BIST 100 12.888,33 %2,74 Altın 6.697,66 ₺/gr %0,49 Bitcoin $84.057 %0,30 Dolar 48,86 ₺ %0,05 Euro 55,68 ₺ %0,07 Sterlin 64,74 ₺ %0,08 Gümüş 99,91 ₺/gr %1,30 Ethereum $2.668,38 %0,04 İsviçre Frangı 58,99 ₺ %0,34 Kanada Doları 34,56 ₺ %0,21 Avustralya Doları 34,27 ₺ %0,32 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,01 ₺ %0,06 BAE Dirhemi 13,30 ₺ %0,05 Rus Rublesi 0,57 ₺ %0,75 Çin Yuanı 7,27 ₺ %0,02
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa POLİTİKA AK Partili Nasır’dan, ‘trafo’ çıkışı

AK Partili Nasır’dan, ‘trafo’ çıkışı

30 Ekim depreminden etkilenen vatandaşlarla toplantı yapan AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, Bayraklı Adalet Mahallesi’nde yapımı durdurulan Elektrik İndirme Merkezi (GİS) konusunda, vatandaşların talebinin yerine getirildiğini söyleyerek, trafonun farklı bir yere yapılacağı bilgisini verdi.

0Yorumlar
AK Partili Nasır’dan, ‘trafo’ çıkışı

Bakanlığın üzerine düşeni yaptığını, ancak bölgedeki enerji ihtiyacının karşılanması için bu trafonun yapılmasının elzem olduğunu,  bunun için de Bayraklı Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin uygun arsa temin etmesi gerektiğini ifade ederek, sıra yerel yönetimlerdedir.’’ dedi.

Bayraklı Adalet Mahallesi’nde yapılacak olan trafo merkezinin, mahalleliler tarafından istenilmemesi üzerine harekete geçen AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, yer değişikliği ile ilgili bakanlık ve yerel yönetimlerle görüşme gerçekleştirmişti. Trafo merkezi için İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bayraklı Belediyesine çağrıda bulunan ve gerekli arsanın temin edilmesini beklediklerini dile getiren Milletvekili Nasır, “Depremden önce Belediyece planları yapılmış, ihalesi Bakanlıkça gerçekleşmiş olan, deprem konutlarının yanındaki alanda bulunan trafo merkezinin inşaatı, depremzede vatandaşların talebi üzerine bakanlığımız tarafından yapımı durdurularak, ihalesi iptal edilmiştir. Bölgenin enerji ihtiyacının karşılanması amacıyla yeni trafo merkezi için İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bayraklı Belediyesinin arsa temin etmesi beklenmektedir. 30 Ekim depreminin ardından yıkılan binaların yerine yenileri yapıldı ve bölgenin artan enerji ihtiyacı da devam ediyor. Hem vatandaşların taleplerine cevap verecek hem de enerji ihtiyacının giderilmesi konusunda atılacak adımların takipçisi olacağız. Konunun çözümü için belediyeleri bir an önce harekete geçmeye davet ediyorum.” diye konuştu.

Kamu yararı gözetilerek sonuca ulaşılacak

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, duvarlar ve tel örgülerin kaldırılması talebine ilişkin ise, “Bu, yeni bir yer bulunana kadar mümkün değil. Biz hükümet olarak, üzerimize düşeni yaptık. Artık sıra yerel yönetimlerde. Buraya yakışan, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bayraklı Belediyesi’nin trafo yapımına uygun bir yer temin ederek, mevcut arsa ile takası gerçekleştirildikten sonra belediyenin söz konusu yere bir park yapmasıdır.” dedi. Bu sürecin vatandaşların talep ve beklentileri yönünde çözümlenmesi konusunda gereken tüm çabayı sergilediklerini de kaydeden Nasır, yerel yönetimlerin sorumluluklarını yerine getirmesi halinde konunun kısa süre içinde kamu yararı gözetilerek, mutlaka kesin sonuca ulaştırılacağını sözlerine ekledi.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

POLİTİKA Haberleri

Tümü

CHP İzmir’den DEVA Partisi’ne Ziyaret

CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü ve il yönetimi, DEVA Partisi İzmir İl Başkanlığı’nı ziyaret...

7 saat önce

CHP'de Önceki Dönem İl Başkanlarından Ortak Mesaj

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, CHP'nin örgüt çalışmalarının...

12 saat önce

Başkan Çağatay Güç: "CHP'nin oyları yüzde 4'ü geçmiyor"

Beydağ’da teşkilat yapılanmasını tamamlayan YENİ Parti, ilçe başkanlığının açılışını...

12 saat önce

DEVA Partisi İzmir’de sahaya indi! Bostanlı Pazaryeri’nde...

DEVA Partisi İzmir İl Başkanı Muhammet Yılmaz, Karşıyaka programı kapsamında Bostanlı...

1 gün önce

Mesut Ergin’den Ankara’da Özgür Özel’e ziyaret

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Ankara temasları kapsamında YENİ Parti Genel Merkezi’ni...

1 gün önce

Saniye Bora Fıçı AKP'ye geçti, sendikaya 'boşaltın' dedi!

CHP’den istifa ederek AK Parti’ye geçen Foça Belediye Başkanı Saniye Fıçı'nın ilk icraatlarından...

1 gün önce

Murat Bakan'dan Manisa'da açıklama: Olayı duyar duymaz...

YENİ Parti heyeti, Manisa'nın Turgutlu ilçesinde İnci Üzmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi...

2 gün önce

Özgür Özel İzmir’e geliyor! Ön seçimi yerinde takip edecek

YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, 26 Eylül Cumartesi günü İzmir’e gelecek. Özel’in Gaziemir...

2 gün önce

Gümrükçü'den Siyasi Etik Kanunu çağrısı

Son dönemde artan partiler arası transferleri ve milli iradeyi hiçe sayan siyasi hamleleri sert...

7 gün önce

Gümrükçü’den Foça tepkisi: Hakkımı helal etmiyorum

CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı’nın AK Parti’ye...

10 gün önce

Kutlu Parti İzmir 1. Olağan Kongresi: Osman Serkan...

Kutlu Parti İzmir İl Başkanlığı’nın 1. Olağan Kongresi gerçekleştirildi. Kongrede İl Başkanı...

10 gün önce

MHP İzmir'de kongre tamamlandı: Gündem "Terörsüz Türkiye"

Milliyetçi Hareket Partisi’nin 15’inci Olağan İzmir İl Kongresi Balçova’daki bir otelde...

10 gün önce