BIST 100 14.405,25 %1,79 Altın 6.787,88 ₺/gr %0,01 Bitcoin $78.454 %0,93 Dolar 48,54 ₺ %0,01 Euro 56,48 ₺ %0,08 Sterlin 65,77 ₺ %0,01 Gümüş 102,52 ₺/gr %0,01 Ethereum $2.480,37 %0,44 İsviçre Frangı 60,01 ₺ %0,03 Kanada Doları 35,23 ₺ %0,02 Avustralya Doları 35,06 ₺ %0,05 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,93 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 13,22 ₺ %0,00 Rus Rublesi 0,56 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,23 ₺ %0,01
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa POLİTİKA "Başka partiye giden ihanet eder"

"Başka partiye giden ihanet eder"

CHP İzmir İl Örgütü, 24 Haziran'da yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile milletvekilliği genel seçimlerinde farklı siyasi partilere oy veren seçmenin peşinde.

0Yorumlar
"Başka partiye giden ihanet eder"

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, "24 Haziran seçimlerinde farklı kaygılar ile diğer partilere yönelen kitleler oldu. Şu anda bizim önceliğimiz bu farklı partilere gidenleri, yeniden CHP çatısı altında birleştirmek" dedi. Yücel, ayrıca seçmenin İzmir'de CHP'li adaylar üzerinde birleşeceğini iddia etti.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, partisinin aday belirleme sürecinin devam ettiğini açıkladı. İzmir'de CHP'li belediyelerin olmadığı 8 ilçe için adayların erken açıklanması yönünde genel merkeze öneri sunduklarını hatırlatan Deniz Yücel, henüz bu konuda somut bir adımın olmadığını söyledi. AK Parti ile MHP'nin yerel seçimlerde de iş birliği yapmasının İzmir'de karşılık bulamayacağını savunan Yücel, "AKP ve MHP'nin yerel seçimlere ittifak yapma kararının altında, AKP'nin tek başına seçimi alamayacağı kaygısı yer alıyor. Yaklaşık 1 ay önce MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 'Seçime kendi adaylarımızla gireceğiz' demişti. Sonra ağız değiştirip AK Parti'yi sonuna kadar destekleyeceklerini açıkladı. Bu ittifakın altında seçimi tek başına kazanamayacaklarının nedenleri yatıyor. Yerel seçimlerde darbe alma kaygısı ve korkularının olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

İTTİFAK ENDİŞESİ YOK

Yapılan ittifakın kendilerini endişelendirmediğini dile getiren Deniz Yücel, "Bu konu her zaman ihtimal dahilinde tuttuğumuz bir konuydu. Geçtiğimiz seçimde de yapıldı ama oy oranlarına baktığımızda, ittifakın CHP'nin başarısını olumsuz olarak etkilemediğini görüyoruz" diye konuştu. 24 Haziran seçimlerinde CHP'ye oy veren belli bir kitlenin farklı yönlere gittiğini gördüklerini ve 31 Mart yerel seçimlerinde bu kitlenin yeniden CHP'ye döneceğini düşündüklerini de aktaran Başkan Yücel, şunları söyledi:

"Yerel seçimlerin kendine göre farklı dinamikleri var. CHP İzmir'de yerelde en güçlü olan parti. Farklı siyasi partilerden de CHP'nin adaylarının oy alabileceğini düşünüyoruz. İzmir'de CHP'li yerel yönetimlerin başta İzmir Büyükşehir Belediyesi olmak üzere bir başarı hikayesi var. O nedenle yerel seçimde hangi partiden olursa olsun İzmir'de CHP'nin adayı üzerinde bir birleşme olacağını düşünüyoruz."

'BAŞKA PARTİYE GİDEN İHANET EDER'

İzmir'de 30 ilçeyi ve Büyükşehir Belediyesi'ni kazanacaklarını öne süren CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, aday adayı olan ancak aday gösterilmeyenlerin CHP'ye küsmemesi gerektiğini belirterek, çeşitli uyarılarda bulundu. Yücel, "Aday  gösterilmeyip de başka bir partiye giden, aday olan veya başka partiyi destekleyenler, sadece partisine değil ülkesine de ihanet etmiştir. Bu konuda herhangi bir taviz vermeyeceğiz. Bu bir vatan görevi. 'Ben' diyerek bir yere varamayız. Bunu arkadaşlara anlatıyoruz. Bu tip şeylere başvuranlar olursa, gerekli her tür tedbiri alırız" dedi.

Yerel seçimlerde İYİ Parti ile olası bir işbirliği sonucunda CHP'lilerin tepki amacıyla örgüt çalışmalarına katılmama ihtimalini de değerlendiren Yücel, şu açıklamada bulundu:

"AKP İktidarına son vermek istiyorsak, herkese ihtiyacımız var. CHP İzmir İl Örgütü olarak gücümüzün farkındayız ama toplumda AKP iktidarından rahatsız olan herkese kapımız açık. Bu konuda farklı siyasi partiler ile dayanışma içerisine girebiliriz. İYİ Parti de bunlardan biri. Zaten genel başkanlar düzeyinde görüşmeler yapılıyor ancak önemli olan seçmende ittifak ve dayanışma sağlanması. Bu zaten İzmir'de var. Yerel seçimlerde de kendini gösteriyor."

