BIST 100 14.012,42 %0,57 Altın 6.898,85 ₺/gr %0,74 Bitcoin $79.604 %0,19 Dolar 48,49 ₺ %0,22 Euro 56,36 ₺ %0,25 Sterlin 65,48 ₺ %0,22 Gümüş 103,13 ₺/gr %0,93 Ethereum $2.480,16 %0,88 İsviçre Frangı 59,90 ₺ %0,06 Kanada Doları 35,03 ₺ %0,10 Avustralya Doları 34,94 ₺ %0,27 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,91 ₺ %0,26 BAE Dirhemi 13,19 ₺ %0,25 Rus Rublesi 0,56 ₺ %1,23 Çin Yuanı 7,23 ₺ %0,37
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa POLİTİKA CHP, bu halk için cami duvarı kadar kutsaldır

CHP, bu halk için cami duvarı kadar kutsaldır

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Binali Yıldırım’ın ‘hayır’ kampanyasından dolayı CHP’yi terör örgütleriyle iş birliği yaptığı yönündeki açıklamalarını sert dille eleştirdi. Çam, Yıldırım’a seslenerek; “İzmir’den milletvekili seçildin ama maalesef İzmirimizin yaşam felsefesinden, demokrasi kültüründen nasibini almamışsın. Size dürüst olmayı, namuslu olmayı, yalan söyleyerek başkalarını karalamanın iğrençlik olduğunu hatırlatıyorum” dedi.

0Yorumlar
CHP, bu halk için cami duvarı kadar kutsaldır
 

Başbakan Binali Yıldırım’ın grup toplantısında CHP’yi hedef alan ‘CHP zaten onların kayığına binmiş vaziyette, CHP’yi Allah ıslah etsin. Siz FETÖ ile PKK ile bölücü örgütlerle iş tutarak, millletin gönlüne giremezsiniz’ sözlerini eleştiren CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, “Biz her şeye rağmen tam bir sorumluluk örneği gösterirken, ötekileştirme olmasın, ayrışma olmasın referandum süreci yeni bir kavgayı yeni bir kutuplaşmayı kaldıramaz derken; birileri CHP’ye saldırmayı yalan suçlamalarla dil uzatmayı politika sanıyor. CHP, bu ülke için, bu halk için cami duvarı kadar kutsaldır. Partimiz tarihi boyunca bu memlekette yapılan her işin bir kişi ya da küçük bir zümrenin çıkarına değil, bu ülkede yaşayan milyonların yararına olsun istemiştir. Bu nedenle bağımsızlık demiştir, saltanat değil cumhuriyet, diktatörlük değil demokrasi demiştir” diye konuştu.

 

“KANDIRILDIK” DİYEN BİZ DEĞİLDİK!

 

Başbakan Yıldırım’ın İzmir’de seçim propagandası yaparken Atatürkçü söylemlerini hatırlatan Çam, sert eleştirilerini şöyle sürdürdü: “O zamanlar Atatürkçü kesilmiştin! Meclis’e adım atar atmaz verdiğin ilk demeç saraya yalakalık, başkanlık sistemini savunmak oldu. Utanmadan, sıkılmadan! ‘Başkanlık sistemi gelmesi için gerekiyorsa Bin Ali feda olsun!’ dedin. Sen kendini ne sanıyorsun? Erdoğan’ın bir talimatıyla Başbakanlık koltuğuna oturtuldun, şimdi yeni bir talimatla koltuğun altından çekiliyor. Bay etkisiz elaman, bay iktidarsız bunun neresinde fedakarlık, neresinde feda var? Ne olduğuna bakmadan boyundan büyük, haddini aşan laflar ediyorsun. ‘’CHP zaten onların kayığına binmiş vaziyette, CHP’yi Allah ıslah etsin. Siz FETÖ ile PKK ile bölücü örgütlerle iş tutarak, millletin gönlüne giremezsiniz’’ ne demek. FETÖ ve PKK konusunda yıllar boyu sizi uyardık. Bunlarla iş tutan her iki terör örgütü tarafından da ‘kandırıldık’ diyen biz değildik! FETÖ ile iç içe olan sizsiniz, Oslo’da Dolmabahçe’de görüşmeler yapan sizsiniz.”

 

CHP’YE SALDIRMANIZ SİZİ KURTARMAYACAK!

