BIST 100 13.779,39 %0,14 Altın 6.660,55 ₺/gr %2,59 Bitcoin $64.954 %0,26 Dolar 47,74 ₺ %0,18 Euro 55,25 ₺ %0,32 Sterlin 64,48 ₺ %0,38 Gümüş 97,57 ₺/gr %3,57 Ethereum $1.917,71 %0,32 İsviçre Frangı 59,12 ₺ %0,82 Kanada Doları 34,23 ₺ %0,73 Avustralya Doları 33,75 ₺ %0,69 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,01 Suudi Riyali 12,71 ₺ %0,22 BAE Dirhemi 13,00 ₺ %0,21 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,65 Çin Yuanı 7,08 ₺ %0,29
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa POLİTİKA Beko: Nergis Festivali’ni evlerimizde yapalım

Beko: Nergis Festivali’ni evlerimizde yapalım

İzmir’in eşsiz doğası ve nergis çiçeğiyle ünlü Karaburun ilçesinde pandemi nedeniyle Nergis Festivali’nin yapılamaması nedeniyle üreticinin zor durumda olduğunu belirten CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, nergis üreticisine destek için herkesin evine nergis almasını istedi.

0Yorumlar
Beko: Nergis Festivali’ni evlerimizde yapalım

 Beko, “26 Ocak’ta yapılamayan Nergis Festivali’ni nergis demetleriyle evlerimizde yapalım” dedi.

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Karaburun’da her yıl düzenlenen geleneksel Nergis Festivali’nin pandemi nedeniyle yapılamamasının nergis üreticisi çiftçinin nergislerinin elinde kalmasına neden olduğunu belitti. Türkiye’de nergis çiçeği üretiminin merkezi konumunda olan Karaburun’da, çiçek üreticilerinin sıkıntılı bir sezon geçirdiğine dikkat çeken Beko, “Her yıl düzenlenen geleneksel Nergis Festivali bu yıl pandemi nedeniyle yapılamazken, geçen yıllara göre artan nergis üretimi ve hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ile fiyatlar beklentilerin altında kaldı. Karaburun Belediye Başkanımız İlkay Girgin Erdoğan’ın da üreticiye destek çağrısını yineleyerek, bu günlerde herkesi evine bir demet mis kokulu nergis demeti almaya davet ediyoruz. 26 Ocak 2020’de yapılan Nergis Festivali’nde 100 binin üzerinde ziyaretçiye ev sahipliği yapan Karaburun’da üretici de ellerindeki çiçeklerin neredeyse tümünü satma imkânı bulmuştu. Bu yıl festival pandemi nedeniyle yapılamıyor ve nergisler satışların zaten az olması nedeniyle de üreticinin elinde kaldı. İlçede; İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile geçen yıl 60 üreticiye 120 bin nergis soğanı dağıttı, üretici dikimini yaptı ve böylece geçen yıllara göre daha fazla hasat gerçekleşti.  Şimdi Karaburun’dan başka hiçbir yerde yetişmeyen bu nadide çiçeğe ve üreticisine bu zor dönemde destek olma zamanı” dedi.

