müsabakalarını yapalım."
ERDOĞAN'IN GÖRÜŞMESİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA
İletişim Başkanlığı'ndan da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Meler ile görüşmesine ilişkin açıklama geldi.
Açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçında saldırıya uğrayan hakem Halil Umut Meler’i telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti. Görüşmede Erdoğan, yaşanan olaydan duyduğu üzüntüyü ifade etti. Cumhurbaşkanı, olayın ardından ilgili bakanlara ivedilikle gerekenin yapılması talimatını verdiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, hem hakem Meler’den hem de doktorlarından sağlık durumu ile ilgili son bilgileri aldı" denildi.
Cumhuriyet
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Halil Umut Meler, Yunan derbisinde düdük çalacak
Halil Umut Meler, pazar günü oynanacak Panathinaikos - Olympiakos maçında düdük çalacak.
UEFA'dan Halil Umut Meler'e Görev
FIFA kokartlı hakem Halil Umut Meler, 11 Mart Çarşamba günü Almanya'nın Bayer 04 Leverkusen ile...
İlmek ilmek dayanışma, nesiller arası umut
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Bir İlmek, Bir Umut – Nesiller Arası Dayanışma Projesi”,...
GÜNDEM Haberleri
TümüTürkiye'de bugün tarih yazılacak: Çerçeve yasa teklifi...
Terörsüz Türkiye sürecinin yasal zeminini oluşturmayı amaçlayan 12 maddelik çerçeve yasa...
Öğrenci affı yürürlüğe girdi! Üniversiteye dönüş için 4...
Öğrenci affını da içeren yükseköğretim düzenlemesi Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi....
Suça sürüklenen çocuk yasası TBMM'de kabul edildi
TBMM’de kabul edilerek yasalaşan düzenlemeyle çocuklara yönelik ceza sisteminde kapsamlı...
Meteoroloji’den sarı kodlu uyarı! 5 il için alarm...
Yüksek sıcaklık ve nemin bunalttığı İstanbul'da bugün öğleden sonra gök gürültülü sağanak yağış...
Meteoroloji açıkladı: Sıcaklık 41 dereceyi bulacak
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son tahminlerine göre Kırklareli, Çorum ve Amasya çevreleri,...
BASINA VE KAMUOYUNA Arınma, Liyakatla Başlar Mücadele...
Çok uzun yıllardır büyük bir inançla, hiçbir karşılık beklemeden Cumhuriyet Halk Partisi’ne...
Erdoğan'dan 'çerçeve yasa' değerlendirmesi: 'Millî birlik...
AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı paylaşımda "Türkiye’yi terör tehdidinden...
Özgür Özel'den 'çerçeve yasa'ya ilk tepki: 'Tutumumuz...
YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, 'sürecin' yol haritası sayılan çerçeve kanun teklifinin...
Başkan Helil Kınay, Yeni Parti’ye katıldı
CHP’den ayrılan Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, Yeni Parti’ye katıldı.
İzmir Esnafının Sesi Ankara’da yankılandı….
İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Yalçın Ata, Ankara’da yaptığı...
Ahbap Soruşturmasında Çarpıcı İddia: Paralar Peşin,...
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın “Ahbaplar Suç Örgütü” soruşturmasında dördüncü dalga...
İstanbul'daki Okullarda Yeni Dönem! Vali Davut Gül...
İstanbul Valiliği, İstanbul Valisi Davut Gül'ün imzasıyla okullarda mescit açılması hususunda 39...