Birgül Ayman Güler'den beklenen istifa
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Birgül ayman Güler partisinden istifa ettiğini açıkladı. Güler istifa dilekçesinde CHP'yi bir kez daha sert şekilde eleştirdi
CHP Cemaatle ortaklık yaptığı çıkışıyla parti MYK'sı tarafından kınama cezası istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu ve Grup Disiplin Kurulu’na sevk edilen İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler son kararını verdi.
Ortada bir iddia olmadığını ifade ederek kurullara sözlü ya da yazılı bir savunma vermeyi reddeden Güler istifa ettiğini açıkladı.
Güler Meclis başkanlığına istifa kararını duyurduğu dilekçeyi teslim ettiğini bildirdiği açıklamasında partisini bir kez da sert sözlerle eleştirdi.
İŞTE GÜLER’İN İSTİFA AÇIKLAMASI
Bugünkü yapı, ideolojisi bakımından milletvekili olduğum CHP değildir.
Gerçek-dışı soykırım suçlamaları, yeni-CHP yöneticileri tarafından Türkiye’nin kendini ifade etme olanakları bastırılarak adeta desteklenmiştir. 2015 gibi bir saldırı yılında ‘soykırımla yüzleş’ pankartını taşıyan genel merkez yöneticileri bu desteğin somut ilanı olmuştur. Anayasa Uzlaşma Komisyonu çalışmalarında AKP – BDP ortaklığının “Anayasa’dan Türk vatandaşlığını kaldırma” hedefine yönetim tarafından verilen destek, “çözüm kanunu” gibi yabancı üçüncü göze kapı açan yasal düzenlemelere ortak olunarak pekiştirilmiştir. Laiklik ilkesini sekülerlik haline dönüştürme gayreti, eğitimi geriletip parçalayan saldırılara sözde pedagojik gerekçeli etkisiz muhalefette ve inkarla örtülen ittifaklarda kanıtını bulmuştur.
İstifa ettiğim parti CHP değil, politik bakımdan tutarsız bir yapıdır.
Yeni-CHP, ulusal ekonomi anlayışını terk etmiş, ulusal üretken sektörler için değil küresel mali piyasaların faiz çıkarlarını gözeten bir yapı olmuştur. Gelir dağılımında adalet ilkesini terk edip, neo-liberalizmin yoksullukla mücadele politikalarına sıkışmıştır. Devletçilik ilkesi zamanı geçmiş sayılırken, özelleştirme adeta doğal politika olarak kabul edilmiştir. Halkçılık içi boş retorik olarak nitelendirilip bir yana atılmış, planlama ve sosyal devletle kalkınma yerine piyasa dinamikleriyle küresel ekonomiye bağlılık teslimiyeti getirilmiştir.
Yeni-CHP, CHP’yi ve örgütünü tasfiye etmek işlevi gören bir yapıdır.
CHP Programı’na ve kurucu ilkelerine aykırı olan yeni yapı, yetkili kurullar dışlanarak ortaya çıkmıştır. Genel başkanlık, yetkili kurulların dışında alınan kararların tek kişilik yürütme makamına dönüşmüştür. Yetkililerin sorumluluğu ve hesap verme zorunluluğu yok edilmiştir. Son Kurultay, kırılma noktasıdır. Kurultay delegesinin onayını alamayan kimselerin Kurultay’a karşı hile yoluyla yönetici koltuklarına oturtulması da başka söze gerek bırakmaz. Hiçbir gerçek neden yokken ilçe – il kongreleriyle Kurultay’ın ertelenmesi, Tüzüğe aykırı yönetmelik değişiklikleri yapma cüreti sergilenmesi, değişiklik adı altında Parti’nin Altıok Programı’nı ortadan kaldırma hazırlıkları, disiplin sürecinin tasfiye amacıyla kullanılması, Parti’nin cumhuriyetçi ve halkçı olmayanların istila harekatını tamamlama adımlarıdır.
