BIST 100 13.779,39 %0,14 Altın 6.660,55 ₺/gr %2,59 Bitcoin $65.031 %0,36 Dolar 47,74 ₺ %0,18 Euro 55,25 ₺ %0,32 Sterlin 64,48 ₺ %0,38 Gümüş 97,57 ₺/gr %3,57 Ethereum $1.920,95 %0,59 İsviçre Frangı 59,12 ₺ %0,82 Kanada Doları 34,23 ₺ %0,73 Avustralya Doları 33,75 ₺ %0,69 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,01 Suudi Riyali 12,71 ₺ %0,22 BAE Dirhemi 13,00 ₺ %0,21 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,65 Çin Yuanı 7,08 ₺ %0,29
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa POLİTİKA Aslanoğlu:“ Kaynakları beşli çeteye değil dirençli kentle...

Aslanoğlu:“ Kaynakları beşli çeteye değil dirençli kentlere harcayın”

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı 6 Şubat 2023 Depreminde hayatını kaybedenleri, depremin gerçekleştiği saat olan sabaha karşı 04.17’de iki dakikalık saygı duruşu ile andı.

0Yorumlar
Aslanoğlu:“ Kaynakları beşli çeteye değil dirençli kentlere harcayın”

İzmir’in 30 ilçesinde depremin gerçekleştiği saatte anma törenleri yapan CHP İzmir ilçe başkanlıkları, hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulundu. CHP İzmir il başkanı Şenol Aslanoğlu, il yönetim kurulu üyeleri ve il gençlik kolu başkanı Ruhsar Seyis Çelik’te CHP Menderes ilçe başkanlığınca düzenlenen anma törenine katıldı.Menderes Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende iki dakikalık saygı duruşunun ardından konuşan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, “ Aynı acılar tekrar yaşanmasın diye hükümeti tüm Türkiye’de önlem almaya, beşli çeteye harcanan kaynakları dirençli kentlere harcamaya çağırıyorum” sözlerine yer verdiği konuşmasında şu ifadeleri kullandı;

SÖZLER TUTULMADI HER 100 DEPREMZEDEDEN 70’İ EVSİZ

Yaşanan büyük depremi, kaybettiklerimizi ve alınmayan önlemleri unutmamak, unutturmamak için bugün buradayız. İzmir’in 30 ilçesinde tüm CHP ilçe başkanlıklarımızca depremi ve depremde yakınlarını kaybedenlerini anlamak, onların acılarını hissettiğimizi onlara bir kez daha hissettirebilmek için bu saatte ayaktayız. Aynı zamanda genel başkanımız Adıyaman’da, İzmir Büyükşehir Belediye başkanımız ve 28 ilçe belediye başkanımız Adıyaman’da. Sadece Adıyaman’da değil, genel başkan yardımcılarımız milletvekillerimiz Hatay‘da Maraş’ta Antep’te Diyarbakır’da Osmaniye’de Adana’dalar. Depremzedelerle iki yıldır olduğu gibi dayanışma için yanlarındalar. Depremin olduğu ilk anda İzmir’den kalkan ilk uçakla birlikte deprem bölgesindeydik. Belediye başkanlarımız, İzmir’in afetlere müdahale etmek için oluşturulmuş tüm ekipleri deprem bölgesindeydi. Osmaniye özellikle kardeş ilimizdi, Osmaniye dışında da Adıyaman’da Hatay’da Maraş’ta belediye başkanlarımız, üyelerimiz yol arkadaşlarımız dayanışmayı sürdürdüler. Maalesef ilk gün hükümet müdahale edebilmek için gereken koşulları sağlayamadı. Deprem bölgesine ulaşamayan hükümetten önce bölgeye ulaşan, bölgede yardımlaşmayı sağlayan hep Cumhuriyet Halk Partili belediyeler oldu.İki yıl geçti, maalesef iki yılda çok fazla şey değişmedi. Depremzedelerimizin durumu iktidar tarafından söz verildiği halde düzeltilemedi. Maalesef bugün deprem bölgesinde evini kaybetmiş yurttaşımızın yüzde yetmişinin evi verilmiş değil. Bölgede her 100 vatandaştan 70’i evsiz. Halbuki bir yıl içinde tüm depremzedelerin evlerini vereceğini iddia eden bir hükümet vardı. Depremin acısını yaşadığımız bu yıl dönümünde bir kez daha sesleniyoruz! Bir an önce evsiz kalan yurttaşlarımızın evini teslim edin. Bu acıları bir kez daha yaşamamak için sadece bölgede değil tüm Türkiye’de depremle ilgili tedbirler bir an önce alınmalıdır. Beşli çeteye ayrılan bütçe deprem hazırlıkları için, dirençli kentler için harcanmalıdır. Aynı acıları bir kez daha yaşamamamız dileğiyle, 6 Şubat depreminde hayatını kaybeden tüm insanlarımızı rahmetle anıyor, ailelerine ve tüm milletimize bir kez daha başsağlığı diliyorum.

