BIST 100 13.198,84 %1,04 Altın 6.850,08 ₺/gr %0,52 Bitcoin $86.218 %0,44 Dolar 48,82 ₺ %0,03 Euro 55,93 ₺ %0,11 Sterlin 65,19 ₺ %0,16 Gümüş 105,63 ₺/gr %1,93 Ethereum $2.748,89 %0,48 İsviçre Frangı 59,51 ₺ %0,11 Kanada Doları 34,72 ₺ %0,18 Avustralya Doları 34,75 ₺ %0,00 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,00 ₺ %0,07 BAE Dirhemi 13,29 ₺ %0,02 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,43 Çin Yuanı 7,29 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa POLİTİKA AK Parti'li Dağ: "CHP’nin mazeret hakkı yok"

AK Parti'li Dağ: "CHP’nin mazeret hakkı yok"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) kazandığı büyükşehirlerde mazeret üretme hakkının kalmadığını söyledi.

0Yorumlar
AK Parti'li Dağ: "CHP’nin mazeret hakkı yok"

Dağ, ayrıca İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i de arayıp tebrik etmediğini belirtti. 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, göreve yeni atanan AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’ye hayırlı olsun ziyareti yaptı. Ziyarette Dağ’a; AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı da eşlik etti. 

İzmir’de dünden daha iyi olduklarını savunan Dağ, “Kerem Ali Sürekli; İzmir’i gayet iyi bilen, tecrübeli bir siyasetçi. Onun tecrübesi ve bizim gençliğimizle önümüzdeki 4.5 yılı gayet iyi değerlendirmek istiyoruz. Az aralıklı seçimlerle değişimler kolay olmayabiliyor; ama herkes iyi bilsin ki bugün dünden çok daha iyi noktadayız. İzmir’de siyasi rakiplerimizi de çok yakından takip edeceğiz” diye konuştu. 


İzmir’de vatandaşların kendilerine muhalefet etme görevi verdiğini hatırlatan Dağ, “Anketler yaparken en güzel netice önümüzde duruyor. 24 Haziran'da da bu seçimde ittifaklar vardı. O seçimde aldığımız oylarla 31 Mart’ta aldığımız seçimleri karşılaştırmamız gerekiyor. 9 ay önce burada biz yüzde 33 alırken, diğer ittifak yüzde 66 oy almıştı. Karşı taraf üç blok halinde yerel seçimde oy topladı. Uzun süreli dönemeçte siyasal tercihler konusunda kendimizi daha değişik şekilde anlatarak değişimi sağlamalıyız. 2004’ten bu yana İzmir’de bize muhalefet görevi verildi. Bu görevi iyi okumamız gerekiyor. İzmir’de 1 milyon 38 bin insan bize oy verdi ve biz de bunun hakkını vermek zorundayız. Yapılacak olumlu işleri destekleyip olumsuzları ise milletimize anlatmalıyız. Pozitif muhalefet görevini bundan sonra daha da iyi yapacağız" ifadelerini kullandı. 

“CHP’nin mazeret hakkı kalmadı” 

CHP belediyelerinin mazeret üretme hakkının olmadığına vurgu yapan Dağ, “İstanbul, Ankara ve Antalya önemli semboller. Ne zaman ki biz eleştiri ortaya koysak hep ‘Hükümet bize destek vermiyor’ dediler; ancak gerçek bu değil. Vatandaşın menfaatine olduğunu düşündüğümüz ne varsa biz hep önünü açtık. Bu saatten sonra bu mazeret ortadan kalktı. Şu anda CHP’nin yönettiği ve yönetme noktasında olduğu büyükşehirlerin toplam bütçesi neredeyse hükümetin yarı bakanlığının bütçesinin daha fazlasına denk geliyor. Hiçbir başarı mazeretin yerini tutmaz. Bu saatten sonra bu konuda bir ifade söz konusu olursa hatırlatmayı görev bileceğiz" dedi. 

“Soyer’i aramadım” 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i arayıp tebrik etmediğini açıklayan Hamza Dağ, “25 belediye başkanını bir ikisi hariç arayıp tebrik ettim. Henüz Tunç Soyer’i aramadım. Seçim kampanyası boyunca kafamdaki soru işaretlerini ortaya koymuştum. Seçimden hemen sonra belediye başkanından KHK’dan ihraç edilenlerle ilgili hamle geldi. Bunların içinde FETÖ’cüler ve PKK’lılar var. Soyer’in ilk iş olarak bu kişileri zabıta olarak işe alması ve bununla ilgili hiçbir açıklama yapmamasından dolayı kendisini aramadım" şeklinde konuştu. 

