AK Partili Dağ'dan o ilçeye 'verici kuleleri' müjdesi
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İzmir'in Bayraklı ilçesinin Cengizhan Mahallesi'nde bulunan emisyon noktasındaki 4 adet verici kulesinin kaldırılacağını duyurdu.
Dağ "Hemşerilerimizin ve mahalle muhtarımızın talepleri neticesinde, RTÜK tarafından, Cengizhan mahallemizde bulunan verici kulelerin yer aldığı bölgenin emisyon noktası vasfının kaldırılmasına karar verilmiştir. Arkeolojik sit alanında bulunan kuleler, bölgeden kaldırılacak, böylece hem doğa hem de hemşerilerimizin sağlığı korunmuş olacaktır. Bayraklı Belediyesi'nin en kısa sürede gereğini yapacağını umut ediyoruz." dedi.
Konuya ilişkin açıklamada bulunan Dağ "Hemşerilerimizin ve mahalle muhtarımızın talepleri neticesinde, RTÜK tarafından,Cengizhan mahallemizde bulunan verici kulelerin yer aldığı bölgenin emisyon noktası vasfının kaldırılmasına karar verilmiştir. Arkeolojik sit alanında bulunan kuleler, bölgeden kaldırılacak, böylece hem doğa hem de hemşerilerimizin sağlığı korunmuş olacaktır. Bayraklı Belediyesi'nin en kısa sürede gereğini yapacağını umut ediyoruz." dedi.
İzmir'in Bayraklı ilçesinin Cengizhan mahallesinde, İzmir'in şehir merkezine sinyal vermek üzere kurulmuş olan dört adet verici kulesiyle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Kulelere yıldırım çarpması sonucu, çevrede yaşayan vatandaşların elektronik cihazlarının zarar gördüğü iddia edildi. Bunun üzerine mahalle sakinleri ve mahalle muhtarı tarafından, verici kulelelerinin bölgeden kaldırılmasına ilişkin talepte bulunuldu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, bölgede yapılan inceleme ve neticeye eren çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Verici kulelerin hem arkeolojik sit alanı hem de yoğun yerleşim bölgesinde bulunduğunu belirten Dağ "Cengizhan mahallemizde bulunan verici kuleleri, özellikle yağmurlu ve yıldırım çarpmasının söz konusu olacağı durumlarda, vatandaşlarımız için tehlike arz etmektedir. Bahsi geçen bölgede 13 bine yakın nüfus yaşamaktadır. Daha önce, kulelerden birine yıldırım çarpması sonucunda çevredeki vatandaşlarımızın elektronik cihazlarının zarar gördüğünü biliyoruz. Mahalle sakinlerimiz ve muhtarımız, bu kulelerin yoğun yerleşim bölgelerinden ve meskun mahalden kaldırılmasın talep etmişlerdi. Anten direklerinden birisi, 1. ve 3. derece arkeolojik sit sınırları içerisinde bulunan Kral Tantalos Mezarı'nın yakınında yer almaktadır. Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından yapılan değerlendirme sonucunda; anten direklerinin, ilgili müze müdürlüğünün gözetiminde Bayraklı Belediyesi tarafından bölgeden kaldırılmasına karar verilmiştir. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun konuya ilişkin toplantısında ise Cengizhan mahallemizde bulunan 4 adet verici kulesinin bulunduğu mevkinin emisyon noktası vasfının kaldırılması kararlaştırılmıştır. Böylece hem doğa hem de hemşerilerimizin sağlığı korunmuş olacaktır. Bayraklı Belediyesi'nin en kısa sürede gereğini yapacağını umut ediyoruz " diyerek açıklamasını noktaladı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Başkan Tugay’dan Dikili’ye 2026 müjdesi
Dikili Belediyesi’nin açılış ve temel atma törenlerinde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı...
Erdoğan'dan Özgür Özel'e 'Para Kuleleri' Yanıtı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Özel'in "para kulesi" çıkışına "Kule denince aklımıza İstanbul...
"Sevgi tartışması": dağ "sevmiyorum", yücel "seviyordun...
İzmir siyasetine "sevgi tartışması" damga vurdu. AK Partili Dağ, ikisi eski biri yeni başkanları...
POLİTİKA Haberleri
TümüCHP Gaziemir’den Belediye Yönetimine Sert Tepki: “Halkın...
Demirsoy, belediye yönetimine yönelik eleştirilerde bulunarak demokratik temsil, siyasi etik ve...
MHP Manisa teşkilatından birlik ve beraberlik buluşması!...
Milliyetçi Hareket Partisi Manisa İl Başkanlığı tarafından düzenlenen istişare toplantısında...
AK Partili vekil Kırkpınar’dan mesaj: Türkiye’nin önü açık!
AK Parti İzmir Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Yaşar Kırkpınar, Sanayi ve...
Milas Belediye Başkan Vekili Barbaros Gezgin oldu
Milas Belediye Başkanı Fevzi Topuz'un tutuklanmasının ardından yapılan seçimde YENİ Partili...
Özgür Özel’den Emir Sarıgül’ün para iddiasına ilk yanıt
Özgür Özel, Emir Sarıgül’ün babasının kendisine 350 bin dolar verdiği iddiasını reddederek atkı...
Mustafa Savaş: AK Parti’nin hizmet yolculuğu sürüyor
AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, 3 Kasım 2002’nin yıl dönümünde yayımladığı mesajda 24...
MHP Manisa’dan Soma ve Kırkağaç çıkarması! Terörsüz...
MHP Manisa İl Başkanı Nurullah Savaş, MYK Üyesi Ali Uçak ve beraberindeki heyet, Soma ve...
CHP’li Kılıç’tan gaziler ve şehit yakınları için önerge
CHP’li Sevda Erdan Kılıç, vazife malulleri ve şehit yakınlarının sosyal haklara erişimindeki...
Ankette YENİ Parti'nin oy oranı 14,20 puan düştü
Metropoll Araştırma'nın temmuz ve ekim verilerinde YENİ Parti'nin oy oranı 14,20 puan gerilerken...
Eyyüp Kadir İnan'dan 2028 seçimleri için mesaj
AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, 3 Kasım'ın 24. yıl dönümünde...
YENİ Parti İzmir’de ön seçim maratonu sona eriyor
YENİ Parti İzmir İl Örgütü, genel başkan adaylığı ön seçimini 8 Kasım Pazar günü yapacak; büyük...
Mustafa Sarıgül YENİ Parti'den istifa etti
Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, hakkında yürütülen soruşturma sonuçlanıncaya kadar YENİ...