BIST 100 11.116,99 %0,92 Altın 6.384,76 ₺/gr %0,62 Bitcoin $80.563 %1,08 Dolar 49,77 ₺ %0,08 Euro 55,87 ₺ %0,14 Sterlin 66,68 ₺ %0,14 Gümüş 86,16 ₺/gr %1,20 Ethereum $2.342,08 %1,70 İsviçre Frangı 60,35 ₺ %0,40 Kanada Doları 35,53 ₺ %0,14 Avustralya Doları 35,03 ₺ %0,31 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,26 ₺ %0,11 BAE Dirhemi 13,56 ₺ %0,10 Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,26 Çin Yuanı 7,46 ₺ %0,13
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa POLİTİKA Antalya Milletvekili Devrim KÖK, Bilişim Teknoloji Öğretm...

Antalya Milletvekili Devrim KÖK, Bilişim Teknoloji Öğretmenlerinin Sorunlarını Meclise taşıdı !..

1990’lı yıllardan itibaren Türkiye’de Bilişim alanında dünyayla entegre olabilmek, diğer gelişmiş ülkeleri yakalayabilmek için okullarda bilişim sınıfları kurulmasına öncelik verildiğini ifade eden KÖK, “ 8 dersliği olan her okula bir bilişim sınıfı kurularak bu güne kadar yaklaşık 29.428 bilişim sınıfı kurulmasına rağmen hem Bilişim ve Teknolojileri Öğretmenleri hem de Bilişim Teknolojileri dersleri Bakanlık tarafından ihmal edilmiştir” dedi.

0Yorumlar
Antalya Milletvekili Devrim KÖK, Bilişim Teknoloji Öğretmenlerinin Sorunlarını Meclise taşıdı !..

 

KÖK, bir taraftan okullarda hem bu öğretmenlere rehberlik etmek, hem Bilişim Teknolojileri ile ilgili dersleri yürütmek üzere 77 farklı üniversitede Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi  bölümlerinde Bilişim Teknoloji Öğretmenleri yetiştirilirken diğer taraftan Bakanlık bu öğretmenleri atamamakla beraber göz ardı etmiş, seçmeli, sınıf geçme notu  olmayan, kalabalık sınıfların bölünemediği , eğitim yerine okul müdürü ile öğretmen arasında patron, işçi ilişkisi oluşturan bir yapıya dönüştürmüş, göreve gelen her bakanın kendi keyfine göre uygulamaya koyduğu Bilişim ve Teknolojileri dersleri  kimi zaman 2 saatten 1 saate indirilmiş, kimi zaman 4 ve 5. Sınıflardan kaldırılmış, hatta liselerde 21 ayrı dersin içinden seçilmek durumunda bırakılmıştır.

Bu öğretmenlerin uzmanlıklarının hiçbir alanda tanınmamış olduğuna da değinen KÖK, Bakanlık bünyesinde Bilişim Teknolojileri  öğretmeni olmayan öğretmenler  100 saatlik kurslarla eğitilmeye çalışılıyor. Hatta sınıf öğretmenleri ve okul öncesi öğretmenleri bile Bilişim Teknolojileri rehber (formatör) öğretmen yapılıyor. Yani 4 yıllık eğitimle (Bazı yerlerde hazırlıkla beraber 5 yıldır) kazanılan yeterlilik, 100 saatlik formalite bir kursla verilen sertifika ile formatörlük hakkı farklı branştaki öğretmenlere de sağlanıyor. Öyle ki, Halk Eğitim kurslarında bile Bilişim Teknolojileri öğretmenlerine  öncelik verilmemekte, farklı referansı olanlar, bu öğretmenlerin önüne geçerek  görevlendirilmektedirler. 