“Biz meselelerimizi kendi içimizde çözeriz” 

Geçtiğimiz hafta görevi bırakan Aydın Şengül’ün parti içi eleştirileri hakkında da konuşan Hamza Dağ, “Siyasi kültürümüzün bir özelliği var. Biz kendi içimizde farklı düşünebiliriz; ama bu konularda kamuoyu önünde konuşulmaz. Farklı düşüncelerimizi birbirimizle paylaşıp yolumuza devam ederiz. Aydın Şengül de bu partiye hizmet etti. Bardağın dolu tarafından bakıp ilerleyen süreçlerde de bu konuları parti içinde değerlendireceğiz" ifadelerini kullandı. 

“Hedef 2023 ve 2024” 

Önlerinde seçimsiz uzun bir dönem olduğunu belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, 2023 ve 2024 seçimlerine daha iyi hazırlanacaklarını şu sözlerle açıkladı: 
"Yerel seçimden sonra güzel bir başlangıçla 4.5 yıl seçimsiz iyi bir çalışma yapabileceğimiz bir dönem var. Bu sayede de farklı bir şekilde netice alacağımız bir döneme giriyoruz. Seçim sonuçlarını değerlendirmeye devam ediyoruz. Önümüze tabloyu alıp oy oranlarına göre yorum yapmak bizi yanıltır. Daha ayrıntılı şekilde incelemeye devam ediyoruz. 2023 ve 2024 seçimlerinde daha yüksek oy almak için çalışmalarımıza devam edeceğiz." 

“Dersimize çalışacağız” 

Ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli de, “İzmir’e yakışır yönetimi oluşturmak için elimizden geleni yapacağız. Teşkilatımız da gereğini yaptı. Yüzde 40’a yakın aldığımız oy hedeflerimizin altında ama olumlu diyebiliriz. Mesajları alıp dersimizi çalışacağız. Cumhurbaşkanımızın talimatı doğrultusunda 2023 çalışmaları başladı” dedi. 
AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı ise 2023 ve 2024 seçimlerinde İzmir’deki havayı değiştireceklerini söyledi.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

POLİTİKA Haberleri

Tümü

Murat Bakan'dan Manisa'da açıklama: Olayı duyar duymaz...

YENİ Parti heyeti, Manisa'nın Turgutlu ilçesinde İnci Üzmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi...

11 saat önce

Özgür Özel İzmir’e geliyor! Ön seçimi yerinde takip edecek

YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, 26 Eylül Cumartesi günü İzmir’e gelecek. Özel’in Gaziemir...

14 saat önce

Gümrükçü'den Siyasi Etik Kanunu çağrısı

Son dönemde artan partiler arası transferleri ve milli iradeyi hiçe sayan siyasi hamleleri sert...

5 gün önce

Gümrükçü’den Foça tepkisi: Hakkımı helal etmiyorum

CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı’nın AK Parti’ye...

8 gün önce

Kutlu Parti İzmir 1. Olağan Kongresi: Osman Serkan...

Kutlu Parti İzmir İl Başkanlığı’nın 1. Olağan Kongresi gerçekleştirildi. Kongrede İl Başkanı...

8 gün önce

MHP İzmir'de kongre tamamlandı: Gündem "Terörsüz Türkiye"

Milliyetçi Hareket Partisi’nin 15’inci Olağan İzmir İl Kongresi Balçova’daki bir otelde...

8 gün önce

Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü YENİ Parti'ye Katıldı

Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, düzenlenen resmi törenle YENİ Parti saflarına katıldı....

9 gün önce

Başkan Güç: "Bizim gücümüz örgütümüzdür"

YENİ Parti Menemen İlçe Başkanlığı binası, düzenlenen törenle açıldı. Açılışta konuşan YENİ...

11 gün önce

MHP'YE İZMİR'DE BÜYÜK KATILIM

MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, Karşıyaka İlçe Teşkilatı’nın yeni üyelerle gerçekleştirilen...

12 gün önce

CHP Karşıyaka Kadın Kolları Başkanı Dilek Köktaş...

9 Eylül: Kurtuluşun, Kuruluşun ve Kadınların Günü

13 gün önce

Gümrükçü 'den 9 Eylül İçin Çifte Bayram Mesajı

“9 Eylül; bağımsızlığa inanmış bir milletin küllerinden yeniden doğuşunun, egemenliğin kayıtsız...

13 gün önce

Üsküdar Belediyesi’nde dengeler değişti! Başkan...

Üsküdar Belediyesi’nde 21-21 eşitlikle başlayan başkan vekilliği seçimi dördüncü turda...

14 gün önce