Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum Bayraklı'da mahalle sakinleriyle buluştu
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum "Kasım ayı içerisinde TOKİ, inşaatları yerinde ve rezerv alanda olmak üzere başlatmış olacak ve 1 yıl içerisinde de inşaatları tamamlayıp sizlere teslim etmeyi öngörüyoruz" dedi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir depreminin ardından kentsel dönüşüm yapılacak alanlarda yaşayan mahalle sakinleriyle bir araya geldi.
Bakan Murat Kurum, Bornova Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, depremzedelere, bölgedeki konut projelerine ilişkin bilgi verdi.
Depremde tüm Türkiye'nin, zor günlerde nasıl bir ve beraber olunacağını tüm dünyaya gösterdiğini belirten Kurum, çok kısa bir sürede depremzedelere yardımların ulaştırıldığını vurguladı.
Kurum, depremde hayatını kaybeden 116 kişi için başsağlığı, yaralılara da şifa diledi. Bakan Kurum, arama kurtarma ekiplerine de çalışmaları dolayısıyla teşekkür etti.
Sosyal donatılarıyla bir yıl içinde yöresel mimariye uygun biçimde yapılacak konutları istişare etmek üzere depremzedelerle bir araya geldiklerini aktaran Kurum, depremzedelere seslenerek, şunları kaydetti:
"Burada sizlerin sıcaklığını, dostluğunu her zaman yanımızda gördük. Evet biz görevimizi yaptık. Devlet olarak yapılması gereken vazifeyi yerine getirdik. Sizlerle birlikte, acılarınıza ortak olmak suretiyle yaralarımızı sarmak için de hep birlikte hareket ettik. İnşallah biz daha önce yaşamış olduğumuz Elazığ, Malatya, Bingöl ve Van depremlerinde olduğu gibi İzmirli kardeşlerimizin yarasını sarmak için hep birlikte hareket edeceğiz. Size söz verdiğimiz gibi inşallah kasım ayı içerisinde TOKİ, inşaatları yerinde ve rezerv alanda olmak üzere başlatmış olacak ve 1 yıl içerisinde de inşaatları tamamlayıp sizlere teslim etmeyi öngörüyoruz."
"KONTEYNER KENT HAZIR"
Depremzedelere taşınma ve kira yardım süreçlerini hızlı bir şekilde yürütmeye çalıştıklarını da anlatan Kurum şöyle konuştu:
"İkinci günden itibaren bu ödemeleri yapmaya başladık. Hem Valiliğimiz ve AFAD ödemeleri takip ediyorlar. Koordinasyon merkezlerinde sizlerden gelen başvurular çerçevesinde yapılacak tüm yardımları yürütmeye gayret gösteriyoruz. 1000 konteyner kent kurulumu için çalışmalarımızı başlattık. Konteynerlerimizi cuma günü itibariyle koymaya başladık. İnşallah bu hafta pazartesi günü konteyner kentimiz hazır. Söz verdiğimiz gibi 20 gün içerisinde tamamlayıp teslim edeceğimizi söylemiştik. Yurtlarımız ve misafirhanelerimiz müsait. Hiçbir vatandaşımızın zorluk çekmekten biz misafirhane ve yurtlarımızda onları misafir edebiliriz."
Süreç içinde çadır kentlerin kurulduğunu hatırlatan Kurum, sözlerini şöyle tamamladı:
"Artık havaların soğumasıyla birlikte ihtiyaç kalmadığını görüyoruz. Onlarda konteyner kent kurulmuş olduğunda çadır kentlerimizin de tamamını bölgeden kaldırma çalışmaları yürütülecek. Ağır hasarlı binalar için yerinde 7 proje bölgesinde çalışmalarımızı yapıyoruz. Aynı zamanda rezerv bölgede İzmir Şehir Hastanesi'nin hemen yanındaki alan yaklaşık 1 milyon 380 bin metrekarelik ilk etapta projeleri geliştireceğiz. Hem rezerv alandaki projelerle ilgili hem de yerindeki projelerle ilgili sizlere bilgi vereceğim."
Bakan Kurum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da çalışmaları sürekli takip ettiğini ve talimatları verdiğini de sözlerine ekledi.
Bakan Kurum, konuşmasının ikinci bölümünde, konut projeleri hakkında depremzedelere bilgi verdi ve soruları yanıtladı.
HÜRRİYET
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Çevre ve Şehircilik’ten MASKİ’ye Ziyaret
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Faik Gürocak, Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi...
Tapusu Olmayana 10 Bin TL Taksitle Ev: Bakan Kurum Tarih...
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul'daki sosyal konut...
YENİ Parti Karabağlar’da yeni ilçe binasını açtı:...
YENİ Parti Karabağlar İlçe Başkanlığı’nın binası törenle açıldı. Açılışta konuşan YENİ Parti...
POLİTİKA Haberleri
TümüKaraburun Belediye Başkanı Erdoğan bağımsız devam edecek
Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, YENİ Parti üyeliğinden istifa ettiğini ve...
Yeni Foça Yat Limanı için Bilal Saygılı'dan açıklama
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, 2023'te hizmete açılan Yeni Foça Yat Limanı'nın 330 yat...
Gümrükçü: Muhtarlarımızla birlikte çözüm arıyoruz
CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada,...
CHP Konak İlçe Başkanı Kazımoğlu'ndan birleşme kararına...
CHP Konak İlçe Başkanı Emrah Kazımoğlu, mahalle birleşmesi kararı öncesinde muhtarların...
Karşıyaka’da 5 CHP’li meclis üyesi YENİ Parti’ye geçti
2024 yerel seçimlerinde CHP’den Karşıyaka Belediye Meclisi’ne seçilen 5 üye, partilerinden...
Kongre öncesi Kocaoğlu sürprizi: Adaylık için harekete...
YENİ Parti İzmir İl Başkanlığı ön seçimine günler kala, eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı...
Cemil Tugay 20 Ekim’e kadar şehir dışında olacak
Cemil Tugay’ın 14-20 Ekim tarihleri arasında şehir dışında olacağı belirtildi; 15 Ekim’deki...
Şeref Arpacı’dan Fon Krizi Tepkisi: “Hırsız İçeriden...
YENİ Parti Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, TBMM Genel Kurulu’nda İYİ Parti’nin fon krizinin...
Eyyüp Kadir İnan duyurdu: AK Parti’den 1,6 Milyon TL’lik...
AK Parti Genel Sekreteri Eyyüp Kadir İnan, Şaban Sevinç, Timur Soykan ve YENİ Parti Sözcüsü...
Başkan Tugay'dan Kılıçdaroğlu'nun eleştirilerine yanıt:...
AK Parti'ye geçen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, 'anket' tartışmaları üzerinden...
Erdoğan’dan talimat: İzmir’le ilgili her sorunu bana...
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cemil Tugay’ın partilerine...
Başkan Tugay'dan 'eşim beni boşar' ifadelerine dair...
Geçmişte yaptığı "Eşim beni boşar' dedi" açıklamasıyla çok konuşulan İzmir Büyükşehir Belediye...