Bahçeli'den ilk mesaj
Ankara'ya resmi ziyaret için gelen Libya Genelkurmay Başkanı ve askeri heyetinin dönüş yolcuğu için havalanan jeti Haymana ilçesinde dağlık araziye düştü.
Kazada Libya Genelkurmay Başkanı ve Kara Kuvvetleri Komutanı'nın da aralarında bulunduğu 5'i asker 8 kişi hayatını kaybetti. Kazaya dair bir açıklama yapan MHP lideri Devlet Bahçeli, olayın hem düşündürücü hem üzücü olduğunu kaydetti.
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu'nun davetlisi olarak dün (24 Aralık) Türkiye'yi ziyaret eden Libya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Muhammed Ali Al-Haddad ve heyetinin de bulunduğu özel jet, Ankara'dan Trablus'a gitmek üzere dün akşam saatlerinde Ankara Esenboğa Havalimanı'ndan havalandıktan 19 dakika sonra Haymana ilçesindeki Kesikkavak köyünde düştü.Uçakta bulunan Haddad dahil 8 kişi hayatını kaybetti.
KARA KUTU BULUNDU
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bu sabah olay yerine giderek kaza yerinde inceleme yaptı. İnceleme sonrası Yerlikaya, gazetecilere açıklama yaptı.Yerlikaya, "8 kişi taşıyan uçak teknik arıza nedeniyle geri dönüş yapacağını bildirdi. Saat 20.32'de teknik arıza nedeniyle dönüş bildirdi. Ekipler derhal bölgeye sevk edilmişti. Olay mahaline saat 22.00 sıralarında oluşan jandarma ekiplerince uçağın parçalarına ulaşıldı. Adli ve kriminal süreç devam etmektedir. Enkaz alanı 3 kilometrelik alandan oluşuyor. Olay yerinde yürütülen çalışmalar neticesinde 02.45'te uçağa ait ses kayıt cihazı ve saat 03.20'de kara kutuya ulaşıldı. Libya'dan 20 kişilik heyet geliyor" diye konuştu.
DEVLET BAHÇELİ'DEN İLK MESAJ
Olaya dair Milliyetçi Hareket Partisi (CHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli de bir açıklama yaptı.Sosyal medya hesabından bir mesaj paylaşan Bahçeli, olayın hem düşündürücü hem üzücü olduğunu kaydetti.MHP liderinin açıklaması şöyle:"Resmi bir ziyaret maksadıyla Türkiye’ye gelen, aralarında Libya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Muhammed Ali Ahmed Al-Haddad ile Kara Kuvveleri Komutanı Korgeneral Alfitory Jribil’in de yer aldığı beş kişiden müteşekkil Libya Heyeti’nin dönüş yolculuğu maalesef faciayla sonlanmıştır. Dün akşam saatlerinde Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan Libya’nın başkenti Trablus’a gitmek üzere havalanan Falcon 50 tipi özel jet Haymana civarında düşmüştür.
Bu elim ve feci olayda Libya Heyeti’nin yanı sıra üç kişiden oluşan mürettebat da hayatını kaybetmiştir. Türkiye-Libya arasındaki samimi ve yakın diyalogların arttığı, karşılıklı hak ve çıkarların eşgüdüm halinde müdafaa edildiği bir dönemde vaki uçak kazası hem düşündürücü hem de ziyadesiyle üzücüdür.Tarihi, siyasi, ekonomik ve köklü ilişkilerimiz olan Libya’nın acısı elbette Türkiye’nin de acısıdır. Bu münasebetle dost ve kardeş ülke Libya’ya taziyelerimizi iletiyor, hayatını kaybedenlere Cenab-ı Allah’tan rahmetler niyaz ediyorum."
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Bahçeli’den ‘Terörsüz Türkiye’ yasası sonrası ilk yorum
TBMM’de 468 oyla kabul edilerek yasalaşan düzenlemenin ardından Bahçeli, yasa için “Hayırlı...
Bahçeli, Özel ve İmamoğlu'nu hedef aldı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP'de yaşanan son gelişmelere ilişkin yaptığı açıklamada, CHP...
DEM Parti'den, Devlet Bahçeli'ye 'statü' yanıtı
PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'a "barış süreci ve siyasallaştırma koordinatörlüğü"...
POLİTİKA Haberleri
TümüGümrükçü'den Siyasi Etik Kanunu çağrısı
Son dönemde artan partiler arası transferleri ve milli iradeyi hiçe sayan siyasi hamleleri sert...
Gümrükçü’den Foça tepkisi: Hakkımı helal etmiyorum
CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı’nın AK Parti’ye...
Kutlu Parti İzmir 1. Olağan Kongresi: Osman Serkan...
Kutlu Parti İzmir İl Başkanlığı’nın 1. Olağan Kongresi gerçekleştirildi. Kongrede İl Başkanı...
MHP İzmir'de kongre tamamlandı: Gündem "Terörsüz Türkiye"
Milliyetçi Hareket Partisi’nin 15’inci Olağan İzmir İl Kongresi Balçova’daki bir otelde...
Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü YENİ Parti'ye Katıldı
Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, düzenlenen resmi törenle YENİ Parti saflarına katıldı....
Başkan Güç: "Bizim gücümüz örgütümüzdür"
YENİ Parti Menemen İlçe Başkanlığı binası, düzenlenen törenle açıldı. Açılışta konuşan YENİ...
MHP'YE İZMİR'DE BÜYÜK KATILIM
MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, Karşıyaka İlçe Teşkilatı’nın yeni üyelerle gerçekleştirilen...
CHP Karşıyaka Kadın Kolları Başkanı Dilek Köktaş...
9 Eylül: Kurtuluşun, Kuruluşun ve Kadınların Günü
Gümrükçü 'den 9 Eylül İçin Çifte Bayram Mesajı
“9 Eylül; bağımsızlığa inanmış bir milletin küllerinden yeniden doğuşunun, egemenliğin kayıtsız...
Üsküdar Belediyesi’nde dengeler değişti! Başkan...
Üsküdar Belediyesi’nde 21-21 eşitlikle başlayan başkan vekilliği seçimi dördüncü turda...
Türk-İş Ege Başkanı Çakmak’tan otoyol ve köprü...
Türk-İş Ege Bölge Başkanı Hayrettin Çakmak, sendikal örgütlenme çalışmaları, işçilerin yaşadığı...
Yeni Parti Seferihisar’da ilçe binasını açtı: “Tek...
YENİ Parti Seferihisar İlçe Başkanlığı yeni binasına düzenlenen törenle kavuştu.