BIST 100 13.779,39 %0,14 Altın 6.660,55 ₺/gr %2,59 Bitcoin $65.183 %0,22 Dolar 47,74 ₺ %0,18 Euro 55,25 ₺ %0,32 Sterlin 64,48 ₺ %0,38 Gümüş 97,57 ₺/gr %3,57 Ethereum $1.925,47 %0,21 İsviçre Frangı 59,12 ₺ %0,82 Kanada Doları 34,23 ₺ %0,73 Avustralya Doları 33,75 ₺ %0,69 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,01 Suudi Riyali 12,71 ₺ %0,22 BAE Dirhemi 13,00 ₺ %0,21 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,65 Çin Yuanı 7,08 ₺ %0,29
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa POLİTİKA Benim için Soma neyse Hatay da o

Benim için Soma neyse Hatay da o

CHP Genel Başkan Adayı Özgür Özel, seçilmesi halinde ilk ziyaretini Hatay'a yapacağını söyledi.

0Yorumlar
Benim için Soma neyse Hatay da o

 Özel "Söz veriyorum, and içiyorum; Özgür Özel için Soma neyse, Hatay bundan sonra odur" dedi. Kurultaya ilişkinse "O salona 41 il başkanıyla girsem, 81 il başkanıyla çıkacağım" ifadesini kullandı.

CHP Genel Başkan Adayı Özgür Özel, partisinin Hatay İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Çadırların önünde konuşan Özel, şehirdeki sorunların sürdüğüne dikkat çekti.

“HATAY'IN SORUNLARI BİTMEDİ, DAĞ GİBİ DURUYOR”

Özel, burada yaptığı açıklamada şöyle konuştu: “81 ilde içinde bulunduğumuz kurultay süreciyle ilgili ziyaretlerde bulunuyoruz. Buradan bütün Türkiye'ye seslenmek isteriz ki, çok büyük bir deprem yaşandı ve Hatay, neredeyse bu depremde iki kayıptan bir tanesini verdi. Depremin ikinci gününde koşup Hatay'a geldiğimde, ‘Bizi geriye bırakıyorlar' serzenişlerini duydum. Yıkılmamış binaların, kaldırılmamış enkazların arasında belirsizliklerin Hataylıları rahatsız ettiği, belli şüphelerin şehirde kulaktan kulağa duyulduğu, bu kadar büyük bir acıdan bile birilerinin rant çıkarmak ve insanları haklarından mahrum edecek planlar içinde olduklarına ilişkin endişeler sürekli dile getiriliyor. Bütün Türkiye görsün ki, büyük deprem Hatay'ı yerle bir etti, Hatay'ın sorunları bitmedi, dağ gibi duruyor. Bugün durumla ilgili bilgi almak için buraya gelmeden Büyükşehir Belediye Başkanımızın yanındaydım. Aldığımız bilgilere, onların bölgedeki tespitleri, Hatay'da yapılacak çok iş olduğu, bir dakika bile Hatay'ın üzerinden dikkatlerin çekilmemesi gereğidir” dedi.

“BUNDAN SONRA HATAY BENİM MESELEMDİR”

Genel başkan seçilir seçilmez ilk ziyaretini Hatay'a yapacağını anlatan Özel, “Hatay'ı gündemde tutmak, hepimizin boynunun borcudur. Ben, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Adayı sıfatıyla şunu söylüyorum: Bu kurultaydan emin olun ki gençleşerek, birleşerek, güçlenerek, inancımızı artırarak, üzerimizdeki ölü toprağını silkeleyerek, geleceğe umutla bakarak, bu kurultay salonundan birlik ve beraberlik içinde, bir kişiyi kaybetmeden, Sayın Genel Başkanımıza gerekli saygıyı ve vefayı göstererek hep bir arada çıkacağız. O salona 41 il başkanıyla girsem, 81 il başkanıyla çıkacağım. O salondan 1200 seçilmiş delegemizle el ele, omuz omuza çıkacağım. O salondan çıktıktan sonra hem bir sembolik önemi olduğunu düşündüğüm için, hem de daha sonra ne yapacağımızı göstermesi açısından burada söylüyorum ki, genel başkan olarak mazbatamı aldığım gün ilk ziyaretimi Hatay'a gerçekleştireceğim. Devamında Hatay ayağa kalkana kadar, Hatay'da artık herkes, ‘Tamam, Hatay artık geride bırakılmıyor, Hatay görmesi gereken ilgiyi gördü, hayat normale döndü' diyene kadar, ilk genel başkanımızın sözünü, Cumhuriyet Halk Partisi'nin 4 Kasım'da nasip olursa seçilmiş genel başkanı olarak sürekli tekrar edeceğim. Bundan sonra Hatay benim meselemdir, söz veriyorum” dedi.

