97 yaşındaki CHP kurucusunun huzurunda
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP Genel Başkan Yardımcıları, Parti Meclisi üyeleri ve milletvekillerinden oluşan heyet, partinin 97’nci Kuruluş Yıl Dönümünde Anıtkabir’i ziyaret ederek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine çelenk bıraktı.
Yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde bugün bir dizi program düzenlenecek. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP Genel Başkan Yardımcıları, Parti Meclisi üyeleri ve milletvekillerinden oluşan heyet sabah Anıtkabir’i ziyaret etti.
Aslanlı Yol’dan yürüyen heyet Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesi önüne geldi. Burada saygı duruşunun ardından CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu mozoleye çelenk bıraktı. Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet, CHP'nin İkinci Genel Başkanı İsmet İnönü'nün mezarını da ziyaret ederek çelenk bıraktı.
Daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçen Kılıçdaroğlu, Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı:
"Büyük Atatürk, Sayın Genel Başkanım, temellerini 4 Eylül 1919'da Sivas Kongresinde attığınız, 9 Eylül 1923'te de kurduğunuz Cumhuriyet Halk Partisi'nin bugünkü mirasçıları olarak huzurunuzdayız. Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti'nin emperyalizm karşısındaki kararlılığını, Kuvayı Milliye'nin işgal orduları karşısındaki azmini, 97'nci kuruluş yıl dönümümüzde yüreğimizde taşıyoruz. Yegane amacımız sizin ve silah arkadaşlarınızın kurduğu güzel Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırarak hiçbir çocuğun yatağa aç girmeyeceği bir Türkiye'yi inşa etmektir. İlke ve devrimleriniz ile ikinci yüzyıla çağrı beyannamemizin ışığında kuracağımız halkın iktidarında ülkemizi işaret ettiğiniz muasır medeniyeler seviyesinin de ötesine taşıyacağımıza söz veriyoruz. Mücadelemiz, hakimiyet kayıtsız, şartsız milletin olana dek sürecektir.
Mazlum milletlere umut ışığı olan Anadolu Devrimi'nin mimarları olarak size ve silah arkadaşlarınıza hayatını kaybetmiş tüm Cumhuriyet Halk Partililere, demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirmiş yuttaşlarımıza şükranlarımızı sunuyor, aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Ruhun şad olsun."
Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, daha sonra 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün kabrine de çelenk bıraktı ve saygı duruşunda bulundu.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
CHP İzmir Büyük Zaferin 104. Yılı İçin Atasının Huzurunda
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 104. yılı sebebiyle,...
Rotaryenler Ata'nın Huzurunda
...rasyonu 2025-2026 dönemine Atatürk’ün huzurunda başladı. 1 Temmuzda başlayan yeni dönemde, her...
CHP İzmir Anıtkabir'de Atasının Huzurunda
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Örgütü, CHP İzmir İl Başkanı Çağatay Güç başkanlığındaki bir...
POLİTİKA Haberleri
TümüDSP İzmir İl Başkanı Yaşar genel başkanlığa aday
DSP İzmir İl Başkanı Adem Yaşar, 6 Aralık kurultayı öncesinde genel başkanlığa adaylığını...
CHP İzmir’de eğitim seferberliği 10 ilçeye ulaştı
CHP İzmir İl Başkanlığının yönetici eğitimleri 10 ilçeye ulaştı. Çalışmaların kısa sürede 30...
Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na NATO PA’da yeni görev
AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Abu Dabi’deki toplantıda NATO PA Akdeniz...
Başkan Güç: “Halkımız sorun çözmeyen sorun yaratan...
Dikili’de şoför esnafıyla bir araya gelen YENİ Parti İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, artan...
Başkan Güç Dikili’de Çiftçilere Buluştu: “Tarımı...
YENİ Parti İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, Dikili Ziraat Odası’nı ziyaret ederek bölge...
CHP Gaziemir’den Belediye Yönetimine Sert Tepki: “Halkın...
Demirsoy, belediye yönetimine yönelik eleştirilerde bulunarak demokratik temsil, siyasi etik ve...
MHP Manisa teşkilatından birlik ve beraberlik buluşması!...
Milliyetçi Hareket Partisi Manisa İl Başkanlığı tarafından düzenlenen istişare toplantısında...
AK Partili vekil Kırkpınar’dan mesaj: Türkiye’nin önü açık!
AK Parti İzmir Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Yaşar Kırkpınar, Sanayi ve...
Milas Belediye Başkan Vekili Barbaros Gezgin oldu
Milas Belediye Başkanı Fevzi Topuz'un tutuklanmasının ardından yapılan seçimde YENİ Partili...
Özgür Özel’den Emir Sarıgül’ün para iddiasına ilk yanıt
Özgür Özel, Emir Sarıgül’ün babasının kendisine 350 bin dolar verdiği iddiasını reddederek atkı...
Mustafa Savaş: AK Parti’nin hizmet yolculuğu sürüyor
AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, 3 Kasım 2002’nin yıl dönümünde yayımladığı mesajda 24...
MHP Manisa’dan Soma ve Kırkağaç çıkarması! Terörsüz...
MHP Manisa İl Başkanı Nurullah Savaş, MYK Üyesi Ali Uçak ve beraberindeki heyet, Soma ve...