Okudukları bölümde 8 dönemde yaklaşık 50 farklı ders alarak mezun olmuş bilişim öğretmenlerine çok küçük bir kontenjan verildiğini, ancak bu durumu düzeltmeye yönelik bir adım atılmadığı gibi her üniversitede bilişim öğretmenliği bölümü açıldığını ifade eden KÖK, Fatih Projesinde bile görevlendirilen öğretmenlerin 3’ te 1’ i Bilişim Teknoloji alanının dışından yapıldığını söyledi.

Araştırma Önergesinde derslerin seçmeli olması nedeniyle öğretmenlerin norm kadro, re’sen atama, ek ders gibi sorunlarla boğuştuğunu söyleyen KÖK,  “oysa ki Türkiye’de Bilişim ve internet kullanıcılığının daha bilinçli ve sağlıklı yapılabilmesi, öğrenci ve öğretmenlere ve tüm topluma bilişim teknolojilerinin daha güçlü bir şekilde öğretilmesinin sağlanması, teknolojiyi tüketen değil, üreten, daha bilinçli bir nesil yetiştirilmesi gerekiyor. Kore bunun en güzel örneği. 1980’lerin başında bizim milli gelirimiz 481 dolar iken Güney Kore’nin 275 dolardı. Doğru bile kabul etsek, bugün bizim kişi başına milli gelirimiz 10 - 12 bin  dolara yükselmiş, Güney Kore’nin 275 dolar olan milli geliri ise bugün 30 bin doların üzerinde.  Bu nedenle Bilişim Teknolojileri dersi öğretmenlerine daha fazla ihtiyaç var” dedi. 



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

POLİTİKA Haberleri

Tümü

Karaburun Belediye Başkanı Erdoğan bağımsız devam edecek

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, YENİ Parti üyeliğinden istifa ettiğini ve...

6 gün önce

Yeni Foça Yat Limanı için Bilal Saygılı'dan açıklama

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, 2023'te hizmete açılan Yeni Foça Yat Limanı'nın 330 yat...

6 gün önce

Gümrükçü: Muhtarlarımızla birlikte çözüm arıyoruz

CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada,...

6 gün önce

CHP Konak İlçe Başkanı Kazımoğlu'ndan birleşme kararına...

CHP Konak İlçe Başkanı Emrah Kazımoğlu, mahalle birleşmesi kararı öncesinde muhtarların...

10 gün önce

Karşıyaka’da 5 CHP’li meclis üyesi YENİ Parti’ye geçti

2024 yerel seçimlerinde CHP’den Karşıyaka Belediye Meclisi’ne seçilen 5 üye, partilerinden...

10 gün önce

Kongre öncesi Kocaoğlu sürprizi: Adaylık için harekete...

YENİ Parti İzmir İl Başkanlığı ön seçimine günler kala, eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı...

10 gün önce

Cemil Tugay 20 Ekim’e kadar şehir dışında olacak

Cemil Tugay’ın 14-20 Ekim tarihleri arasında şehir dışında olacağı belirtildi; 15 Ekim’deki...

10 gün önce

Şeref Arpacı’dan Fon Krizi Tepkisi: “Hırsız İçeriden...

YENİ Parti Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, TBMM Genel Kurulu’nda İYİ Parti’nin fon krizinin...

11 gün önce

Eyyüp Kadir İnan duyurdu: AK Parti’den 1,6 Milyon TL’lik...

AK Parti Genel Sekreteri Eyyüp Kadir İnan, Şaban Sevinç, Timur Soykan ve YENİ Parti Sözcüsü...

12 gün önce

Başkan Tugay'dan Kılıçdaroğlu'nun eleştirilerine yanıt:...

AK Parti'ye geçen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, 'anket' tartışmaları üzerinden...

12 gün önce

Erdoğan’dan talimat: İzmir’le ilgili her sorunu bana...

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cemil Tugay’ın partilerine...

12 gün önce

Başkan Tugay'dan 'eşim beni boşar' ifadelerine dair...

Geçmişte yaptığı "Eşim beni boşar' dedi" açıklamasıyla çok konuşulan İzmir Büyükşehir Belediye...

12 gün önce