BIST 100 12.888,33 %2,74 Altın 6.697,66 ₺/gr %0,49 Bitcoin $84.057 %0,30 Dolar 48,86 ₺ %0,05 Euro 55,68 ₺ %0,07 Sterlin 64,74 ₺ %0,08 Gümüş 99,91 ₺/gr %1,30 Ethereum $2.668,38 %0,04 İsviçre Frangı 58,99 ₺ %0,34 Kanada Doları 34,56 ₺ %0,21 Avustralya Doları 34,27 ₺ %0,32 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,01 ₺ %0,06 BAE Dirhemi 13,30 ₺ %0,05 Rus Rublesi 0,57 ₺ %0,75 Çin Yuanı 7,27 ₺ %0,02
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa POLİTİKA AK Partili Nasır’dan Buca Metro İhalesi çıkışı

AK Partili Nasır’dan Buca Metro İhalesi çıkışı

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, İzmir Büyükşehir Belediye’since Buca Metro İhalesi’nin 529 Milyon TL zarar ile başka bir firmaya verilmesine tepki gösterdi.

0Yorumlar
AK Partili Nasır’dan Buca Metro İhalesi çıkışı

 ‘’Düşük fiyat veren ortaklı firma, Türkiye’de başarılı çalışmalara imza atmış, Dünya’da ülkemizin yüz akı olmuş firmalar. Buna rağmen kamu zararı göze alınarak, başka bir firmaya neden verilir? Ayrıca Tunç Soyer’in 2 gün ara ile ihale ile ilgili farklı açıklamaları ise akıllara durgunluk veriyor.’’ dedi. Öte yandan, Milletvekili Nasır, TBMM’ye, ihale ile ilgili soru önergesi verdi.

İzmir'in Buca ilçesinde yapılacak metro inşaatının ihalesinde yine Tunç Soyer yönetimindeki Büyükşehir Belediyesi'nin skandal kararları gündem oldu. Buca Metrosu ihalesi, 3 milyar 921 milyon 481 bin lira teklif veren firmaya verildi. Oysa bu ihale için Yapı Merkezi-Nurol ortaklığı, 3 milyar 392 milyon 950 bin lira ile en düşük teklifi vermişti. AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır’dan ‘Buca Metrosu İhalesi’ ile ilgili çıkış geldi. İhale ile ilgili kamu zararı ortaya çıktığını ifade eden AK Partili Nasır, ‘‘Buca Metro İhalesi’ne en düşük fiyat veren firmalar, Türkiye’nin en büyük firmalarından Yapı Merkezi - Nurol İş ortaklığı. Örneğin Nurol; Savunma Sanayii’nde, Ankara-İzmir Otoyolunu yapan firma. Yapı merkezi; Avrasya Tüneli’ni, Çanakkale Köprüsü’nü yapan bir firma. Bu tür ihalelerde yeterlilik olmadığı, işi bitiremeyeceğine kanaat getirildiği takdirde firmalar düşük fiyat da verse ihale verilmeyebilir. Buca Metrosu İhalesi’ndeki çok düşük bir teklif olarak görülebilir. Ama bu şuanda ihale verilen ile hemen altındaki en düşük fiyat arasındaki fark, yüzde 13 civarında. Düşük bir teklif değil. Bu büyük firmaların iş bitirmeme gibi bir misyonu yok. Şuan Türkiye’nin dünyaya mal olmuş firmalarından biri. Buna rağmen, buna verilmemesi ile ilgi burada şaibe var. İzmirlilerin parası heba oluyor.’’ dedi.

Yaşanan bu olayı İzmirli hemşehrilerimizin takdirine bırakıyorum

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ard arda yaptığı çelişkili ifadelere dikkat çekerek, sözlerini şu şekilde sürdürdü; ‘’Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer daha 7 Aralık günü yaptığı açıklamada, ‘Buna tek başımıza biz karar vermiyoruz. Avrupa Yatırım ve Kalkınma Bankası başka birine de verebilirlerdi ama bu firmayı seçtiler.’ diyerek, kendi seçimi olmadıklarını ifade etti. Ama Sayın Soyer, 9 Aralık’ta katıldığı bir TV programında ise ‘İhaleyi alan firmayı biz seçtik’ dedi. Şimdi, Soyer'in hangi sözüne inanacağız, hangi nedenle ve nasıl 529 Milyon TL fazla veren bir firmaya ihale verilir? Fiyat farkı ile bu rakam daha yüksek olacaktır. En düşük fiyatı veren 2 firma ortaklığının bugüne kadar bitirdiği işler ortadayken, İzmirlinin parası nasıl bu şekilde heba edilir? Yaşanan bu olayı İzmirli hemşerilerimizin takdirine bırakıyorum.’’ dedi. 