Halka güven vermeyen, seçmeni ve parti üyelerini umutsuzluğa sürükleyen CHP yabancısı bu yapı, 2015 seçimlerinde ve sonrasında halkımız ve seçmenimiz için değil, mevcut iktidar için güvencedir.
Bu nedenlerle;
Büyük Türk Milleti önünde ettiğim yemine bağlılığımla, İzmir’in Bağımsız Milletvekili olarak görevimi yerine getirmeyi sürdüreceğimi, 2015 seçimlerinde Cumhuriyet için büyük birliğin sağlanması, bağımsız Türkiye hedefiyle Mustafa Kemal Atatürk ve Altıok Programı çerçevesinde güçlü bir siyasal seçenek üretilmesi için üzerime düşeni yapacağımı kamuoyuna saygılarımla duyururum.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Arda Güler'in sonraki transferinde Fenerbahçe ne kadar...
Arda Güler'in Real Madrid'e transferindeki sonraki satış maddesiyle ilgili ortaya atılan...
Trabzonspor teknik direktörü Fatih Tekke görevinden...
Kadrosuna Muhammed Salah ve Fabinho gibi dünya yıldızlarını katan Trabzonspor'da teknik direktör...
Koca ülke karıştı! Arda Güler'e ulaşmak için görevlilere...
Real Madrid'in milli yıldızı Arda Güler'i görmek ve fotoğraf çektirmek isteyen 3 kişi, Schalke...
POLİTİKA Haberleri
TümüYENİ PARTİ GAZİEMİR’DEN SESLENDİ: “YENİ PARTİ’NİN GÜCÜ...
YENİ Parti Grup Başkan Vekili Gökhan Günaydın, İzmir’de partisinin kısa sürede 600 bin üyeye...
Zafer Partisi Karabağlar İlçe Başkanlığı’ndan 30 Ağustos...
Zafer Partisi Karabağlar İlçe Başkanlığı, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Karabağlar İlçe...
AK Parti’de dikkat çeken atamalar! 4 ilde il başkanı...
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle gerçekleştirilen...
AK Parti İzmir’den 30 İlçe Tanıtım ve Medya Başkanları...
AK Parti İzmir Tanıtım ve Medya Başkanı Safa Narlı ‘’AK Parti’nin milletimizle iletişiminde...
YENİ PARTİLİ ÖSEN’DEN RAKAMLARLA ‘BARINMA’ TABLOSU: ÇÖZÜM...
YENİ Partili Seda Kâya Ösen, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 2026 yerleştirme...
CHP'den İzmir İçin Turizm Atağı
CHP İzmir İl Başkanlığı, saha çalışmalarının yanı sıra kentteki farklı sektörlerin sorunlarına...
Başkan Güç: Yeni Parti Aliağa’dan İzmir’e Ve Tüm Ülkeye...
YENİ Parti İzmir’de ilçe başkanlıklarının açılışlarına Aliağa’dan başladı.
18 yıllık aile dostu Seyfi Beyaz ifadesinde geri adım...
Görevden alınan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu dahil 53'ü tutuklu 414 sanıklı davanın yargılaması...
AK Partili başkanın bastırdığı düğün davetiyesi olay oldu
AK Parti Aybastı İlçe Başkanı Kamil Yediyıldız, oğlunun düğün davetiyesine gelin ve damat...
Cezaevindeki Görkem Duman'dan nişanlısı Sevcan Orhan'a...
Buca Belediye Başkanı Görkem Duman ile nişanlısı türkücü Sevcan Orhan'ın mutluluğu, Duman'ın...
KONAK'TA CHP VE DİĞER PARTİLERDEN AK PARTİ’YE 500 KİŞİLİK...
AK Parti Konak İlçe Başkanlığı, AK Parti'ye toplu katılım töreni gerçekleştirdi. CHP ve diğer...
AK Parti İzmir’den vefat eden dava arkadaşları için mevlit
AK Parti İzmir, vefat eden teşkilat mensupları için Mevlid-i Şerif ve Dua Programı düzenledi.