AKP’den CHP’ye geçtikten sonra görevden alındı
Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Diyarbakır Şube Başkanı ve 2019 yerel seçimleri de AKP Kayapınar Belediye Başkanı adayı olan Cevdet Nasıranlı CHP’ye geçmesinin ardından ASKON şube başkanlığı görevinden alındı.
Nasıranlı, “Bu alınmanın çeşitli okumaları olabilir. Bu ülkeyi kutuplaştırmaya, korku etkisi yaratma anlamına gelir. Bunun doğru bir adım olduğuna inanmıyorum ve bu çok büyük bir hezimet yaratacaktır” dedi.
Diyarbakır'da aralarında AKP Genel Merkezi Uyuşturucuyla Mücadele Komisyon Başkanlığı ve 2019 Yerel Seçimlerinde AKP Kayapınar Belediye Başkan Adayı olan Avukat Cevdet Nasıranlı’nın yanı sıra; Belediye Meclis Üyesi, ilçe yöneticisi, muhtar ve iş insanlarının bulunduğu 20 kişi istifa ederek Cumhuriyet Halk Partisi’ne katılmıştı. Cumhuriyet Halk Partisi’ne katılan 20 kişiye, Genel Merkez’de yapılan törenle rozetlerini Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu takmıştı. Avukat Cevdet Nasıranlı, CHP'ye katılması sonrası ASKON Diyarbakır Şube Başkanlığı görevinden alındı.
“ÇOK BÜYÜK BİR HEZİMET YARATACAKTIR”
Görevden alınma gerekçesinin nedenini bilmediğini belirten ASKON Diyarbakır eski Şube Başkanı Cevdet Nasıranlı, şu ifadeleri kullandı:
* Görevden alınmam beklediğim bir şey değildi. Bizim bulunduğumuz sivil toplum örgütü, iş adamları alanında bir sivil toplum örgütü. İş dünyasında her görüşte insanlar olur. Dolayısıyla biz hiçbir zaman STK kimliğimize siyasi görüşümüzü birbirine katmadan bir çalışma içerisindeydik. Ben aynı zamanda siyasi kimliği olan biriyim. Böyle bir tercihte bulunduk.
* Bu tercihten hemen sonra genel merkezin bize bilgi vermeden inisiyatif alıp adeta siyaseti angajman olmuş bir vaziyette böyle bir çıkış yapması açıkçası bizi üzdü. Bu kararı Türkiye toplumunda yarar değil, zararı olan bir davranış olarak görüyorum.
* Ben görüşlerimi rahatlıkla ve açık yüreklilikle dile getiren bir şahsiyetim. Ak Parti içerisinde bulunduğum süreç içerisinde de bu böyleydi. Gerek bu ekonomik süreçte alınan yeni kararları da çok üst perdeden eleştirdim. Daha önceki süreçlerde de birçok konuda eleştirilerim olmuştur.
* Cumhuriyet Halk Partisi içerisinde yer alıyorum. Partinin üyesiyim ama yanlış gördüğüm bir durum olmuş olsa orada da eleştirilerimi devam ettiririm.
* Dolayısıyla biz ekonomik anlamda yapılan çalışmalarda Ak Parti'nin yanlış yöntemler kullandığını dile getirirken ASKON genel merkezini görüşünün dışında bir görüş sergiledim.
* Ben inandığını en üst perdeden dile getirerek görüşümü beyan ettim. Bu alınmanın çeşitli okumaları olabilir. Bu ülkeyi kutuplaştırmaya, korku etkisi yaratma anlamına gelir. Bunun doğru bir adım olduğuna inanmıyorum ve bu çok büyük bir hezimet yaratacaktır.
Sözcü
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
KKTC'de gemi faciasının ardından Ulaştırma Bakanı...
KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Girne açıklarında meydana gelen ve 8 kişinin...
CHP MYK'dan Karar Çıktı: Antalya ve Kayseri İl Başkanları...
CHP'de Antalya İl Başkanı Nail Kamacı ve Kayseri İl Başkanı Ufuk Ozan Gözbaşı görevden alındı
CHP Grup Sözcüsü Yeter'den açıklama: "Görevden almayı...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay CHP İzmir İl Başkanı Çağatay Güç'ün görevden...
POLİTİKA Haberleri
TümüCHP İzmir’den DEVA Partisi’ne Ziyaret
CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü ve il yönetimi, DEVA Partisi İzmir İl Başkanlığı’nı ziyaret...
CHP'de Önceki Dönem İl Başkanlarından Ortak Mesaj
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, CHP'nin örgüt çalışmalarının...
Başkan Çağatay Güç: "CHP'nin oyları yüzde 4'ü geçmiyor"
Beydağ’da teşkilat yapılanmasını tamamlayan YENİ Parti, ilçe başkanlığının açılışını...
DEVA Partisi İzmir’de sahaya indi! Bostanlı Pazaryeri’nde...
DEVA Partisi İzmir İl Başkanı Muhammet Yılmaz, Karşıyaka programı kapsamında Bostanlı...
Mesut Ergin’den Ankara’da Özgür Özel’e ziyaret
Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Ankara temasları kapsamında YENİ Parti Genel Merkezi’ni...
Saniye Bora Fıçı AKP'ye geçti, sendikaya 'boşaltın' dedi!
CHP’den istifa ederek AK Parti’ye geçen Foça Belediye Başkanı Saniye Fıçı'nın ilk icraatlarından...
Murat Bakan'dan Manisa'da açıklama: Olayı duyar duymaz...
YENİ Parti heyeti, Manisa'nın Turgutlu ilçesinde İnci Üzmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi...
Özgür Özel İzmir’e geliyor! Ön seçimi yerinde takip edecek
YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, 26 Eylül Cumartesi günü İzmir’e gelecek. Özel’in Gaziemir...
Gümrükçü'den Siyasi Etik Kanunu çağrısı
Son dönemde artan partiler arası transferleri ve milli iradeyi hiçe sayan siyasi hamleleri sert...
Gümrükçü’den Foça tepkisi: Hakkımı helal etmiyorum
CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı’nın AK Parti’ye...
Kutlu Parti İzmir 1. Olağan Kongresi: Osman Serkan...
Kutlu Parti İzmir İl Başkanlığı’nın 1. Olağan Kongresi gerçekleştirildi. Kongrede İl Başkanı...
MHP İzmir'de kongre tamamlandı: Gündem "Terörsüz Türkiye"
Milliyetçi Hareket Partisi’nin 15’inci Olağan İzmir İl Kongresi Balçova’daki bir otelde...