AK Partili Sürekli, ‘Agamemnon’ tartışmalarını değerlendirdi: “Ekilen biçilir”
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; Pasaport’ta İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tasarrufundaki bir iskeleye “Agamemnon” isminin verilmiş olmasına yönelik büyüyen tartışmaları değerlendirdi.
Meselenin sadece bu iskeleye verilmiş olan isim olmadığının altını çizen Başkan Sürekli, yaptığı açıklamada; “ Tunç Soyer şimdiye kadar ne yazık ki; Kadifekale Pazarı’ndan arabalı vapur anketine, mizah festivaline Türk ve İslam düşmanlarının davetine kadar pek çok tartışmalı konuyla gündeme geldi. Doğaldır ki; fotoğraf büyük olunca ayrıntı da büyüyor. Ne ekersen onu biçiyorsun…” diye konuştu.
Karne kabarık! Dolayısıyla algı bu yönde…
Başkan Sürekli sözlerini şu şekilde sürdürdü; ‘’ ‘Dervişin fikri neyse zikri de odur’ dedik ve böyle giderse demeye de devam edeceğiz. Bir düşünelim! Kadifekale yerine, üretici pazarına ‘Pagos’ ismini kim verdi? ‘Kıbrıs’ı Kıbrıslılara bırakın’ diyen kimdi? ‘İzmir bayrağı ve parasını’ kim gündeme getirdi. Mizah festivaline, Türk ve İslam düşmanı karikatüristleri İzmir’e davet eden ve yine aldığı tepkiler neticesinde geri adım atan kimdi? Soyer’in tartışmalı tutum ve tercihleri hep vardı. İşte bu sebepledir ki algılar olgu haline dönüştü.’’ dedi.
“Yine de gönül isterdi ki; bu şehrin belediye başkanı, bu şehrin tüm değerlerini kucaklasın.’’ diye sözlerine devam eden AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ‘’Çaka Beyi, Umur Beyi, Teğmen Celil’i yok sayıp, karşılarında sadece Agamemnonları anar ve savunursanız sonuç budur! Üslup konusuna gelince; eleştirilerimizi hangi dille yaptığımız ortada. Kimin tahammülsüz ve anti demokratik olduğu da, Büyükşehir Meclis kayıtlarıyla sabit.” Bu tartışmayı olmadık mecralara sürükleyenlerin, gösterilen tepkilerin dayanağını sorgulaması gerekir.’’ dedi.
‘Etki-Tepki-Geri adım’ döngüsü…
İzmir’in tarihi ve milli değerlerine bağlı, farklı inanç ve kültürlere saygıyı içine sindirerek birlikte yaşama becerisine sahip bir şehir olduğunu vurgulayan Sürekli; “ Her seferinde; etkiyi yaratıp, tepki görünce geri adım atmakla olmaz. Bu kötü bir döngüdür. Tarihimizi, milli hassasiyetlerimizi gözeten, kucaklaşıcı bir tutum sergileme konusunda direndikleri sürece bu tartışmaların sonu gelmeyecektir. İzmir ki; istiklal mücadelesinin simgesidir, vatanperverliği, bayrağına ve milli birliğine sahip çıkışıyla örnektir. Bu şehirde elbette her renkten insan yaşıyor. Ama temel hassasiyetlerin bilerek ve isteyerek göz ardı edilmesi, kabul edilemez. Hele ki; tepkiler karşısında, “Bana iftira ediyorlar”, “Karşı kampanya başlattılar gibi savunmalarla sahneye çıkıyorsanız, durum daha da vahimdir. Sözün kısası; ne ekersek onu biçeriz. Soyer, ektiğini biçiyor. Meseleyi uzatmaktan medet umanlar, bir de bu açıdan bakmayı denesinler! ” diye konuştu.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
İran, Hürmüz Boğazı’nda ücret talep ediyor: Uluslararası...
İran’ın, dünyanın en kritik enerji geçiş noktalarından biri olan Hürmüz Boğazı’ndan geçen...
Kan şekeri neden aniden yükselir?
Vücudun besinlere verdiği tepkiyi ölçen teknolojik cihazların yaygınlaşması, "kan şekeri takibi"...
“Gizli salon” tartışması büyüyor
Politico’ya göre AB Bölgeler Komitesi’nin 49 milyon euroluk yenileme projesinde 3,6 milyon...
POLİTİKA Haberleri
TümüSevda Erdan Kılıç, Cimer Başvuruları Üzerinden İktidara...
“Bu insanları bu noktaya bu iktidar getirdi; 25 yıldır sorunları görmezden geliyor, yoksulluğu...
Yeni Parti İzmir Milletvekili Deniz Yücel: “Çocuk...
YENİ Parti İzmir Milletvekili Deniz Yücel, Çocuk Koruma Kanunu'nun ikinci bölümü üzerine yaptığı...
Özel, Silivri'de konuştu
CHP'nin seçilmiş Genel Başkanı Özgür Özel, tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yargılandığı...
8 kişinin tedbir kararına itirazını reddetti
CHP'nin butlan Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) tedbirli olarak ihraç talebiyle YDK’ye sevk edilen 7...
'Savunma hakkı engellenir durumda'
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Silivri'de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP'nin...
Özgür Özel İzmir'de halka seslendi: Yeni iktidar...
CHP'nin seçilmiş Genel Başkanı Özgür Özel kentte Küçük Menderes turuna çıktı. Özgür Özel gittiği...
Özgür Özel: Başkan Tugay'ın düşüncesine saygılıyım
CHP'nin seçilmiş Genel Başkanı Özgür Özel İzmir'de yoğun bir mesai harcadı. Şehrin farklı...
Özgür Özel'den açıklamalar: İktidara giden bir yol açacağız
CHP'nin seçilmiş Genel Başkanı Özgür Özel Beydağ'da açıklamalarda bulundu.
‘Seçmen zorunluluğu anlar’
CHP’de seçilmiş yönetimi destekleyen il başkanları, yeni parti talebinin daha çok gençlerde...
Butlan yönetiminin sözcüsü Sarı'dan 'olağan kurultay'...
Mutlak butlan' yönetiminin sözcüsü Müslim Sarı, MYK ve PM toplantılarının ardından açıklamalarda...
CHP MYK'dan Karar Çıktı: Antalya ve Kayseri İl Başkanları...
CHP'de Antalya İl Başkanı Nail Kamacı ve Kayseri İl Başkanı Ufuk Ozan Gözbaşı görevden alındı
Demirtaş'tan Kılıçdaroğlu'na ret
Kemal Kılıçdaroğlu’nun "dokunulmazlık" açıklamalarının ardından Edirne Cezaevi’nde tutuklu...