BIST 100 11.116,99 %0,92 Altın 6.384,76 ₺/gr %0,62 Bitcoin $80.563 %1,08 Dolar 49,77 ₺ %0,08 Euro 55,87 ₺ %0,14 Sterlin 66,68 ₺ %0,14 Gümüş 86,16 ₺/gr %1,20 Ethereum $2.342,08 %1,70 İsviçre Frangı 60,35 ₺ %0,40 Kanada Doları 35,53 ₺ %0,14 Avustralya Doları 35,03 ₺ %0,31 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,26 ₺ %0,11 BAE Dirhemi 13,56 ₺ %0,10 Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,26 Çin Yuanı 7,46 ₺ %0,13
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa POLİTİKA AK Partili Kaya 3 ilçede yeni sistemi anlattı

AK Partili Kaya 3 ilçede yeni sistemi anlattı

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Torbalı, Buca ve Menderes'te gerçekleştirdiği programlarla referandum çalışmalarını sürdürdü.

0Yorumlar
AK Partili Kaya 3 ilçede yeni sistemi anlattı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile birlikte Torbalı'da bir dizi açılışa katılan, huzurevi sakinleriyle kahvaltı yapıp ilçedeki esnafları gezen Mahmut Atilla Kaya, 16 Nisan'a kadar durmadan, kapı kapı dolaşıp gerçekleri millete anlatacaklarını söyledi.

FORBES'TE SİSTEMİ ANLATTI 
Torbalı'daki programının ardından Buca'ya geçen AK Parti İzmir Milletvekili Kaya, Forbes Sevgi Yolu'nda vatandaşlara "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi" hakkında bilgi verdi.

Vatandaşların, 16 Nisan'da yapılacak olan referandumda, bir partiyi, bir kişiyi, bir düşünceyi ya da bir siyaseti değil, yönetim sistemi hakkında yeni düzenlemeler içeren anayasa değişikliğini oylayacağını hatırlatan Kaya, vatandaşların sandığa giderek ülkenin yönetim sistemi hakkındaki kanaatlerini ortaya koyacağını belirtti. Milletin kararına herkesin saygılı olması gerektiğini söyleyen Kaya, "Milletimiz ne derse o olacak. Milletimizin vereceği karara da herkes saygılı olacak. Yetki de, karar da milletimizindir. Bu sistemle birlikte, vatandaşlarımız hem yasamayı hem de yürütmeyi seçme imkanına sahip olacak. Sandıktan tek başına iktidarın çıkmadığı, ülke olarak koalisyonlara mecbur olduğumuz zamanları unutmadık. Bu ülkede yıllar boyunca, her seçim akşamı ülkeyi 5 yıl boyunca hangi kadronun yöneteceği ciddi bir sorun olmuştur. Hükümet kurma sorunlarıyla vakit kaybedilmiştir. Bu sistemde hiçbir yetki karmaşası yok, her şey gayet açık ve net. Oligarşik bürokratik vesayetin ortadan kalkması, verimliliğin ve hizmet kalitesinin artması, milletimizin daha hızlı hizmet alması için bu sistem hayati derecede önemlidir. Her şey gayet açık, net ve şeffaf. Vatandaşlarımız kendi geleceğini kendi oylayacak. Milletimizin kararı başımızın üstündedir" dedi.

AK Partili Kaya 3 ilçede yeni sistemi anlattı

ÜLKEMİZE VE MİLLETİMİZE GÜVENİYORUZ 
Buca Forbes Caddesi'ndeki saha çalışmasından sonra, ilçede bulunan Sivas Yiğidolar Dernekler Federasyonu'nun Kadın Kolları üyeleriyle bir araya gelen Kaya, Sivaslı kadınlara yeni sistemi anlattı. Daha sonra Kuruçeşme'ye geçen Kaya, Eroğlu ailesinin evine konuk oldu. Programına AK Parti Buca Eski İlçe Başkan Yardımcısı Özalp Şevik'in vefat eden annesi Nuray Şevik için taziye ziyaretinde bulunarak devam eden Kaya, Buca'daki son toplantısını Yeşilbağlar Mahallesi'nde gerçekleştirdi. Yeşilbağlar'da bulunan bir kahvehaneyi dolduran vatandaşlara 'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi' hakkında bilgilendirmelerde bulunan Kaya, "Ülke olarak siyasi istikrarsızlıklardan ve bunun sebep olduğu ekonomik darboğazlardan, yolsuzluklardan ve vesayet yönetimlerinden çok çektik. Geçmişte çok büyük kayıplar yaşadığımız aşikardır. Biz diyoruz ki, yönetim krizlerinin olmadığı, kaynaklarımızın israf edilmediği, siyasi istikrarın egemen olduğu bir yönetim sistemini inşa edelim. Ülkemize ve aziz milletimize güveniyoruz. 16 Nisan'da milletimiz kazanacak, ülkemiz kazanacak" şeklinde konuştu.

GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE İÇİN 
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, günün son toplantısını gece saatlerinde Menderes'e bağlı Develi'de gerçekleştirdi. Develi Köy Meydanı'nda toplanan kalabalığa hitap eden Kaya, "Türkiye'ye dar gelen mevcut sistemin eksikliklerini gidermek için önümüzde büyük fırsat var. Vesayetten kurtulmak, geçmişte iki başlılık yüzünden yaşanan krizleri tekrar yaşamamak, ülkemizi geçmişte olduğu gibi koalisyonlara mahkum etmemek ve güçlü bir Türkiye olarak yolumuza devam etmek istiyoruz. Bölgenin ve dünyamızın güçlü, istikrarlı ve sözü geçen ülkeleri arasında yer almak istiyoruz. Güçlü bir Türkiye için milletimizin 'evet' diyeceğine inanıyorum" sözlerini sarf etti.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

POLİTİKA Haberleri

Tümü

Karaburun Belediye Başkanı Erdoğan bağımsız devam edecek

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, YENİ Parti üyeliğinden istifa ettiğini ve...

6 gün önce

Yeni Foça Yat Limanı için Bilal Saygılı'dan açıklama

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, 2023'te hizmete açılan Yeni Foça Yat Limanı'nın 330 yat...

6 gün önce

Gümrükçü: Muhtarlarımızla birlikte çözüm arıyoruz

CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada,...

6 gün önce

CHP Konak İlçe Başkanı Kazımoğlu'ndan birleşme kararına...

CHP Konak İlçe Başkanı Emrah Kazımoğlu, mahalle birleşmesi kararı öncesinde muhtarların...

10 gün önce

Karşıyaka’da 5 CHP’li meclis üyesi YENİ Parti’ye geçti

2024 yerel seçimlerinde CHP’den Karşıyaka Belediye Meclisi’ne seçilen 5 üye, partilerinden...

10 gün önce

Kongre öncesi Kocaoğlu sürprizi: Adaylık için harekete...

YENİ Parti İzmir İl Başkanlığı ön seçimine günler kala, eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı...

10 gün önce

Cemil Tugay 20 Ekim’e kadar şehir dışında olacak

Cemil Tugay’ın 14-20 Ekim tarihleri arasında şehir dışında olacağı belirtildi; 15 Ekim’deki...

10 gün önce

Şeref Arpacı’dan Fon Krizi Tepkisi: “Hırsız İçeriden...

YENİ Parti Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, TBMM Genel Kurulu’nda İYİ Parti’nin fon krizinin...

11 gün önce

Eyyüp Kadir İnan duyurdu: AK Parti’den 1,6 Milyon TL’lik...

AK Parti Genel Sekreteri Eyyüp Kadir İnan, Şaban Sevinç, Timur Soykan ve YENİ Parti Sözcüsü...

12 gün önce

Başkan Tugay'dan Kılıçdaroğlu'nun eleştirilerine yanıt:...

AK Parti'ye geçen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, 'anket' tartışmaları üzerinden...

12 gün önce

Erdoğan’dan talimat: İzmir’le ilgili her sorunu bana...

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cemil Tugay’ın partilerine...

12 gün önce

Başkan Tugay'dan 'eşim beni boşar' ifadelerine dair...

Geçmişte yaptığı "Eşim beni boşar' dedi" açıklamasıyla çok konuşulan İzmir Büyükşehir Belediye...

12 gün önce