BIST 100 14.172,26 %0,28 Altın 6.737,19 ₺/gr %0,68 Bitcoin $63.074 %0,38 Dolar 47,91 ₺ %0,10 Euro 55,51 ₺ %0,31 Sterlin 64,90 ₺ %0,26 Gümüş 99,62 ₺/gr %0,49 Ethereum $1.882,66 %0,24 İsviçre Frangı 58,94 ₺ %0,22 Kanada Doları 34,55 ₺ %0,52 Avustralya Doları 33,95 ₺ %0,45 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,75 ₺ %0,22 BAE Dirhemi 13,05 ₺ %0,10 Rus Rublesi 0,56 ₺ %1,86 Çin Yuanı 7,11 ₺ %0,11
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa POLİTİKA ’30 Ağustos’ kısıtlamalarına tepki!

’30 Ağustos’ kısıtlamalarına tepki!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanlığı’nın yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını gerekçesiyle 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinliklerine kısıtlama getirmesine sert tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, "Çok açık ve net söylüyorum. Cumhuriyet ile Cumhuriyeti kuranlar ile hesaplaşmak istiyorlar" dedi.

0Yorumlar
’30 Ağustos’ kısıtlamalarına tepki!
 

Yeniçağ gazetesi yazarı Orhan Uğuroğlu’na konuşan Kılıçdaroğlu, “Ne yaparlarsa yapsınlar bu millet; cumhuriyeti seviyor, Atatürk'ü seviyor,  Kuvây-ı Milliye'nin ne olduğunu biliyor demokrasiyi seviyor,30 Ağustos'un ne kadar değerli olduğunu biliyor, Kurtuluş Savaşının hangi koşullarda verildiğini gayet iyi biliyor, dolayısıyla gerçekleri örtemezsiniz. Kalkacaksınız 30 Ağustos'la ilgili sınırlamalar, yasaklar getireceksiniz sonrada dönüp topluma parlak mesajlar vereceksiniz.  30 Ağustos'u bu millet kutlayacaktır. Belediye başkanlarımız, İl başkanlarımız, vatandaşlarımız buna öncülük yapacaktır.” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, “30 Ağustos, düşmanı Anadolu'nun bağrından söküp denize döküldüğü gündür.  30 Ağustos ve 9 Eylül Milli Kurtuluş Savaşımızın en önemli, en değerli süreçlerinden birisidir. Bize Lozan'da başarıyı perçinlememizin yolunu açmıştır. Biz bunun önemini biliyoruz, bunun önemini bilmeyenler ya da bunu önemsiz kabul edenler, keşke 'Yunan galip gelseydi' diyenlerdir aslında. Biliyorsunuz Sivas Kongresi'nde Tıbbiyeli Hikmet, Mustafa Kemal'e şunları söyledi: ‘Mandayı kabul edemeyiz. Eğer manda fikrini kabul edecek olanlar varsa bunları şiddetle reddeder ve kınarız. Eğer manda fikrini kabul ederseniz sizleri hain ilan ederiz’Dolayısıyla bu iktidarın gittiği yol Türkiye'yi yabancı güçlerin egemenliği altına sokmaktır. Bugün getirdikleri ekonomik politika da bu yolu büyük ölçüde aşmıştır.” düşüncesini  dile getirdi.

Kılıçdaroğlu, “Görüşü, inancı, kimliği, yaşam tarzı ne olursa olsun, Milli Kurtuluş Savaşını destekleyen, Türkiye'nin bağımsızlığını destekleyen,   Bağımsızlık bizim için olmazsa olmaz diyen herkesin desteği ile yeni bir süreci başlattık. Hedefimiz; Yeniden bağımsız, yeniden güçlü, yeniden dünyada saygınlığı olan bir Türkiye inşa etmektir." ifadesini kullandı. 

"Trump, Beyaz Saray'da rahip Brunson'a diyor ki, 'Erdoğan iyidir onun sayesinde serbest kaldın.' Bu olay Türk hukuk sistemi açısından çok acı verici bir tablo değil mi?" sorusuna Kılıçdaroğlu şu yanıtı verdi: 

Kendisine 'aptal olma' diyen bir kişiye tepki vermeyen, mektubu götürüp ki makama takdim edilir biliyorsunuz 'Mektubu takdim ettim' diyen kişinin Türkiye Cumhuriyeti devletine bir faydası olmaz. Erdoğan ve çevresi kendi aileleri için çalışıyorlar.  Onlar vatandaş için çalışıp mücadele etmiyor.  Vatandaşın derdine derman olmuyor.

