BIST 100 11.116,99 %0,92 Altın 6.384,76 ₺/gr %0,62 Bitcoin $80.563 %1,08 Dolar 49,77 ₺ %0,08 Euro 55,87 ₺ %0,14 Sterlin 66,68 ₺ %0,14 Gümüş 86,16 ₺/gr %1,20 Ethereum $2.342,08 %1,70 İsviçre Frangı 60,35 ₺ %0,40 Kanada Doları 35,53 ₺ %0,14 Avustralya Doları 35,03 ₺ %0,31 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,26 ₺ %0,11 BAE Dirhemi 13,56 ₺ %0,10 Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,26 Çin Yuanı 7,46 ₺ %0,13
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa POLİTİKA ''Aday olsaydı en güçlü isimdi''

''Aday olsaydı en güçlü isimdi''

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun 2019 yılının Mart ayında aday olmayacağını açıklamasının ardından Başkan Deniz Yücel, CHP İzmir İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenledi. Yücel, Kocaoğlu'nun göreve geldiğinden beri dürüst, ilkeli ve şeffaf çalıştığını söyledi.

0Yorumlar
''Aday olsaydı en güçlü isimdi''

Kocaoğlu'nun seçime 6 ay kala aday olmayacağını açıklamasının, partisine duyduğu sorumluluğu gösterdiğini kaydeden Yücel, "Biz de elbette Aziz Kocaoğlu’nun kalmasını istiyoruz ama kararına saygı duymak gerekiyor" dedi. 
Kocaoğlu'nun görevini aşkla yaptığını vurgulayan Yücel, "İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir’e çok büyük yatırım ve hizmetler yaptı. Ekibi ile güzel çalışmalar üretti. Nesilden nesle anlatılacak eserler bıraktı. Kocaoğlu şu anda görevinin başında ve hizmet etmeye devam ediyor. Önemli olan bundan sonra bayrağı devralacak arkadaşımızın, aynı belediyecilik anlayışı ile kamu kaynaklarına namusu gibi sahip çıkarak göreve devam etmesi" diye konuştu. 
Aziz Kocaoğlu'nun klasik belediyecilik hizmetlerinin ötesinde çalışma sergilediğini anlatan Yücel, "Kendi imkanları ve öz kaynaklarıyla ekonomisini nasıl canlandıracağını hem Türkiye hem dünyaya örnek olacak yatırım ve hizmetleri yaptı. Bu görevi demokrasinin, cumhuriyetin, Atatürk ilke ve devrimlerinin kalesi, diyebileceğimiz; hoşgörünün, insanca yaşamın merkezi olan İzmir’de yapmış olması da ayrı bir anlam ve önem arz ediyor" dedi. 


'KOCAOĞLU'NUN GÖRÜŞÜ, NİYETİ ÖNEMLİDİR'

"Bu görevler ilelebet yapılacak görevler değil" diyen Deniz Yücel, "İşgal edilecek makamlar değil. Dile kolay, yaklaşık 15 sene yapılmış. Bunların hepsi gelip geçici makamlar. Önemli olan bu sürede ne yaptığınız ve görevi bıraktıktan sonra nasıl anılacağınızdır. Seçimlere kadar aynı yönetim anlayışıyla hizmetlerini sürdüreceğine kuşkumuz yok. Önemli olan bu bayrağı devralacak arkadaşımızın aynı yönetim anlayışıyla dürüst şeffaf anlayışla kamu kaynaklarına namusu gibi sahip çıkmasıdır. Bu konuda da hiç kuşkumuz yok" diye konuştu. 
Aziz Kocaoğlu'nun gerek İzmir’e gerek ülkeye ve partiye büyük emekler verdiğini de dile getiren Yücel, "Kocaoğlu'nu geri döndürmek için çaba gösterecek misiniz?" sorusu üzerine şunları söyledi:
"Belki bunlar konuşulmuştur. Elbette kalmasını isteriz, dileriz. İzmirlilerin de böyle düşündüğünü düşünüyorum. Sayın Kocaoğlu’nun görüşü, niyeti önemlidir. Biz nasıl bir belediye başkanlığı yaptığını herhalde dilimiz döndüğünce anlatabilmişizdir. Bu konuda görüşümüzü sizlerle paylaştık. Kocaoğlu’nun fikri niyeti önemlidir. Bu işler isteyerek yapılacak işler. Bu görevler gönüllü yapılacak görevler. Sayın Kocaoğlu da bunu en iyi şekilde isteyerek gönüllü bir şekilde hatta aşkla yaptı. Sevmeden yapılacak hizmetler değil, sahiplenerek aşkla görevini yaptığını düşünüyoruz." 


