BIST 100 13.831,09 %0,38 Altın 6.628,82 ₺/gr %0,48 Bitcoin $64.511 %1,01 Dolar 47,72 ₺ %0,01 Euro 55,13 ₺ %0,11 Sterlin 64,48 ₺ %0,10 Gümüş 97,87 ₺/gr %0,31 Ethereum $1.896,42 %1,32 İsviçre Frangı 58,93 ₺ %0,26 Kanada Doları 34,21 ₺ %0,03 Avustralya Doları 33,67 ₺ %0,17 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,01 Suudi Riyali 12,71 ₺ %0,02 BAE Dirhemi 13,00 ₺ %0,02 Rus Rublesi 0,58 ₺ %1,29 Çin Yuanı 7,07 ₺ %0,06
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa BASIN VE MEDYA Gazeteci Nizamettin Bedir vefatının dokuzuncu yıldönümünd...

Gazeteci Nizamettin Bedir vefatının dokuzuncu yıldönümünde anıldı

2013 yılında hayata gözlerini yuman Gazeteci Nizamettin Bedir Narlıdere’deki kabri başında anıldı.

0Yorumlar
Gazeteci Nizamettin Bedir vefatının dokuzuncu yıldönümünde anıldı

Yakınları ve dostlarının katıldığı törende Bedir’i arkadaşımdı, kardeşimdi diyerek anlatan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, “Nizo’yu unutmuyoruz, unutmayacağız” dedi.

Dokuz yıl önce hayatını kaybeden Gazeteci, Narlıdere Belediyesi eski Basın Danışmanı, İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) üyesi Nizamettin Bedir, ölümünün 9’uncuyıldönümünde Narlıdere Yukarıköy Mezarlığı’ndaki kabri başında sevgi, saygı ve özlemle anıldı. Törene CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclis Üyesi Ednan Arslan, CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, , Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmir Gazeteciler Cemiyet Başkanı Dilek Gappi, Narlıdere Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Ay, Nizamettin Bedir'in eşi Nuran Bedir, kızı Gizem Bedir  ile dostları, meslektaşları katıldı. 

Batur: Arkadaşımdı, kardeşimdi

Törende konuşan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Narlıdere Belediye Başkanı olduğu dönemde Nizamettin Bedir ile birlikte çalışmaktan, onu tanımaktan çok keyif aldığını belirterek, “Nizamettin arkadaşımdı, kardeşimdi. Çalışma arkadaşıydık ama aynı zamanda beraber olmaktan da büyük keyif alırdık. Şakalarımızla, birbirimize takılmalarımızla Galatasaray - Fenerbahçe çekişmelerimizle çok güzel günler geçirdik. Özellikle benim ilk başkanlık sürecimde basınla olan ilişkilerimin sağlanmasında sempatik tavırlarıyla, herkesi kucaklayan tavrıyla, belediye ekibine kendisini sevdirmesiyle bambaşka bir kardeşimizdi, arkadaşımızdı. Eşine, kızına çok bağlıydı, onları çok severdi. Arıyoruz kendisini, unutmuyoruz, unutmayacağız. Işıklar içinde uyusun. O her zaman bizimle” dedi.

Sertel: Rant peşinde koşan gazetecilerden olmadı

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel ise Bedir’i en eski tanıyanlardan biri olduğunu belirterek, merhum gazeteciyi çok esprili ve uyumlu biri olarak andı. Sertel, “Basın camiasında kimseyle kavga etmemiştir. Hakkı bile yense isyan etmezdi. Polis adliye muhabirliği yaparken yollarımız kesişti. Adliyede çok dolaştık birlikte. Günaydın ve Tan gazetesinin en genç ve en iyi muhabirlerinden biriydi. Çok iyi foto muhabiriydi. Nizamettin bizim birçok gazeteci arkadaşımız gibi zengin olan, rant peşinde koşan gazetecilerden olmadı. Yaşasaydı ve bugün böyle koşanları görseydi hakikaten bu meslekten de sıkılırdı, utanırdı. Günaydın gazetesinde Nizamettin’in adı Nizo’ydu. Herkesin bir lakabı vardı. Çok saygılıydı. Ne mutlu ki, güzel anılan bir kişi. Huzur içinde uyusun” dedi. Sertel, 2014 yılında dönemin Belediye Başkanı Abdül Batur tarafından Narlıdere’de Nizamettin Bedir adına bir park açıldığını da hatırlatarak, bir basın emekçisinin adının parka verilmesinden büyük bir mutluluk duyduğunu da ifade etti.