AK Partili Nasır TBMM’de soru önergesi olarak verdi

Öte yandan, AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nce verilen ‘Buca Metro İhalesi’ ile ilgili TBMM’de, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için soru önergesi verdi. Yeterliği uygun görülen firmalardan Yapı Merkezi-Nurol Joınt Venture ortaklığının 3.392.950.495,64 TL ile en düşük teklifi verdiğini ancak işin 3.921.498.000 TL teklif veren firmaya verildiğini belirten Milletvekili Nasır, ‘’İhaleye katılan firmalardan kaçı yeterlik almıştır? Söz konusu ihale neden 528.547.504,36 TL daha fazla veren firmaya verilmiş, düşük teklif veren Yapı Merkezi-Nurol Joınt Venture ortaklığına verilmemiştir? Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yaptığı açıklamada; Bu ihalenin uluslararası bir ihale olduğunu, uluslararası ihale normlarına tabi olduğunu, bunun finansmanını sağlayan Avrupa Yatırım ve Kalkınma Bankasının atadığı bağımsız bir denetim tarafından değerlendirilerek verildiğini söylemiştir. Söz konusu ihalelerde kararı kim veriyor?’’ sorularını yöneltti.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

POLİTİKA Haberleri

Tümü

CHP İzmir’den DEVA Partisi’ne Ziyaret

CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü ve il yönetimi, DEVA Partisi İzmir İl Başkanlığı’nı ziyaret...

6 saat önce

CHP'de Önceki Dönem İl Başkanlarından Ortak Mesaj

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, CHP'nin örgüt çalışmalarının...

11 saat önce

Başkan Çağatay Güç: "CHP'nin oyları yüzde 4'ü geçmiyor"

Beydağ’da teşkilat yapılanmasını tamamlayan YENİ Parti, ilçe başkanlığının açılışını...

11 saat önce

DEVA Partisi İzmir’de sahaya indi! Bostanlı Pazaryeri’nde...

DEVA Partisi İzmir İl Başkanı Muhammet Yılmaz, Karşıyaka programı kapsamında Bostanlı...

1 gün önce

Mesut Ergin’den Ankara’da Özgür Özel’e ziyaret

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Ankara temasları kapsamında YENİ Parti Genel Merkezi’ni...

1 gün önce

Saniye Bora Fıçı AKP'ye geçti, sendikaya 'boşaltın' dedi!

CHP’den istifa ederek AK Parti’ye geçen Foça Belediye Başkanı Saniye Fıçı'nın ilk icraatlarından...

1 gün önce

Murat Bakan'dan Manisa'da açıklama: Olayı duyar duymaz...

YENİ Parti heyeti, Manisa'nın Turgutlu ilçesinde İnci Üzmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi...

2 gün önce

Özgür Özel İzmir’e geliyor! Ön seçimi yerinde takip edecek

YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, 26 Eylül Cumartesi günü İzmir’e gelecek. Özel’in Gaziemir...

2 gün önce

Gümrükçü'den Siyasi Etik Kanunu çağrısı

Son dönemde artan partiler arası transferleri ve milli iradeyi hiçe sayan siyasi hamleleri sert...

7 gün önce

Gümrükçü’den Foça tepkisi: Hakkımı helal etmiyorum

CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı’nın AK Parti’ye...

10 gün önce

Kutlu Parti İzmir 1. Olağan Kongresi: Osman Serkan...

Kutlu Parti İzmir İl Başkanlığı’nın 1. Olağan Kongresi gerçekleştirildi. Kongrede İl Başkanı...

10 gün önce

MHP İzmir'de kongre tamamlandı: Gündem "Terörsüz Türkiye"

Milliyetçi Hareket Partisi’nin 15’inci Olağan İzmir İl Kongresi Balçova’daki bir otelde...

10 gün önce