'Adaylığına karşı değilim ama.
17 Ekim'de gerçekleştirilecek İzmir İl Kongresi öncesi CHP Genel Merkezi, hakkında yürütülen bir soruşturma kapsamında tutuklu yargılanan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ile yola devam etme kararı almıştı.
Bu gelişmenin ardından parti yönetiminin aldığı kararı parti içinde bir kısım desteklerken, bir kısım ise kararın ‘dayatma’ olduğunu savundu.
"YÖNTEME KARŞIYIM"
Konuya ilişkin açıklama yapan İzmir eski İl Başkanı ve eski İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, kararın ‘örgütün ve delegelerin yok sayılması’ demek olduğunu savunarak, “CHP gibi köklü ve demokratik bir partide adayların tepeden belirlenmesine, örgütün ve delegelerin yok sayılmasına karşıyım. Yani yöntem’e karşıyım.” ifadelerine yer verdi.Bayır, her alanda atamaların olduğunun altını çizerek, “Milletvekili atama, belediye başkanı atama, il başkanı atama… Eğer her şey yukarıdan verilen kararlarla olacaksa, o halde niye delege seçimleri yapıldı, niye ilçe kongreleri gerçekleştirildi?” şeklinde eleştirilerde bulundu.
CHP’li Bayır’ın tam açıklaması şu şekilde:“Son günlerde aldığım telefonlar ve kamuoyundaki tartışmalar nedeniyle bir açıklama yapma gereği duydum.Ben, CHP İzmir İl Başkanımız Şenol Aslanoğlu’nun adaylığına karşı değilim. Ancak CHP gibi köklü ve demokratik bir partide adayların tepeden belirlenmesine, örgütün ve delegelerin yok sayılmasına karşıyım. Yani yöntem’e karşıyım.Genel Merkez yöneticilerimizin yaptığı açıklamayı tabi ki de anlıyorum: Şimdi Sayın İl Başkanımız Şenol Aslanoğlu hapiste ve “Biz il başkanımıza sahip çıkıyoruz.” Elbette ki herkesin kendi arkadaşına, yol arkadaşına sahip çıkması değerlidir. Tıpkı İl Başkanlığım döneminde Mustafa Balbay 'a sahip çıktığımız gibi...Ancak bu açıklama CHP için çalışmak isteyen, aday olmak isteyen yoldaşlarımızın önünü kapatmaktır. Çünkü İzmir İl Örgütü kongrelerini yaptı, delegelerini seçti. Eğer bu delegeler, seçilmiş il başkanına sahip çıkamayacaksa ve “biz bunu talimatla yerine getiririz” anlayışı hâkim olacaksa, bu durum İzmir örgütünü küçümsemek, yok saymak anlamına gelir.Milletvekili atama, belediye başkanı atama, il başkanı atama… Eğer her şey yukarıdan verilen kararlarla olacaksa, o halde niye delege seçimleri yapıldı, niye ilçe kongreleri gerçekleştirildi? Bunların yalnızca “örgütü oyalamak” için yapılmış olduğunu kimseye anlatamayız.Geçmişte “küçük olsun, benim olsun” anlayışıyla hareket edenler bu partiyi iktidara taşıyamadı. Bugün de parti içi demokrasiyi askıya alan anlayışlar, yarın topluma umut veremez. Hepimizin bundan ders çıkarması gerekir.Genel merkezin seçilmiş il delegelerine adeta talimat verir gibi bu davranış sağ partilerde olabilir,ancak sosyal demokrat bir partiye bu tavır yakışmaz.”
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Özgür Özel’in adaylık tercihi siyaset gündeminde
Ankara kulislerinde Özgür Özel’in cumhurbaşkanlığı adaylığına sıcak baktığı iddia edilirken...
Grip ve nezleye karşı mandalina tüketenler dikkat! Nezle...
Kış aylarında nezle ve gribe karşı sıkça tüketilen mandalinanın C vitamini üzerinden...
Hayal Köseoğlu babasının ölümünden sonra yaşadığı...
Geçtiğimiz Ağustos ayında babası Yiğit Köseoğlu’nu kaybeden ünlü oyuncu Hayal Köseoğlu, yaşadığı...
POLİTİKA Haberleri
TümüÖzgür Özel’den Emir Sarıgül’ün para iddiasına ilk yanıt
Özgür Özel, Emir Sarıgül’ün babasının kendisine 350 bin dolar verdiği iddiasını reddederek atkı...
Mustafa Savaş: AK Parti’nin hizmet yolculuğu sürüyor
AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, 3 Kasım 2002’nin yıl dönümünde yayımladığı mesajda 24...
MHP Manisa’dan Soma ve Kırkağaç çıkarması! Terörsüz...
MHP Manisa İl Başkanı Nurullah Savaş, MYK Üyesi Ali Uçak ve beraberindeki heyet, Soma ve...
CHP’li Kılıç’tan gaziler ve şehit yakınları için önerge
CHP’li Sevda Erdan Kılıç, vazife malulleri ve şehit yakınlarının sosyal haklara erişimindeki...
Ankette YENİ Parti'nin oy oranı 14,20 puan düştü
Metropoll Araştırma'nın temmuz ve ekim verilerinde YENİ Parti'nin oy oranı 14,20 puan gerilerken...
Eyyüp Kadir İnan'dan 2028 seçimleri için mesaj
AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, 3 Kasım'ın 24. yıl dönümünde...
YENİ Parti İzmir’de ön seçim maratonu sona eriyor
YENİ Parti İzmir İl Örgütü, genel başkan adaylığı ön seçimini 8 Kasım Pazar günü yapacak; büyük...
Mustafa Sarıgül YENİ Parti'den istifa etti
Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, hakkında yürütülen soruşturma sonuçlanıncaya kadar YENİ...
YENİ Parti kurultayı 14-15 Kasım’da yapılacak
YENİ Parti’nin kurultayı 14-15 Kasım’da Ankara Arena’da yapılacak, genel başkanlık ön seçimi ise...
AK Parti İzmir İl Başkanı Saygılı’dan 29 Ekim mesajı
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajında Cumhuriyet’in 103....
Okan Müderrisoğlu’ndan fon krizinin AK Parti’ye etkisi...
AK Parti tabanında fon krizi tartışması sürüyor. Okan Müderrisoğlu, anlık anketlerin oy kaybına...
Sarıgül’den soruşturma tamamlanana kadar YENİ Parti...
Mustafa Sarıgül, kendisi ve ailesi hakkındaki soruşturma sonuçlanana kadar YENİ Parti üyeliğinin...