Başkan Serdar Aksoy : “İstanbul seçimi bir demokrasi mücadelesidir”
Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, 31 Mart’ta seçimleri kazanmasına rağmen mazbatası elinden alınan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’na destek amacıyla İstanbul’a gitti.
Ekrem İmamoğlu’nun seçim çalışmalarına destek için Bağcılar’a giden ve burada bölge seçim koordinasyon sorumlusu 24. dönem İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi ve CHP Bağcılar İlçe Başkanı Murat Sönmez’i makamında ziyaret eden Başkan Serdar Aksoy, bölge hakkında bilgi aldı ve ilçe örgütü ile birlikte seçim çalışmalarına bugün itibariyle başladı.
“AKP’ye oy verenler bile artık İmamoğlu diyor”
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ve Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz ile birlikte partinin görevlendirdiği Bağcılar bölgesinde 23 Haziran seçimleri için oy isteyen Başkan Serdar Aksoy’a İzmir Milletvekili Ednan Arslan’da eşlik etti. Bağcılar Merkez Kıraathanesi’nde halkla bir araya gelen Serdar Aksoy, “Bütün ülkenin gözü şu an İstanbul’da. İmamoğlu ile yatıyor, İmamoğlu ile kalkıyoruz. Benim Bağcılar’da gördüğüm sağcısı solcusu yok artık. Bu seçim farklı bir seçim. İnsanlar artık değişim istiyor. Biz bu değişimi İzmir’de yaşadık, inşallah siz de İstanbul’da yaşayacaksınız” dedi. Vatandaşların sorularını da yanıtlayan Aksoy, Bağcılar’da çalışma yapmayı özellikle istediğini çünkü buradan alınacak bir oyun bile çok kıymetli olduğunu söyledi. Eskiden AKP’ye oy veren birçok insanın da İmamoğlu’nu başkan olarak görmek istediğini sözlerine ekledi.
“Bu bir demokrasi mücadelesidir”
Edirne Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Enez Belediye Başkanı Ahmet Çayır ve Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz ile Bağcılar’da Güneşli Trakyalılar Derneği’ni de ziyaret eden Serdar Aksoy, “Seçim kampanyası için burada bulunmaktan dolayı çok mutluyum. Biz İzmir’de ve Menemen’de büyük bir değişim için ilk adımı attık. Tunç Soyer başkanımız ile ve genç bir ekiple projelerimizi hayata geçirmek için şevkle çalışıyoruz. İnanıyorum ki 23 Haziran seçimlerinden sonra siz de Ekrem İmamoğlu ile bu değişimi hissedeceksiniz” dedi. Başkan Aksoy, “23 Haziran seçimlerinde ister CHP’li, ister AKP’li ya da herhangi başka bir partili olun, ister Alevi ister Suni olun bunların hiçbir önemi olmayacak. İnsanlar yapılmış olan bir haksızlığa karşı oy kullanacaklar. Sandıktan çıkan sonuca saygı gösterilmedi. Temel sorun bu. Ve biz bu soruna karşı ortak hareket etmek zorundayız” diye konuştu.
Toplumun değişim istediğine dikkat çeken Aksoy, AKP’nin seçimi kazanmaktan çok parti olarak kendine çeki düzen vermeye odaklanması gerektiğini belirtti. 23 Haziran’ın ülkemiz demokrasisi için önemli bir tarih olacağına değinen ve bu saatten sonra kimin kazandığının değil, demokrasinin önemli olduğunun altını çizen Serdar Aksoy, “Bu seçimde İmamoğlu’nun kazanması yapılan haksızlığa karşı durmak demek, demokrasinin kazanması demek olacak. Biz de bu yolda elimizden gelen desteği sağlayacağız” şeklinde konuştu.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
İzmit Belediyesi'nde Başkan Vekili Seçimi İçin Tarih...
İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırılan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet'in...
Demokrasi Gemisi ile Ramazan ayında sahnede olacak
İzmir Şehir Tiyatroları, geleneksel tiyatroyu modern tiyatro ile yeniden yorumlayarak sahneye...
Efes Selçuk’ta Uğur Mumcu Ve Demokrasi Şehitleri Anıldı
Demokrasi mücadelesinde hain saldırı sonucu hayatını kaybeden araştırmacı Gazeteci Yazar Uğur...
POLİTİKA Haberleri
TümüKaraburun Belediye Başkanı Erdoğan bağımsız devam edecek
Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, YENİ Parti üyeliğinden istifa ettiğini ve...
Yeni Foça Yat Limanı için Bilal Saygılı'dan açıklama
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, 2023'te hizmete açılan Yeni Foça Yat Limanı'nın 330 yat...
Gümrükçü: Muhtarlarımızla birlikte çözüm arıyoruz
CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada,...
CHP Konak İlçe Başkanı Kazımoğlu'ndan birleşme kararına...
CHP Konak İlçe Başkanı Emrah Kazımoğlu, mahalle birleşmesi kararı öncesinde muhtarların...
Karşıyaka’da 5 CHP’li meclis üyesi YENİ Parti’ye geçti
2024 yerel seçimlerinde CHP’den Karşıyaka Belediye Meclisi’ne seçilen 5 üye, partilerinden...
Kongre öncesi Kocaoğlu sürprizi: Adaylık için harekete...
YENİ Parti İzmir İl Başkanlığı ön seçimine günler kala, eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı...
Cemil Tugay 20 Ekim’e kadar şehir dışında olacak
Cemil Tugay’ın 14-20 Ekim tarihleri arasında şehir dışında olacağı belirtildi; 15 Ekim’deki...
Şeref Arpacı’dan Fon Krizi Tepkisi: “Hırsız İçeriden...
YENİ Parti Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, TBMM Genel Kurulu’nda İYİ Parti’nin fon krizinin...
Eyyüp Kadir İnan duyurdu: AK Parti’den 1,6 Milyon TL’lik...
AK Parti Genel Sekreteri Eyyüp Kadir İnan, Şaban Sevinç, Timur Soykan ve YENİ Parti Sözcüsü...
Başkan Tugay'dan Kılıçdaroğlu'nun eleştirilerine yanıt:...
AK Parti'ye geçen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, 'anket' tartışmaları üzerinden...
Erdoğan’dan talimat: İzmir’le ilgili her sorunu bana...
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cemil Tugay’ın partilerine...
Başkan Tugay'dan 'eşim beni boşar' ifadelerine dair...
Geçmişte yaptığı "Eşim beni boşar' dedi" açıklamasıyla çok konuşulan İzmir Büyükşehir Belediye...