NARCİSSUS'UN BENZERİ GÜZELLİKTE NERGİS ÇİÇEKLERİ YETİŞEN TOPRAKLAR

Nergis çiçeği üretiminin ilçe ekonomisinde çok önemli bir yeri olduğuna dikkat çeken Beko, “Karaburun Mordoğan Mahallesi Muhtarı Şaban Ok ve heyeti ile nergis tarlalarını ziyaret ettik. Karaburun’da halen 160 üreticinin elinde on binlerce demet nergisimiz satılmayı bekliyor. Çiçek deyip geçmeyelim, bu eşsiz güzellikteki ve kokudaki çiçeği alarak bir üreticinin daha gelecek yıl nergis üretimine devam etmesini sağlayabiliriz. Hem üreticimizin ürünü elinde kalmasın hem de evlerimiz ve işyerlerimiz nergisin mis kokusu ile tanışsın. Büyük emekle yetiştirilen bu güzel çiçekler, Ocak ayının sonuna kadar satılmazsa maalesef çöpe gidecek. İzmir’in dayanışma ruhunun Karaburunlu çiçek üreticilerine de iyi geleceğine inanıyorum. Hem Irmaklar Tanrıçası Nana'nın oğlu Narcissus'un hikayesine de, Mordoğan ve Karaburun’un tarihine de ışık tutan nergis çiçeğini belki biraz daha yakından tanımış oluruz. Rivayete göre Narcissus’a çevresindeki bütün dişi varlıklar âşıktır. Mimas eteğinde bir gölcüğün kenarında umutsuz bir aşkın etkisinde eriyip giden Narcissus, çevresindeki hiçbir varlığa kendine gösterdiği derecede ilgi göstermemektedir. Nana'nın oğlu eşsiz Narcissus, o gölün kenarında umutsuzca âşık olduğu kendi varlığını seyrederken, bu korkunç aşkın derin etkisiyle için için eriyerek Mimas topraklarına karışmıştır. Narcissus'un öldüğü yerdeyse ölümsüz Narcissus'un benzeri güzellikte nergis çiçekleri bitmiştir. 12 İyon şehri arasında yer alan Klazomenai şehrinin kurulduğu Mordoğan, narsizmin kaynağı olan efsaneyi de topraklarında yetişen nergis çiçeğinden almakta. Kendini seven, eşini, dostunu, ailesini seven, iş arkadaşlarını seven herkesi bu eşsiz kokulu ve güzel çiçeğin demetlerini almaya davet ediyorum” açıklamasında bulundu.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

POLİTİKA Haberleri

Tümü

Özel, Silivri'de konuştu

CHP'nin seçilmiş Genel Başkanı Özgür Özel, tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yargılandığı...

1 ay önce

8 kişinin tedbir kararına itirazını reddetti

CHP'nin butlan Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) tedbirli olarak ihraç talebiyle YDK’ye sevk edilen 7...

1 ay önce

'Savunma hakkı engellenir durumda'

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Silivri'de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP'nin...

1 ay önce

Özgür Özel İzmir'de halka seslendi: Yeni iktidar...

CHP'nin seçilmiş Genel Başkanı Özgür Özel kentte Küçük Menderes turuna çıktı. Özgür Özel gittiği...

1 ay önce

Özgür Özel: Başkan Tugay'ın düşüncesine saygılıyım

CHP'nin seçilmiş Genel Başkanı Özgür Özel İzmir'de yoğun bir mesai harcadı. Şehrin farklı...

1 ay önce

Özgür Özel'den açıklamalar: İktidara giden bir yol açacağız

CHP'nin seçilmiş Genel Başkanı Özgür Özel Beydağ'da açıklamalarda bulundu.

1 ay önce

‘Seçmen zorunluluğu anlar’

CHP’de seçilmiş yönetimi destekleyen il başkanları, yeni parti talebinin daha çok gençlerde...

1 ay önce

Butlan yönetiminin sözcüsü Sarı'dan 'olağan kurultay'...

Mutlak butlan' yönetiminin sözcüsü Müslim Sarı, MYK ve PM toplantılarının ardından açıklamalarda...

1 ay önce

CHP MYK'dan Karar Çıktı: Antalya ve Kayseri İl Başkanları...

CHP'de Antalya İl Başkanı Nail Kamacı ve Kayseri İl Başkanı Ufuk Ozan Gözbaşı görevden alındı

1 ay önce

Demirtaş'tan Kılıçdaroğlu'na ret

Kemal Kılıçdaroğlu’nun "dokunulmazlık" açıklamalarının ardından Edirne Cezaevi’nde tutuklu...

1 ay önce

Kılıçdaroğlu'na 'tarihi' çağrı

CHP lideri Özgür Özel, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

1 ay önce

Yavaş'tan 'Levent Koç' açıklaması:

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’tan, CHP’den istifa ederek AKP’ye katılan Haymana...

1 ay önce