'SEÇMENİN TOPLANACAĞI SİYASİ ÇATI CHP'DİR'

2014 seçimlerinde 8 ilçenin kaybedildiğini hatırlayan Yücel, bunun CHP'nin başarısızlığı veya seçmenin CHP'ye yönelmemesi nedeniyle değil de yapılan hatalardan kaynaklı olduğunu söyledi. Yücel, "Her ilçenin kendine göre bir takım özellikleri var. Yapılan bir takım hatalar, eksiklikler ve adayların başka partilere gitmesi var. İzmir'de halk nezdinde bir dayanışma ve ittifak zaten kuruluyor. Burada seçmenin toplanacağı yer, siyasi çatı CHP'dir. İYİ Parti veya farklı bir siyasi parti ile dayanışma içerisinde girmemiz, örgütte bir rahatsızlık yaratmaz. Burada bizim herkese ihtiyacımız var. Ortak hedef ülkemizde yeniden demokrasiyi tüm kurumları ile birlikte hayata geçirmek. Hukukun üstünlüğünü tesis etmek,  devletin kurumlarına güveni sağlamak gerekiyor. Bu hedefi gerçekleştirmek için de yerel seçimler çok çok önemli. Bu yerel seçimlerde sadece İzmir'de değil ülke genelinde başarılı olmamız gerekiyor" diye konuştu.

'İZMİR ÇANTADA KEKLİK DEĞİL'

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, zaman zaman partisine yöneltilen, 'İzmir'i çantada keklik olarak görüyorlar' eleştirilerine de şu sözlerle yanıt verdi:

"Bizim İzmir'i çantada keklik olarak görmemiz söz konusu değil. Her şeyden önce siyaset halka hizmet için yapılır. Biz de gerek il örgütü ve ilçe örgütleri ile belediye başkanlarımız ve meclis üyelerimiz ile birlikte halka hizmet etmek için çalışıyoruz. O nedenle ne seçmeni hafife alırız ne de İzmir'i çantada keklik olarak görürüz. Şu anda çalışıyoruz ama adaylar belli olduğunda seçim startını vereceğiz ve çalışmalarımız daha da hızlanacak. CHP ile aynı hedefleri ve aynı kaygıları taşıyan toplumun tüm kesimleri ile bir araya gelerek topyekun bir çalışma yapmayı planlıyoruz. CHP içerisinde çalışmış, görev yapmış, emek vermiş isimlerin aday yapılmasını istiyoruz. Örgütle ilişki kurabilen, siyasi bakış açısı olan, iktidara karşı dik durabilecek yapıda ve karakterde isimler aday olmalı. Milletvekilliği seçimlerinde, farklı kaygılar ile diğer partilere yönelen kitleler oldu. Şu anda bizim önceliğimiz bu farklı partilere gidenleri, yeniden CHP çatısı altında birleştirmek. Bunun için sivil toplum örgütleri, hemşehri dernekleri, demokratik kitle örgütleri ve sendikalar ile görüşüyoruz. Bizim önceliğimiz AKP İktidarına, tek adam rejimine son vermek. Bunun için de bizimle yanı kaygıları taşıyan toplum her kesimi ile diyaloğu koparmamak, iletişim halinde olmak."



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

POLİTİKA Haberleri

Tümü

Üsküdar Belediyesi’nde dengeler değişti! Başkan...

Üsküdar Belediyesi’nde 21-21 eşitlikle başlayan başkan vekilliği seçimi dördüncü turda...

8 saat önce

Türk-İş Ege Başkanı Çakmak’tan otoyol ve köprü...

Türk-İş Ege Bölge Başkanı Hayrettin Çakmak, sendikal örgütlenme çalışmaları, işçilerin yaşadığı...

8 saat önce

Yeni Parti Seferihisar’da ilçe binasını açtı: “Tek...

YENİ Parti Seferihisar İlçe Başkanlığı yeni binasına düzenlenen törenle kavuştu.

3 gün önce

CHP Gaziemir’den “Etik ve Şeffaflık Kurulu” hamlesi

CHP Gaziemir İlçe Örgütü, siyasette etik, şeffaflık ve hesap verebilirliği güçlendirmek amacıyla...

5 gün önce

Kılıçdaroğlu’ndan Buca’da villa tepkisi: Arsayı siz sattınız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Buca Kaynaklar’da villa yapılaşmasından şikâyet eden...

5 gün önce

AK Parti Menderes Danışma Meclisi’nde Toplandı

AK Parti Menderes İlçe Teşkilatı, genişletilmiş ilçe danışma meclisinde toplandı.

5 gün önce

Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir'de ikinci günü! Ziyaretler...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İzmir ziyaretinin ikinci gününde Kaynaklar'da köy halkıyla...

5 gün önce

Aliağa’nın MHP’li Başkanı Serkan Acar’dan iddialı çıkış!...

Aliağa’da başarılı işlere imza atan Acar, “Geldiğimiz nokta İzmir’in çok üzerinde. Bunu yeterli...

6 gün önce

Kemal Kılıçdaroğlu bugün İzmir'de! İşte saat saat programı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün İzmir'e geliyor. Kılıçdaroğlu iki günlük İzmir...

6 gün önce

ZAFER PARTİSİ KARABAĞLAR’DAN 30 AĞUSTOS’TA ESNAFA BAYRAK...

Zafer Partisi Karabağlar İlçe Başkanlığı, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Karabağlar’daki...

8 gün önce

YENİ PARTİ GAZİEMİR’DEN SESLENDİ: “YENİ PARTİ’NİN GÜCÜ...

YENİ Parti Grup Başkan Vekili Gökhan Günaydın, İzmir’de partisinin kısa sürede 600 bin üyeye...

11 gün önce

Zafer Partisi Karabağlar İlçe Başkanlığı’ndan 30 Ağustos...

Zafer Partisi Karabağlar İlçe Başkanlığı, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Karabağlar İlçe...

11 gün önce