BIST 100 13.779,39 %0,14 Altın 6.660,55 ₺/gr %2,59 Bitcoin $65.031 %0,36 Dolar 47,74 ₺ %0,18 Euro 55,25 ₺ %0,32 Sterlin 64,48 ₺ %0,38 Gümüş 97,57 ₺/gr %3,57 Ethereum $1.920,95 %0,59 İsviçre Frangı 59,12 ₺ %0,82 Kanada Doları 34,23 ₺ %0,73 Avustralya Doları 33,75 ₺ %0,69 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,01 Suudi Riyali 12,71 ₺ %0,22 BAE Dirhemi 13,00 ₺ %0,21 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,65 Çin Yuanı 7,08 ₺ %0,29
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa POLİTİKA Bornova Adayı Ömer Eşki'den yarı zamanlı çalışanlara tam ...

Bornova Adayı Ömer Eşki'den yarı zamanlı çalışanlara tam zamanlı müjdesi

CHP Bornova Belediye Başkan Adayı Ömer Eşki, Belediyesi bünyesindeki çeşitli müdürlüklerde yarı zamanlı olarak çalışan işçilerle bir araya geldi, tam zamanlı çalışma müjdesi verdi.

0Yorumlar
Bornova Adayı Ömer Eşki'den yarı zamanlı çalışanlara tam zamanlı müjdesi

Çalışanlara mutlu haberi Bornova Belediyesi’nde örgütlü DİSK Genel İş tarafından düzenlenen toplantıda veren Ömer Eşki, “İnşallah 1 Nisan’da seçimi kazanarak göreve geleceğiz. Mazbatayı aldığımız gün itibariyle Bornova Belediyesi’nde -baştan beri etik olarak doğru bulmadığım- yarı zamanlı, güvencesiz çalışma modeli tarihe karışacaktır; nokta... “ diye konuştu.

Sendikacı bir ailenin sendikacı çocuğu ve sendikacı bir kadının eşi olarak yıllardır emek mücadelesinin tam ortasında olduğunu öne süren Ömer Eşki, “Yarı emek mi var ki yarı zamanlı çalışma olsun. Bu durum iş barışını bozan, güvencesiz bir çalışma sistemidir. Sizlerden başlayarak bütün mesai arkadaşlarımıza karşı bugüne kadar eksik kalan ne sorumluluğumuz varsa yerine getireceğiz. Bornovalının hak ettiği en güler yüzlü ve canla başla çalışmayı da sizler gerçekleştireceksiniz. Her biriniz emek verdiniz, iş güvencenizin de olması gerek.” dedi.

Kurslar artacak

Bornovalının spor ve sanat kurslarına talebinin yüksek olduğunun altını çizen CHP’li aday, “Yaşadığımız ekonomik sıkıntılar, stresli yaşam koşulları içinde Bornovalıyı hayatın içinden birkaç saatliğine de olsa kurtaracağımız, rahatlatacağı bir alanları yaratmamız gerekiyor. Her yaştan Bornovalıyı spor ve sanat etkinliklerinde buluşturacak imkanı sağlayacağız. Mutlu Bornova’yı kurmak için bu sosyal çalışmaları da tıpkı çöp toplamak, yol yapmak ya da park bakımı yapmak gibi bir görev olduğuna inanıyoruz. Tüm kurslarımızın sayısı da niteliği de hizmet vereceğimiz Bornovalı sayısı artacak. Bu da daha yoğun bir kurs programı demek” diye konuştu.

Yuvarlak masa etrafında

Emek kesiminin temsilcisi olmaktan hiç vazgeçmeyeceğini söyleyen Eşki, Sözlerini şöyle sürdü:

“Dün sendikacı olarak çalışma yaşamına, emeğin talebine nasıl bakıyorsam; yine öyle bakmaya devam ediyorum. Dün belediye yönetiminin nasıl olması gerektiğine inanıyorsam, yine aynı şeye inanıyorum.

Bornova Belediyesini kollektif biçimde yöneteceğiz. Önde başkan, yanında birkaç adam ile kapalı kapılar ardında, hangi parametrelere göre olduğu belli olmayan karar verme anlayışını reddediyoruz. Biz öyle yönetmeyeceğiz. Her işi ortaklaşa yapacağız.

Bunun de temeli ise eşit şartlara sahip olmaktır. Çünkü biz birilerinin masanın başında, diğerinin sonunda oturduğu hiyerarşik düzenler yerine, herkesin eşit koşullarda, yan yana oturduğu yuvarlak masa düzenine inanıyoruz. Dileğinizi, isteğinizi, ihtiyacınızı özgür bir ortamda rahatça konuşabileceğiniz, birlik ve eşitlik dönemini oluşturacağız.”



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

POLİTİKA Haberleri

Tümü

Sevda Erdan Kılıç, Cimer Başvuruları Üzerinden İktidara...

“Bu insanları bu noktaya bu iktidar getirdi; 25 yıldır sorunları görmezden geliyor, yoksulluğu...

4 saat önce

Yeni Parti İzmir Milletvekili Deniz Yücel: “Çocuk...

YENİ Parti İzmir Milletvekili Deniz Yücel, Çocuk Koruma Kanunu'nun ikinci bölümü üzerine yaptığı...

4 saat önce

Özel, Silivri'de konuştu

CHP'nin seçilmiş Genel Başkanı Özgür Özel, tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yargılandığı...

1 ay önce

8 kişinin tedbir kararına itirazını reddetti

CHP'nin butlan Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) tedbirli olarak ihraç talebiyle YDK’ye sevk edilen 7...

1 ay önce

'Savunma hakkı engellenir durumda'

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Silivri'de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP'nin...

1 ay önce

Özgür Özel İzmir'de halka seslendi: Yeni iktidar...

CHP'nin seçilmiş Genel Başkanı Özgür Özel kentte Küçük Menderes turuna çıktı. Özgür Özel gittiği...

1 ay önce

Özgür Özel: Başkan Tugay'ın düşüncesine saygılıyım

CHP'nin seçilmiş Genel Başkanı Özgür Özel İzmir'de yoğun bir mesai harcadı. Şehrin farklı...

1 ay önce

Özgür Özel'den açıklamalar: İktidara giden bir yol açacağız

CHP'nin seçilmiş Genel Başkanı Özgür Özel Beydağ'da açıklamalarda bulundu.

1 ay önce

‘Seçmen zorunluluğu anlar’

CHP’de seçilmiş yönetimi destekleyen il başkanları, yeni parti talebinin daha çok gençlerde...

1 ay önce

Butlan yönetiminin sözcüsü Sarı'dan 'olağan kurultay'...

Mutlak butlan' yönetiminin sözcüsü Müslim Sarı, MYK ve PM toplantılarının ardından açıklamalarda...

1 ay önce

CHP MYK'dan Karar Çıktı: Antalya ve Kayseri İl Başkanları...

CHP'de Antalya İl Başkanı Nail Kamacı ve Kayseri İl Başkanı Ufuk Ozan Gözbaşı görevden alındı

1 ay önce

Demirtaş'tan Kılıçdaroğlu'na ret

Kemal Kılıçdaroğlu’nun "dokunulmazlık" açıklamalarının ardından Edirne Cezaevi’nde tutuklu...

1 ay önce