Siz bu ülkeyi 18 yıl yöneteceksiniz ama saman ithal edeceksiniz. Kars'ın, Ezine'nin peyniri ne oldu da Venezuela'dan sıfır gümrükle peynir ithal ediyorsunuz?

Bunun adı açıkça söylüyorum; Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne ihanettir.  Tarıma çiftçiye ihanettir.

Her şeyi perişan ettiler. Ortada kahraman gibi geziyorlar. Ne yaptılar bu ülkeye 18 yılda?Milletin, devletin borcu arttı mı arttı.  Egemen güçlerin taleplerini yerine getirdiler mi getirdiler.  Amerika'nın, Trump'ın korkusundan S-400'leri bile aktif edemiyorlar.  Bu ne demek? Türkiye'nin bağımsızlığı tehlikede demektir.

2.5 milyar dolar para vereceksiniz bu fakir fukaranın parasından… Oradan diyecekler ki 'Bak senin mal varlığını inceleriz'... Sesini kesip bir köşede oturacaksın. Şu anda Türkiye Cumhuriyeti devleti dünyanın en pahalı hurdalığına sahip ülke konumundadır. Aktif edemiyor korkuyor. Ne yapacak depoda tutacak. Hurdalıktır o. 2,5 milyar dolar, bu para kimin? Halkın sırtından alınan vergilerden…"



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

POLİTİKA Haberleri

Tümü

KONAK'TA CHP VE DİĞER PARTİLERDEN AK PARTİ’YE 500 KİŞİLİK...

AK Parti Konak İlçe Başkanlığı, AK Parti'ye toplu katılım töreni gerçekleştirdi. CHP ve diğer...

5 saat önce

AK Parti İzmir’den vefat eden dava arkadaşları için mevlit

AK Parti İzmir, vefat eden teşkilat mensupları için Mevlid-i Şerif ve Dua Programı düzenledi.

5 gün önce

Sevda Erdan Kılıç, Cimer Başvuruları Üzerinden İktidara...

“Bu insanları bu noktaya bu iktidar getirdi; 25 yıldır sorunları görmezden geliyor, yoksulluğu...

7 gün önce

Yeni Parti İzmir Milletvekili Deniz Yücel: “Çocuk...

YENİ Parti İzmir Milletvekili Deniz Yücel, Çocuk Koruma Kanunu'nun ikinci bölümü üzerine yaptığı...

7 gün önce

Özel, Silivri'de konuştu

CHP'nin seçilmiş Genel Başkanı Özgür Özel, tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yargılandığı...

1 ay önce

8 kişinin tedbir kararına itirazını reddetti

CHP'nin butlan Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) tedbirli olarak ihraç talebiyle YDK’ye sevk edilen 7...

1 ay önce

'Savunma hakkı engellenir durumda'

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Silivri'de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP'nin...

1 ay önce

Özgür Özel İzmir'de halka seslendi: Yeni iktidar...

CHP'nin seçilmiş Genel Başkanı Özgür Özel kentte Küçük Menderes turuna çıktı. Özgür Özel gittiği...

1 ay önce

Özgür Özel: Başkan Tugay'ın düşüncesine saygılıyım

CHP'nin seçilmiş Genel Başkanı Özgür Özel İzmir'de yoğun bir mesai harcadı. Şehrin farklı...

1 ay önce

Özgür Özel'den açıklamalar: İktidara giden bir yol açacağız

CHP'nin seçilmiş Genel Başkanı Özgür Özel Beydağ'da açıklamalarda bulundu.

1 ay önce

‘Seçmen zorunluluğu anlar’

CHP’de seçilmiş yönetimi destekleyen il başkanları, yeni parti talebinin daha çok gençlerde...

1 ay önce

Butlan yönetiminin sözcüsü Sarı'dan 'olağan kurultay'...

Mutlak butlan' yönetiminin sözcüsü Müslim Sarı, MYK ve PM toplantılarının ardından açıklamalarda...

1 ay önce