'ADAY OLSAYDI EN GÜÇLÜ İSİMDİ'

CHP İzmir İl Başkanı Yücel, basın mensuplarının "Yeni süreçte partide kaos ve sıkıntı olur mu?" sorusuna ise "Neden sıkıntı olsun ki? Kocaoğlu'nun bu konudaki niyetini 6 ay kala açıklamış olması, partisine karşı ve İzmirlilere karşı sorumluluk duygusundan kaynaklanıyor. Son dakikaya kadar aday olup olmayacağının tartışılması doğru değildi. Kocaoğlu’nun kararı bugünkünden farklı olsaydı partimizce en iyi şekilde değerlendirilirdi. Karşılık görürdü. Bu kararı almış olmasında 24 Haziran seçimleri sonrasındaki süreç, olağanüstü kurultay tartışması ve benzeri konularının etkisinin olmadığını düşünüyorum. Hatta bu etkinin olmadığına eminim" diye yanıt verdi. 
Yücel, Kocaoğlu'nun göreve devam etmesini istemesi halinde ne olabileceğiyle ilgili ise "Değerlendirilirdi. Aday olsaydı adaylık için en güçlü isimdi. Yeni dönemde de gönlümüzden geçen adayın kazandığı takdirde Kocaoğlu’nun bayrağını bıraktığı yerden alması ve yukarı taşımasıdır. İzmir’de CHP’ye yakışan bir belediye başkan adayının belirlenmesi için çaba göstereceğiz" diye konuştu.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

POLİTİKA Haberleri

Tümü

Karaburun Belediye Başkanı Erdoğan bağımsız devam edecek

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, YENİ Parti üyeliğinden istifa ettiğini ve...

6 gün önce

Yeni Foça Yat Limanı için Bilal Saygılı'dan açıklama

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, 2023'te hizmete açılan Yeni Foça Yat Limanı'nın 330 yat...

6 gün önce

Gümrükçü: Muhtarlarımızla birlikte çözüm arıyoruz

CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada,...

6 gün önce

CHP Konak İlçe Başkanı Kazımoğlu'ndan birleşme kararına...

CHP Konak İlçe Başkanı Emrah Kazımoğlu, mahalle birleşmesi kararı öncesinde muhtarların...

10 gün önce

Karşıyaka’da 5 CHP’li meclis üyesi YENİ Parti’ye geçti

2024 yerel seçimlerinde CHP’den Karşıyaka Belediye Meclisi’ne seçilen 5 üye, partilerinden...

10 gün önce

Kongre öncesi Kocaoğlu sürprizi: Adaylık için harekete...

YENİ Parti İzmir İl Başkanlığı ön seçimine günler kala, eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı...

10 gün önce

Cemil Tugay 20 Ekim’e kadar şehir dışında olacak

Cemil Tugay’ın 14-20 Ekim tarihleri arasında şehir dışında olacağı belirtildi; 15 Ekim’deki...

10 gün önce

Şeref Arpacı’dan Fon Krizi Tepkisi: “Hırsız İçeriden...

YENİ Parti Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, TBMM Genel Kurulu’nda İYİ Parti’nin fon krizinin...

11 gün önce

Eyyüp Kadir İnan duyurdu: AK Parti’den 1,6 Milyon TL’lik...

AK Parti Genel Sekreteri Eyyüp Kadir İnan, Şaban Sevinç, Timur Soykan ve YENİ Parti Sözcüsü...

12 gün önce

Başkan Tugay'dan Kılıçdaroğlu'nun eleştirilerine yanıt:...

AK Parti'ye geçen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, 'anket' tartışmaları üzerinden...

12 gün önce

Erdoğan’dan talimat: İzmir’le ilgili her sorunu bana...

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cemil Tugay’ın partilerine...

12 gün önce

Başkan Tugay'dan 'eşim beni boşar' ifadelerine dair...

Geçmişte yaptığı "Eşim beni boşar' dedi" açıklamasıyla çok konuşulan İzmir Büyükşehir Belediye...

12 gün önce