“ÖZGÜR ÖZEL İÇİN SOMA NEYSE, HATAY BUNDAN SONRA ODUR”

Hatay'ın sorunlarını gündemde tutacağının sözünü veren Özel, “Bir ülkenin ana muhalefet partisi lideri, bir meseleyi kendi meselesi yaparsa, o konunun üstünde durursa, onu gündemden düşürmemeye karar verirse, ülke o şehri görmezden gelemez. Ben, hangi konuda çalışırsam çalışayım, geçmiş dönemleri biliyorsunuz, özellikle kendi memleketimdeki Soma kazasından sonra Soma'nın meselesini, Türkiye'deki madenler meselesini, Türkiye'deki iş kazası meselesini, nasıl yıllarca gündemde tuttuysak, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan adayı olarak söz veriyorum, and içiyorum; Özgür Özel için Soma neyse, Hatay bundan sonra odur” diye konuştu.

“KİMSE BİZDEN PARTİNİN YARININ SIKINTIYA SOKACAK SÖZ BEKLEMESİN”

“Hatay'da, Hatay'ın acılarını konuşmak, Hatay'ı gündemde tutmak kritiktir” diyen Özel konuşmasını şöyle tamamladı: “Geçmişteki kötü örneklerinde olduğu gibi, ya da bazı il kongrelerinde yaşadığımız gibi, bugün kongreyi kazanmak için partinin yarınını sıkıntıya sokacak sözü kimse bizden beklemesin. Biz barışçıyız, biz bütünleşmeden yanayız. Biz, itmekten kakmaktan, baba evini yıkıp yakmaktan, darmadağın etmekten, sonra da orayı toplamaya uğraşmaktan yana değiliz. Cumhuriyet Halk Partisi, baba evidir. Burada Hatay örgütümüzle birlikte baba evinin çorbasını kaynatanlarla, bacası tütsün diye o baba evine odun çekenlerle birlikteyiz. Bütün Hatay'a da Türkiye'ye de söyleriz ki bu baba evi kimsenin tapulu malı değildir. Ne Kemal Bey'indir, ne Özgür Özel'in olacaktır. Baba evinin bir tapusu bir kişiye kayıtlıdır, o da Gazi Mustafa Kemal Atatürk'tür. Baba evinin kapılarını açıp, yoksullukta, açlıkta, sefalette kalanların, işsizlerin, güvencesizlerin, depremzedelerin umudu Atatürk'ün kurduğu bu baba evidir. Meseleye bu hassasiyetle, bu ciddiyetle yaklaşıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi'nin içinde eleştiri konusu yaptığımız meseleleri 80 ilde konuşuyoruz. Bu 81'inci ilde, parti içi meseleleri konuşmayı diğer illere bırakıyorum. Bugün zamanımı Hatay'a konuşmaya ayırdım.”

Sözcü



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

POLİTİKA Haberleri

Tümü

Sevda Erdan Kılıç, Cimer Başvuruları Üzerinden İktidara...

“Bu insanları bu noktaya bu iktidar getirdi; 25 yıldır sorunları görmezden geliyor, yoksulluğu...

1 gün önce

Yeni Parti İzmir Milletvekili Deniz Yücel: “Çocuk...

YENİ Parti İzmir Milletvekili Deniz Yücel, Çocuk Koruma Kanunu'nun ikinci bölümü üzerine yaptığı...

1 gün önce

Özel, Silivri'de konuştu

CHP'nin seçilmiş Genel Başkanı Özgür Özel, tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yargılandığı...

1 ay önce

8 kişinin tedbir kararına itirazını reddetti

CHP'nin butlan Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) tedbirli olarak ihraç talebiyle YDK’ye sevk edilen 7...

1 ay önce

'Savunma hakkı engellenir durumda'

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Silivri'de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP'nin...

1 ay önce

Özgür Özel İzmir'de halka seslendi: Yeni iktidar...

CHP'nin seçilmiş Genel Başkanı Özgür Özel kentte Küçük Menderes turuna çıktı. Özgür Özel gittiği...

1 ay önce

Özgür Özel: Başkan Tugay'ın düşüncesine saygılıyım

CHP'nin seçilmiş Genel Başkanı Özgür Özel İzmir'de yoğun bir mesai harcadı. Şehrin farklı...

1 ay önce

Özgür Özel'den açıklamalar: İktidara giden bir yol açacağız

CHP'nin seçilmiş Genel Başkanı Özgür Özel Beydağ'da açıklamalarda bulundu.

1 ay önce

‘Seçmen zorunluluğu anlar’

CHP’de seçilmiş yönetimi destekleyen il başkanları, yeni parti talebinin daha çok gençlerde...

1 ay önce

Butlan yönetiminin sözcüsü Sarı'dan 'olağan kurultay'...

Mutlak butlan' yönetiminin sözcüsü Müslim Sarı, MYK ve PM toplantılarının ardından açıklamalarda...

1 ay önce

CHP MYK'dan Karar Çıktı: Antalya ve Kayseri İl Başkanları...

CHP'de Antalya İl Başkanı Nail Kamacı ve Kayseri İl Başkanı Ufuk Ozan Gözbaşı görevden alındı

1 ay önce

Demirtaş'tan Kılıçdaroğlu'na ret

Kemal Kılıçdaroğlu’nun "dokunulmazlık" açıklamalarının ardından Edirne Cezaevi’nde tutuklu...

1 ay önce