Arslan: Siyasette de bana çok şey katmıştır

CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclis Üyesi Ednan Arslan da Nizamettin Bedir ile Narlıdere Basın Danışmanlığı döneminde tanıştıklarını belirterek, “Çok iyi bir gazeteciydi. Ağabey kardeş ilişkimiz oldu. Her şeyden önce iyi bir gazeteciydi. Etiği bilen, ahlakı bilen, çalışma arkadaşları arasında motivasyonu sağlayan, birleştirici biriydi. Siyasete çok farklı argümanlarla bakan biriydi. Siyasette de bana çok şey katmıştır. Işıklar içinde uyusun. Anılarımızda yaşamaya devam edecek” dedi.

Gappi: Dokunabildiği değil, tutunabildiği dostları vardı

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Dilek Gappi, iyi bir gazeteci olmak için önce iyi bir insan olmanın tüm gerekliliklerinin yerine getirilmesi gerektiğini ifade ederek, “Onun da yolu dostlarınızdan, dayanışmadan geçer. Ne mutlu ki ona dokunabildiği değil, tutunabildiği dostları vardı. Bunu kendi inşa etti, kendi yaptı gerçekten. Bizim sektörde büyük bir emek verdi. En büyük mutluluğu basın kartını aldığı zamandı. Emekçi arkadaşlarımızın karşılıklarını daha iyi almaları gerekiyordu. Bunun mücadelesini veriyoruz. Benim de ona verebileceğim söz budur: Tüm emekçilerin mücadelelerinin yanındayız. Rahat uyu arkadaşım, ruhun şad olsun” diye konuştu.

Gizem Bedir: Paraya değer vermedi

Gizem Bedir de şanslı bir evlat olduğunu ifade ederek,“Her evlat şanslıdır ama ben biraz daha şanslı hissediyorum. Nitekim bugün de gösteriyor zaten. Hayattaki tek hedefi, bize de gerçekten bunu öğretti, burada süslemek için söylemiyorum; doğruluk, dürüstlük ve vefa üzerineydi. Hayatta hiçbir zaman paraya değer vermedi. Ben bu doğrultuda büyüdüm” dedi. Bedir, törene katılan herkese teşekkür etti.

Nizamettin Bedir'in dostları anılarını paylaşarak, sevgi ve özlemlerini dile getirdi. Tören Bedir’in kabrine karanfillerin bırakılması ile sona erdi.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

BASIN VE MEDYA Haberleri

Tümü

İzmir’in Nabzını Tutan Gazete: Ege Telgraf 67 Yaşında

Ege Telgraf 67. Yılında Yoluna Güçlenerek Devam Ediyor! İzmir ve Ege’nin köklü basın...

2 saat önce

TGK'dan Çağrı: Basın Meslek Yasası hayata geçirilmeli

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu'nun Sivas'ta düzenlenen 31. Başkanlar Kurulu Toplantısı'nda,...

22 gün önce

Gözlem Gazetesi sahibi Çetin Gürel hayatını kaybetti

İzmir basınının önemli isimlerinden, Gözlem Gazetesi İmtiyaz Sahibi Çetin Gürel yaşamını yitirdi.

22 gün önce

Erkan Sevinç Çok Özel'in Konukları Su Bayrak Ve Kerem Ulu

Gazeteci yazar tıp doktoru Erkan Sevinç’in özel konuklarla gerçekleştirdiği interaktif...

2 ay önce

Seferihisar'da genç gazeteciler ustalarla buluştu

Kültürel ve Ekolojik Hayatı Koruma Derneği (KültürEkoloji) ve Seferihisar Gazeteciler Cemiyeti...

2 ay önce

Bir Ömür Ekonomi Yazanlar’a hüzünlü anma

Ekonomi Muhabirleri Derneği İzmir Şubesi, 1989’dan bu yana cennete yolcu ettiği üyeleri için “Bir...

3 ay önce

Ekonomi Muhabirleri Derneği İzmir Şubesi’nde Murat...

İzmir’de ekonomi basınında çalışan basın mensuplarının meslek örgütü olan Ekonomi Muhabirleri...

3 ay önce

Taylan Özgür Üstün hayatını kaybetti

İzmir siyasetinin ve sivil toplum hareketinin bilinen isimlerinden Taylan Özgür Üstün vefat etti.

4 ay önce

İzmirli usta gazeteci mezarı başında anıldı

Gazeteci Okan Yüksel, ölümünün birinci yılında mezarı başında anıldı.

4 ay önce

Fatih Altaylı'dan Kötü Haber

Gazeteci Fatih Altaylı, beyin ameliyatına girdi. Gazeteci İsmail Saymaz, Altaylı'nın uzun süredir...

4 ay önce

EBİİF, Başkanı Alakuş; Tehditlere Karşı İş Dünyası...

Ege Bölgesi İş İnsanları Federasyonu (EBİİF), geçen Ramazan’da olduğu gibi bu Ramazan ayında da...

5 ay önce

Meslektaşımız Burcu Yanar Son Yolculuğuna Uğurlandı

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Üyesi, Ege Telgraf Gazetesi Muhabiri Burcu Yanar, genç yaşta yaşamını...

5 ay önce