AK Parti'li Nasır köylülerle buluştu
İzmir topraklarının çok verimli olduğuna dikkat çeken AK Parti Milletvekili Adayı Necip Nasır, İzmir’in organik tarımın başkenti olabileceğini söyledi.
AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Necip Nasır, Buca’nın Kırıklar köyünü ziyaret etti. Ziyaret sırasında köylüler Tahtalı barajı havzası sorunu ile organik tarım yapamadıklarını ve işsizliğin giderek arttığını söyledi.
Buca ilçesinin Kırıklar köyünü ziyaret eden Necip Nasır, köy hakkında bilgi aldı. Necip Nasır’ı köy muhtarı Mümtaz Özçiftçi ve köylüler karşıladı. Köydeki düğüne da katılan Necip Nasır’a, Keşkek ikram edildi. Köydeki esnafı tek tek gezerek, sorunlarını dinleyen Necip Nasır, köydeki organik tarım ile ilgili de bilgi aldı.
“TURİSTLER GELMEZ OLDU”
Tahtalı Barajı Havzası’nın kuş uçuşu 40 kilometre olduğunu belirten Köy Muhtarı Mümtaz Özçiftçi, karadan ise bu rakamın 60 kilometreyi bulduğunu anlattı. Tahtalı Baraj Havzası’ndan dolayı köyde organik tarıma izin verilmediğini aktaran Özçiftçi, “Köyde ne tarım ne de hayvancılık yapmamıza izin veriliyor. 40 kilometrelik baraj havzası örneği dünyada yok. İstanbul’da bu örnek 3,5 Ankara’da ise 4 kilometredir. Ama İzmir’de organik tarımın göbeğinde bu rakam 40 kilometre. Buca’nın köylerinde organik tarım yapılacak diye boy boy haberler yapıldı. O dönem 250 kişi organik tarım ile ilgilenirken, bu sayı şimdi 30’a düştü. Eskiden turistler organik tarımı görmek için köye gelirdi. Köylüler de turistlerden para kazanırdı. Ancak şimdi turistler gelmez oldu” dedi.
Özçiftçi, tarım ve hayvancılığın yanında baraj havzasından dolayı evlerine çivi çakamadıklarını da sözlerine ekledi.
“HOLLANDA ORGANİK TARIMI BAŞARDI, BİZ DE YAPABİLİRİZ”
İzmir topraklarının çok verimli olduğuna dikkat çeken AK Parti 25. Dönem Milletvekili Adayı Necip Nasır, İzmir’in organik tarımın başkenti olabileceğini söyledi. İzmir’in dünyanın en güzel şehirlerinden biri olduğunu ifade eden Necip Nasır, “Zamanında gönderdiğimiz laleler şu anda Hollanda ekonomisini belirliyor. Organik tarım ile geçiniyorlar. Organik tarımdan 2014 yılında 928 milyon Euro ihracat yapmışlar. Ülke toprakları Ege Bölgesi topraklarından daha az. Ne nüfus olarak ne de tarım arazileri olarak Türkiye ile yarışamazlar, ama organik tarımın başkenti kabul ediliyorlar. Onlar başardıysa biz de başarabiliriz. İzmir, hava kara ve özellikle deniz taşımacılığı bakımından çok elverişli. Ürün çeşitliliği, kalifiye eleman gibi durumlar da İzmir’in bu yöndeki artılarıdır. Hükümetimizin çiftçiye verdiği desteklerle de tarımı İzmir ve Ege Bölgesi için hak ettiği noktaya getirebiliriz” diye konuştu.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
AK Parti Genel Sekreteri Eyyüp Kadir İnan: ‘’AK Parti...
AK Parti Genel Merkezi’nin Türkiye Yüzyılı Buluşmaları kapsamında AK Parti İzmir İl...
AK Parti Türkiye'de olduğu gibi İzmir'de de birinci parti’
AK Parti Genel Merkezi’nin Türkiye Yüzyılı Buluşmaları kapsamında AK Parti İzmir İl...
Başkan Sandal'dan AK Partili vekil Nasır'a yanıt
AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’ın rezerv alanda...
POLİTİKA Haberleri
TümüKaraburun Belediye Başkanı Erdoğan bağımsız devam edecek
Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, YENİ Parti üyeliğinden istifa ettiğini ve...
Yeni Foça Yat Limanı için Bilal Saygılı'dan açıklama
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, 2023'te hizmete açılan Yeni Foça Yat Limanı'nın 330 yat...
Gümrükçü: Muhtarlarımızla birlikte çözüm arıyoruz
CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada,...
CHP Konak İlçe Başkanı Kazımoğlu'ndan birleşme kararına...
CHP Konak İlçe Başkanı Emrah Kazımoğlu, mahalle birleşmesi kararı öncesinde muhtarların...
Karşıyaka’da 5 CHP’li meclis üyesi YENİ Parti’ye geçti
2024 yerel seçimlerinde CHP’den Karşıyaka Belediye Meclisi’ne seçilen 5 üye, partilerinden...
Kongre öncesi Kocaoğlu sürprizi: Adaylık için harekete...
YENİ Parti İzmir İl Başkanlığı ön seçimine günler kala, eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı...
Cemil Tugay 20 Ekim’e kadar şehir dışında olacak
Cemil Tugay’ın 14-20 Ekim tarihleri arasında şehir dışında olacağı belirtildi; 15 Ekim’deki...
Şeref Arpacı’dan Fon Krizi Tepkisi: “Hırsız İçeriden...
YENİ Parti Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, TBMM Genel Kurulu’nda İYİ Parti’nin fon krizinin...
Eyyüp Kadir İnan duyurdu: AK Parti’den 1,6 Milyon TL’lik...
AK Parti Genel Sekreteri Eyyüp Kadir İnan, Şaban Sevinç, Timur Soykan ve YENİ Parti Sözcüsü...
Başkan Tugay'dan Kılıçdaroğlu'nun eleştirilerine yanıt:...
AK Parti'ye geçen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, 'anket' tartışmaları üzerinden...
Erdoğan’dan talimat: İzmir’le ilgili her sorunu bana...
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cemil Tugay’ın partilerine...
Başkan Tugay'dan 'eşim beni boşar' ifadelerine dair...
Geçmişte yaptığı "Eşim beni boşar' dedi" açıklamasıyla çok konuşulan İzmir Büyükşehir Belediye...