BIST 100 11.116,99 %0,92 Altın 6.384,76 ₺/gr %0,62 Bitcoin $80.563 %1,08 Dolar 49,77 ₺ %0,08 Euro 55,87 ₺ %0,14 Sterlin 66,68 ₺ %0,14 Gümüş 86,16 ₺/gr %1,20 Ethereum $2.342,08 %1,70 İsviçre Frangı 60,35 ₺ %0,40 Kanada Doları 35,53 ₺ %0,14 Avustralya Doları 35,03 ₺ %0,31 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,26 ₺ %0,11 BAE Dirhemi 13,56 ₺ %0,10 Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,26 Çin Yuanı 7,46 ₺ %0,13
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa POLİTİKA Binali Yıldırım karış karış İzmir’i dolaşıyor

Binali Yıldırım karış karış İzmir’i dolaşıyor

AK parti İzmir Milletvekili Adayı Binali Yıldırım seçim çalışmalarına yıldırım hızıyla devam ediyor. Dur durak bilmeden vatandaşlar ile buluşan Yıldırım bir taraftan muhtarlar, STK’lar, dernekler, kanaat önderleri, esnaflar ile buluşurken diğer taraftan açılışlara katılıyor.

0Yorumlar
Binali Yıldırım karış karış İzmir’i dolaşıyor

Yapımı tamamlanan Kemalpaşa Torbalı yolunun açılışında bir konuşma yapan Binali Yıldırım hizmetlerin devamı için istikrar ve güvenin hâkim olduğu güçlü bir iktidarın gerekliliğine vurgu yaptı. Açılış öncesinde gittiği Turgutluda muhtarlar ve kanaat önderleri ile buluşan Binali Yıldırım 1 Kasımda tek başına iktidar için Ak Parti’ye destek istedi. Turgutlu Ticaret Odası’nın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda Turgutlulu vatandaşların sorunlarını dinleyen Yıldırım “7 Haziranda muhalefet partiler iktidar olmak için değil AK Parti’yi iktidardan düşürmek için uğraştılar. Bunun için seçim öncesinde kol kola giren partiler haydi koalisyon kurun siz yönetin ülkeyi diyince hiç biri yanaşmadı. AK Parti’yi iktidardan indirme hevesi için ülkeyi yönetimsiz bırakmayı göze aldılar. Sonunda Türkiye’yi getirdikleri nokta çözümsüzlük.” diye konuştu. 1 Kasımda vatandaşların kendi kararını kendisi vermesi gerektiğini ifade eden Yıldırım “ artık iktidar olma kararını partilere bırakmayın. Sandıkta kim iktidarı tek başına göğüsleyebilecekse, buna en yakın partiye oyunuzu verin.” dedi.

Gün boyu programlarını aralıksız sürdüren Binali Yıldırım Kemalpaşa’da da Ramada Otel’de Kemalpaşalı STK’lar ve muhtarlar ile öğle yemeğinde bir araya geldi. Toplantıda Kemalpaşa’nın sorunlarını dinleyen Yıldırım “Muhalefette olan bir büyükşehir belediyesiyle çalışmanın kolay olmadığını takdir edersiniz. Ama biz mazeret üretmeye karşıyız. Hizmetin mazereti olmaz. Biz söz verdik mi yaparız, yapamayacağımız işler için söz vermeyiz.” dedi. Yapılan yatırımlardan örnek veren Yıldırım “İstanbul İzmir otoyoluna bağlanacak yolu bu gün açtık. Ankara’dan gelen hızlı tren Kemalpaşa’ya selam verip öyle geçecek. Afyona kadar projesi yapıldı.” diyerek Kemalpaşa’nın tam bir kavşak konumunda olduğunu ifade etti.