 

“Halkımızın huzur ve güvenliği, ülkemizin birlik ve bütünlüğünü korumak için her zaman, yanlışlarınıza, basiretsiz politikalarınıza rağmen teröre karşı her türlü desteği verdik, vermeye devam edeceğimizi de kamuoyuna ilan ettik” diyen Çam, referandumun gerekçesini açıklayamamanın aczi içerisinde CHP’ye saldırmanın AKP’yi kurtarmayacağını, bu halkın tek adam diktatörlüğüne, ülkenin saraydan yönetilmesine izin vermeyeceğini dile getirdi. Yıldırım’ın halkın parasıyla yapılan yolları, köprüleri ‘evet’ politikası olarak kullandığını ancak halkın gerçekleri gördüğünü ifade eden Çam, şu açıklamalarda bulundu: “Sayın Yıldırım ‘duble yol yaptık’ sözlerine de bu halkın karnı tok. Sen duble yol nutukları atarken, Zonguldak’ta duble yol açılmadan çöküverdi… Sen ki yıllarca Ulaştırma bakanlığı yaptın, bu manzara karşısında yüzün hiç mi kızarmadı? Bunun hesabını kim verecek? İktidarınızda gerçekleştirdiğiniz kimi projeleri lütufmuş gibi pazarlayarak halkı Anayasa değişikliğine ‘evet’ vermeye zorlayamazsınız. Duble yol, hava limanı, köprülerin nasıl yapıldığı, ihalelerde döndürdüğünüz alavereler-dalavereler, duble yolsuzluklarınız bir tarafa; yapılanlar devletin kasasından, devletin olanaklarıyla, halktan topladığınız vergilerle yapılmıştır. Lütuf değildir, bunları lütufmuş gibi sunmak sahteciliktir.”

 

ANAYASAYI GERİYE DEĞİL, İLERİYE DOĞRU DEĞİŞTİRECEĞİZ

 

Anayasa oylaması sırasında yaşananları ört bas etme çabasıyla provokasyonlar yapıldığını söyleyen CHP’li Çam sözlerini şöyle tamamladı: “Yangından mal kaçırır gibi Anayasa değişikliğini tartışmadan meclisten kaçırdınız. Anayasayı, yasaları ve meclis iç tüzüğünü çiğnediniz. Kendi milletvekillerinize güvenmediniz. Oylarına ipotek koydunuz, gizli olması gereken oylamayı açık oya çevirdiniz. Ve tüm sahteciliğinize rağmen AKP meclisteki oylamada fire verdi! Şimdi de halkın ne olup bittiğini anlamaması için ortalığı karıştırmaya, provoke etmeye çalışıyorsunuz. Halkımızın zorunlu olarak kabul ettiği bu anayasa elbette ki değişecek. Ama geriye doğru, 12 Eylül cuntalarına rahmet okutur yönde değil; daha demokratik, daha özgürlükçü bir anayasa yapma yönünde ileri doğru değişecek, değiştireceğiz!”



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

POLİTİKA Haberleri

Tümü

Yeni Parti Seferihisar’da ilçe binasını açtı: “Tek...

YENİ Parti Seferihisar İlçe Başkanlığı yeni binasına düzenlenen törenle kavuştu.

1 gün önce

CHP Gaziemir’den “Etik ve Şeffaflık Kurulu” hamlesi

CHP Gaziemir İlçe Örgütü, siyasette etik, şeffaflık ve hesap verebilirliği güçlendirmek amacıyla...

2 gün önce

Kılıçdaroğlu’ndan Buca’da villa tepkisi: Arsayı siz sattınız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Buca Kaynaklar’da villa yapılaşmasından şikâyet eden...

3 gün önce

AK Parti Menderes Danışma Meclisi’nde Toplandı

AK Parti Menderes İlçe Teşkilatı, genişletilmiş ilçe danışma meclisinde toplandı.

3 gün önce

Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir'de ikinci günü! Ziyaretler...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İzmir ziyaretinin ikinci gününde Kaynaklar'da köy halkıyla...

3 gün önce

Aliağa’nın MHP’li Başkanı Serkan Acar’dan iddialı çıkış!...

Aliağa’da başarılı işlere imza atan Acar, “Geldiğimiz nokta İzmir’in çok üzerinde. Bunu yeterli...

4 gün önce

Kemal Kılıçdaroğlu bugün İzmir'de! İşte saat saat programı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün İzmir'e geliyor. Kılıçdaroğlu iki günlük İzmir...

4 gün önce

ZAFER PARTİSİ KARABAĞLAR’DAN 30 AĞUSTOS’TA ESNAFA BAYRAK...

Zafer Partisi Karabağlar İlçe Başkanlığı, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Karabağlar’daki...

6 gün önce

YENİ PARTİ GAZİEMİR’DEN SESLENDİ: “YENİ PARTİ’NİN GÜCÜ...

YENİ Parti Grup Başkan Vekili Gökhan Günaydın, İzmir’de partisinin kısa sürede 600 bin üyeye...

9 gün önce

Zafer Partisi Karabağlar İlçe Başkanlığı’ndan 30 Ağustos...

Zafer Partisi Karabağlar İlçe Başkanlığı, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Karabağlar İlçe...

9 gün önce

AK Parti’de dikkat çeken atamalar! 4 ilde il başkanı...

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle gerçekleştirilen...

9 gün önce

AK Parti İzmir’den 30 İlçe Tanıtım ve Medya Başkanları...

AK Parti İzmir Tanıtım ve Medya Başkanı Safa Narlı ‘’AK Parti’nin milletimizle iletişiminde...

16 gün önce