"Benim dile getirdiklerimi doğruladı"
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, AK Parti Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe’nin Seferihisar’da işçi memur maaşları 4 aydır ödenemiyor, belediye borç batağında sözlerinin ardından, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin açıklama yaparak, ‘’İşçi ve memurlarının maaşlarını 2 buçuk aydır ödeyemiyoruz, borcu meblağsını söylemem ama borcumuz var’’ dedi.
Başkan Yetişkin’in açıklamalarının kendi açıklamalarını doğruladığını belirten AK Partili Hüsnü Boztepe, ‘’Seferihisar Belediye Başkanı Sayın İsmail Yetişkin’e çok teşekkür ediyorum. Benim mecliste dile getirdiğim iddiaları doğruladı. İşçi ve memurun maaşlarını veremediklerini bizzat kendisi açıkladı. Ben ‘4 aydır ödeyemiyor’ dedim, Sayın Başkan çıktı, ‘2 buçuk aydır, işçi ve memura maaş veremiyoruz’ dedi. Bir de şöyle bir söylemi var Başkanın, ‘Bizim borcumuz, işçiye ve memura’ diyor. Zaten belediyenin kime borcu olacak. En önemli borcu akşam evine ekmek götürmek olan işçi ve memura borcu. Bu neyin savunması anlayabilmiş değiliz. Sayın Başkan, borcu da kabul etmiş, fazla olduğu için borcun meblağsını açıklayamamıştır. Seferihisar gün geçtikçe borç batağına gidiyor derken afaki konuşmuyoruz. Bugün bakıldığında, belediyenin yaklaşık 160 milyon TL borcu vardır’’ dedi.
İflas etmedi ama konkordato ilan etti
Sözlerin şu şekilde devam ettiren AK Parti Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe, ‘’Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetiş, Büyükşehir’in altında eziliyor. Malumunuz, kentimizdeki diğer CHP’li İlçe Belediye Başkanları, belediyedeki kötü gidişatı bir önceki belediye başkanına suçu atıp kurtuluyor. Seferihisar’da giden bu kötü gidişatı atacak bir suçlu da bulamıyorlar. Çünkü, bir önceki Belediye Başkanı şuan Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğunda oturuyor. Seferihisar Belediyesi, Azerilere sattığı sadece deniz kenarındaki mülkünü ve Eşek Adası’nı, bugün para ile geri alamaz. Belediye çok sayıda mülkünü satmasına rağmen borçları kapanmamış, tam aksine borçları da her geçen gün artmıştır. Sayın Belediye Başkanını deyimi ile evet iflas etmemişler, belediyeyi kapatmamışlardır amabu söylemleri ile ekonomi dili ile bugün konkordato ilan etmişlerdir.’’ dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Cindy Crawford'ın Oğlu Presley Gerber Hayatını Kaybetti
Dünyaca ünlü model Cindy Crawford'ın 25 yaşındaki oğlu Presley Gerber'ın yaşamını yitirdiği...
Önce Galatasaray formasını imzaladı, ardından transferini...
Galatasaray'ın anlaşmaya vardığı Aleksey Batrakov, Lokomotiv Moskova'nın Rostov maçı kadrosuna...
'Benim yol arkadaşım değil'
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan parti içine dikkat çeken uyarı geldi....
POLİTİKA Haberleri
TümüDSP İzmir İl Başkanı Yaşar genel başkanlığa aday
DSP İzmir İl Başkanı Adem Yaşar, 6 Aralık kurultayı öncesinde genel başkanlığa adaylığını...
CHP İzmir’de eğitim seferberliği 10 ilçeye ulaştı
CHP İzmir İl Başkanlığının yönetici eğitimleri 10 ilçeye ulaştı. Çalışmaların kısa sürede 30...
Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na NATO PA’da yeni görev
AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Abu Dabi’deki toplantıda NATO PA Akdeniz...
Başkan Güç: “Halkımız sorun çözmeyen sorun yaratan...
Dikili’de şoför esnafıyla bir araya gelen YENİ Parti İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, artan...
Başkan Güç Dikili’de Çiftçilere Buluştu: “Tarımı...
YENİ Parti İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, Dikili Ziraat Odası’nı ziyaret ederek bölge...
CHP Gaziemir’den Belediye Yönetimine Sert Tepki: “Halkın...
Demirsoy, belediye yönetimine yönelik eleştirilerde bulunarak demokratik temsil, siyasi etik ve...
MHP Manisa teşkilatından birlik ve beraberlik buluşması!...
Milliyetçi Hareket Partisi Manisa İl Başkanlığı tarafından düzenlenen istişare toplantısında...
AK Partili vekil Kırkpınar’dan mesaj: Türkiye’nin önü açık!
AK Parti İzmir Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Yaşar Kırkpınar, Sanayi ve...
Milas Belediye Başkan Vekili Barbaros Gezgin oldu
Milas Belediye Başkanı Fevzi Topuz'un tutuklanmasının ardından yapılan seçimde YENİ Partili...
Özgür Özel’den Emir Sarıgül’ün para iddiasına ilk yanıt
Özgür Özel, Emir Sarıgül’ün babasının kendisine 350 bin dolar verdiği iddiasını reddederek atkı...
Mustafa Savaş: AK Parti’nin hizmet yolculuğu sürüyor
AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, 3 Kasım 2002’nin yıl dönümünde yayımladığı mesajda 24...
MHP Manisa’dan Soma ve Kırkağaç çıkarması! Terörsüz...
MHP Manisa İl Başkanı Nurullah Savaş, MYK Üyesi Ali Uçak ve beraberindeki heyet, Soma ve...