Çağatay Güç: Türk Milletinin Sorunlarını Çözecek CHP İktidarı Geliyor
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, CHP 39. Olağan Kurultayı’nın hemen ardından İzmir’de yeniden sahaya indi.
Göreve gelir gelmez başlattığı saha çalışmalarını kurultay sonrası ara vermeden sürdüren Güç’ün adresi bu kez Narlıdere oldu.
CHP Narlıdere İlçe Başkanı Mesut Durgun, İlçe Belediye Başkanı Erman Uzun ve ilçe örgütü tarafından karşılandığı ilçe başkanlığı ziyaretinde, ülke ve İzmir gündemine dair mesajlar veren Güç, “Yeni dönemi sahada, halkın arasında, mahallelerde, evlerde, sokakta yürüteceğiz. Siyasi yönümüzü halkın talepleri belirleyecek. İzmir’in yol haritası insanımızın ihtiyaçlarına göre çizilecek” dedi.
Güç konuşmasında şu sözlere yer verdi;Ekonomide halk ekonomik yükü artık taşıyamaz hâle geldi
Türkiye’de milyonlarca insan her sabah aynı soruyla uyanıyor: “Bugün nasıl geçineceğim?” Ekonomi yönetimi çökmüş durumda. Fiyatlar kontrolsüz, enflasyon gerçek dışı rakamlarla örtülmeye çalışılıyor. Barınma artık Türkiye’nin en temel sosyal yarası. Ev kiraları memur maaşını, işçi maaşını, hatta bir ailenin tüm gelirini aşmış durumda. Gençler ev tutamıyor, aileler çocuklarını üniversiteye gönderdiğinde “kalacak yer” kaygısıyla uykusuz kalıyor. İnsanlar evsizlik korkusuyla yaşıyor. Bu ülkede barınma bir insan hakkıdır; bugünkü düzen insanları kiraya, krediye, borca mahkûm eden bir yapıya dönüştü.Eğitim ve sağlıkta derin çöküş söz konusuVeliler çocuklarını okutmak için borca giriyor. Kaliteli eğitim adeta bir lüks hâline geldi. Sağlıkta ise randevu almak neredeyse imkânsız. İnsanımız ya aylarca sıra bekliyor ya da özel hastaneye mecbur kalıyor. Bu memlekette iki temel hak çökmüş durumda: Eğitim hakkı ve sağlık hakkı. Gençler, liyakatsizlik ve gelecek kaygısıyla hayal kuramıyor. Liyakatsizlik diz boyu. Hak eden değil, biat eden yükseliyor. Bu düzen, gençlerin umutlarını çalan bir düzendir. Bugün gençlerin büyük bölümü yurt dışına gitmek istiyorsa bunun tek bir sebebi var: Bu ülke artık onlara gelecek vadetmiyor. Ekonomik kriz sadece cebi değil, toplumsal dokuyu da vurdu. Gençlerde madde bağımlılığı artıyor. Ailelerin sosyal yaşamı çöktü. Mahallede güven zayıfladı.Tüm bu manzara ülkeyi yönetemeyen, sorunlara çözüm üretmekten uzak günümüz iktidarının eseridir. Bu tabloyu değiştirecek olan örgütlü mücadeledir. Türkiye’yi kurtaracak olan kararlılıksa milletin derdiyle dertlenen, ayakları yere basan, ikna edici ve kalıcı çözümler sunan hükümet programına sahip bir iktidardır. 39. Kurultayımız göstermiştir ki, o iktidarın adı CHP iktidarıdır.Emeklilerimiz çok büyük sorunlarla boğuşuyorNarlıdere’de sokağa inerek esnaf ziyaretleri gerçekleştiren Güç, İlçe Belediye Başkanı Erman Uzun’u da makamında ziyaret etti. Narlıdere Emekliler Lokali’nde emekli vatandaşlarla buluşarak sohbet eden Çağatay Güç, bugün Türkiye’de en büyük dramı emeklilerin yaşadığını belirterek “Emekli maaşı kiraya yetmiyor, faturaya yetmiyor, temel gıdaya yetmiyor. Pazara çıkamayan, sosyal hayata adım atamayan, torununa harçlık veremeyen bir emekli kitlesi yaratıldı. Bu ülkede ömür boyu çalışan insanlar, bugün açlık sınırının altında yaşamaya mahkûm edildi. Bu asla kabul edilemez. Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel’in en çok hassasiyet gösterdiği konuların başında emeklilerimizin durumu geliyor. Hükümet programımızda da yaşadığınız sorunların çözümü ayrıntılarıyla yer alıyor. Önce birlikte iktidarı, sonrasında da emekliyi yok sayan bu düzeni değiştireceğiz” dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Başkan Çağatay Güç: “AKP iktidarı gündemi karartıyor”
YENİ Parti Urla İlçe Başkanlığı düzenlenen törenle açıldı. Açılışta konuşan YENİ Parti İzmir İl...
Başkan Güç: "Bizim gücümüz örgütümüzdür"
YENİ Parti Menemen İlçe Başkanlığı binası, düzenlenen törenle açıldı. Açılışta konuşan YENİ...
Başkan Güç Narlıdere’den seslendi: “Yeni parti halkımızın...
YENİ Parti İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, Narlıdere İlçe Başkanlığı’nın açılışında yaptığı...
POLİTİKA Haberleri
TümüGümrükçü'den Siyasi Etik Kanunu çağrısı
Son dönemde artan partiler arası transferleri ve milli iradeyi hiçe sayan siyasi hamleleri sert...
Gümrükçü’den Foça tepkisi: Hakkımı helal etmiyorum
CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı’nın AK Parti’ye...
Kutlu Parti İzmir 1. Olağan Kongresi: Osman Serkan...
Kutlu Parti İzmir İl Başkanlığı’nın 1. Olağan Kongresi gerçekleştirildi. Kongrede İl Başkanı...
MHP İzmir'de kongre tamamlandı: Gündem "Terörsüz Türkiye"
Milliyetçi Hareket Partisi’nin 15’inci Olağan İzmir İl Kongresi Balçova’daki bir otelde...
Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü YENİ Parti'ye Katıldı
Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, düzenlenen resmi törenle YENİ Parti saflarına katıldı....
Başkan Güç: "Bizim gücümüz örgütümüzdür"
YENİ Parti Menemen İlçe Başkanlığı binası, düzenlenen törenle açıldı. Açılışta konuşan YENİ...
MHP'YE İZMİR'DE BÜYÜK KATILIM
MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, Karşıyaka İlçe Teşkilatı’nın yeni üyelerle gerçekleştirilen...
CHP Karşıyaka Kadın Kolları Başkanı Dilek Köktaş...
9 Eylül: Kurtuluşun, Kuruluşun ve Kadınların Günü
Gümrükçü 'den 9 Eylül İçin Çifte Bayram Mesajı
“9 Eylül; bağımsızlığa inanmış bir milletin küllerinden yeniden doğuşunun, egemenliğin kayıtsız...
Üsküdar Belediyesi’nde dengeler değişti! Başkan...
Üsküdar Belediyesi’nde 21-21 eşitlikle başlayan başkan vekilliği seçimi dördüncü turda...
Türk-İş Ege Başkanı Çakmak’tan otoyol ve köprü...
Türk-İş Ege Bölge Başkanı Hayrettin Çakmak, sendikal örgütlenme çalışmaları, işçilerin yaşadığı...
Yeni Parti Seferihisar’da ilçe binasını açtı: “Tek...
YENİ Parti Seferihisar İlçe Başkanlığı yeni binasına düzenlenen törenle kavuştu.