BÖLGE HALKININ YANINDAYIZ

Anma törenine konuşan CHP Menderes İlçe Başkanı Ersin Gür’de iki yıl önce yaşanan depremin acısının ilk günkü gibi hissedildiğini belirterek, “Menderes halkı da tüm İzmir gibi deprem bölgesi için seferber olmuştu. İki yıl önce yaşanan depremin yaralarını sarmak için bölge halkının yanında olmaya devam edeceğiz. Yerel yönetimlerimiz ve örgütümüz bölge halkının yanındadır. Büyük depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet diliyor, aynı acının bir kez daha yaşanmamasını temenni ediyorum “dedi.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

POLİTİKA Haberleri

Tümü

Sevda Erdan Kılıç, Cimer Başvuruları Üzerinden İktidara...

“Bu insanları bu noktaya bu iktidar getirdi; 25 yıldır sorunları görmezden geliyor, yoksulluğu...

4 saat önce

Yeni Parti İzmir Milletvekili Deniz Yücel: “Çocuk...

YENİ Parti İzmir Milletvekili Deniz Yücel, Çocuk Koruma Kanunu'nun ikinci bölümü üzerine yaptığı...

4 saat önce

Özel, Silivri'de konuştu

CHP'nin seçilmiş Genel Başkanı Özgür Özel, tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yargılandığı...

1 ay önce

8 kişinin tedbir kararına itirazını reddetti

CHP'nin butlan Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) tedbirli olarak ihraç talebiyle YDK’ye sevk edilen 7...

1 ay önce

'Savunma hakkı engellenir durumda'

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Silivri'de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP'nin...

1 ay önce

Özgür Özel İzmir'de halka seslendi: Yeni iktidar...

CHP'nin seçilmiş Genel Başkanı Özgür Özel kentte Küçük Menderes turuna çıktı. Özgür Özel gittiği...

1 ay önce

Özgür Özel: Başkan Tugay'ın düşüncesine saygılıyım

CHP'nin seçilmiş Genel Başkanı Özgür Özel İzmir'de yoğun bir mesai harcadı. Şehrin farklı...

1 ay önce

Özgür Özel'den açıklamalar: İktidara giden bir yol açacağız

CHP'nin seçilmiş Genel Başkanı Özgür Özel Beydağ'da açıklamalarda bulundu.

1 ay önce

‘Seçmen zorunluluğu anlar’

CHP’de seçilmiş yönetimi destekleyen il başkanları, yeni parti talebinin daha çok gençlerde...

1 ay önce

Butlan yönetiminin sözcüsü Sarı'dan 'olağan kurultay'...

Mutlak butlan' yönetiminin sözcüsü Müslim Sarı, MYK ve PM toplantılarının ardından açıklamalarda...

1 ay önce

CHP MYK'dan Karar Çıktı: Antalya ve Kayseri İl Başkanları...

CHP'de Antalya İl Başkanı Nail Kamacı ve Kayseri İl Başkanı Ufuk Ozan Gözbaşı görevden alındı

1 ay önce

Demirtaş'tan Kılıçdaroğlu'na ret

Kemal Kılıçdaroğlu’nun "dokunulmazlık" açıklamalarının ardından Edirne Cezaevi’nde tutuklu...

1 ay önce