“Yaptığımız hizmetleri cümle alem biliyor, bu seçimlerde esas mesele memleket meselesi.” diyerek istikrarın önemini anlatan Yıldırım şunları söyledi.“istikrar bir ülkede kaybolur, geleceğe yönelik umutlar azalırsa bu ülkenin felaketi olur. Bunun üzerine bir de hain terör baş ağrıtırsa düşmanlar zil çalar oynar. Şu anda en önemli konumuz terörle mücadele. Bölgede dizayn etmeye soyunanlar çevredeki tüm ülkeleri düşürdüler. Bölgede işlerini halletmek için Türkiye engel oluyor. Bizi Çanakkale’den tanırlar. Hepsi bizi bilirler. Dışarıdan açıktan savaşamayacaklarını bildikleri için hedef; Türkiye’yi içeriden zayıflatmak. Ancak buna asla ulaşamayacaklar. Çünkü biz tasada da sevinçte de biriz. Bütün renklerimizle, tüm farklılıklarımıza rağmen gözyaşımızın rengi hep aynı. Bu bayrak kolay elde edilmedi.   Türkiye’yi kimse dize getiremez. Bunu bir olursak beraber olursak başarabiliriz. Terör gündemden kalkana kadar mücadelemiz sürecek.”

Toplantıların ardından Kemalpaşa’da hizmete giren SGK’nın açılışına katılan Yıldırım binayı gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Kemalpaşa’da vatandaşlarla sohbet edip sorunları dinleyen Yıldırım akşam saatlerinde de Karşıyaka Spor Kulübünü ziyaret ederek İzmirli spor kulüplerinden başarı bekledikleri mesajını verdi. Spor ile kentin başarısının doğru orantılı olduğunu ifade eden Yıldırım İzmir süper lige çıksın ki, takımlar da süper ligde yarışsınlar” dedi.  Kulüp üyeleri Binali Yıldırıma bir futbol topu imzalatarak Karşıyaka stadı yapıldığında da o top ile ilk vuruşu Yıldırım’ın yapması için söz aldılar.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

POLİTİKA Haberleri

Tümü

Karaburun Belediye Başkanı Erdoğan bağımsız devam edecek

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, YENİ Parti üyeliğinden istifa ettiğini ve...

6 gün önce

Yeni Foça Yat Limanı için Bilal Saygılı'dan açıklama

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, 2023'te hizmete açılan Yeni Foça Yat Limanı'nın 330 yat...

6 gün önce

Gümrükçü: Muhtarlarımızla birlikte çözüm arıyoruz

CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada,...

6 gün önce

CHP Konak İlçe Başkanı Kazımoğlu'ndan birleşme kararına...

CHP Konak İlçe Başkanı Emrah Kazımoğlu, mahalle birleşmesi kararı öncesinde muhtarların...

10 gün önce

Karşıyaka’da 5 CHP’li meclis üyesi YENİ Parti’ye geçti

2024 yerel seçimlerinde CHP’den Karşıyaka Belediye Meclisi’ne seçilen 5 üye, partilerinden...

10 gün önce

Kongre öncesi Kocaoğlu sürprizi: Adaylık için harekete...

YENİ Parti İzmir İl Başkanlığı ön seçimine günler kala, eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı...

10 gün önce

Cemil Tugay 20 Ekim’e kadar şehir dışında olacak

Cemil Tugay’ın 14-20 Ekim tarihleri arasında şehir dışında olacağı belirtildi; 15 Ekim’deki...

10 gün önce

Şeref Arpacı’dan Fon Krizi Tepkisi: “Hırsız İçeriden...

YENİ Parti Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, TBMM Genel Kurulu’nda İYİ Parti’nin fon krizinin...

11 gün önce

Eyyüp Kadir İnan duyurdu: AK Parti’den 1,6 Milyon TL’lik...

AK Parti Genel Sekreteri Eyyüp Kadir İnan, Şaban Sevinç, Timur Soykan ve YENİ Parti Sözcüsü...

12 gün önce

Başkan Tugay'dan Kılıçdaroğlu'nun eleştirilerine yanıt:...

AK Parti'ye geçen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, 'anket' tartışmaları üzerinden...

12 gün önce

Erdoğan’dan talimat: İzmir’le ilgili her sorunu bana...

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cemil Tugay’ın partilerine...

12 gün önce

Başkan Tugay'dan 'eşim beni boşar' ifadelerine dair...

Geçmişte yaptığı "Eşim beni boşar' dedi" açıklamasıyla çok konuşulan İzmir Büyükşehir Belediye...

12 gün önce