CHP iktidarında neler yapılacağını anlattı
CHP İzmir İkinci Bölge Milletvekili Adayı Avukat Sevda Erdan Kılıç, ilçe turlarına Kemalpaşa’da devam etti.
Kılıç, CHP Kemalpaşa İlçe Başkanı Mehmet Ayçil ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Soğukpınar’daki seçim bürosunu ve Kemalpaşalılar Derneği’ni ziyaret ederek önemli mesajlar verdi. “Kurtuluşun ve kuruluşun partisi olan CHP, parlamenter demokrasiye ve insani gelişmeye en fazla değer veren partidir.” diyen Kılıç, yaptığı konuşmada ülkemizin içinde bulunduğu durumu ve CHP iktidarında neler yapılacağını anlattı. Ülkemizin yol ayrımında olduğunu ve insanlarımızın barış içinde, huzur içinde, devletine güvenerek, hukuka güvenerek kardeşçe yaşama hakkının yavaş yavaş ortadan kalkmaya başladığını vurgulayan Kılıç, “24 Haziran’da yapılacak seçimle bu kötü gidişe dur diyecek, ülkemize ve insanımıza sahip çıkacağız” dedi.
Kemalpaşa Esnaf Odası Başkanı Temel Küçük’ü de makamında ziyaret eden ve esnaf turu gerçekleştiren Milletvekili Adayı Kılıç, ekonominin sürekli alarm verdiğini, açılan her 3 işyerinden 1’inin kapandığını, bir kısmının iflas ettiğini, bir kısmının da icralık olduğunu belirterek Esnaf Bakanlığı’yla ilgili bilgi verdi. CHP İktidarında kurulacak Esnaf Bakanlığı’yla esnaf ve sanatkarların sorunlarının siyasette geniş yer bulmasının sağlanacağını belirten Kılıç şunları söyledi: “Ruhsatlandırma işlemlerinin esnaf odaları tarafından yapılmasını sağlayacağız. Sosyal güvenlikte norm ve standart birliği için yasal düzenleme yapacağız. Esnaf aleyhine olan farklılıkları ortadan kaldıracağız. Esnafın kira, araç gideri vb. iş yeri masraflarını vergiden düşebilmesini sağlayacağız. Esnafa yıllık ödediği vergi ve prim miktarı kadar sıfır faizli kredi kullandıracağız. Esnafın düşük faizli ve uzun vadeli kredilerle kira öder gibi dükkan sahibi olmasını sağlayacağız. Kredi Kefalet Kooperatifleri’ni güçlendirecek, kredi miktarlarını artıracağız. Esnafın kira stopajını kaldıracağız. Aynı alanda iş yapan esnafın çarşılar ve sanayi siteleri halinde örgütlenmesine destek olacağız. Ortak malzeme ve hizmet kullanımı ile giderlerini düşüreceğiz. Esnafın kurduğu kümelenme şirketleri ve sosyal işletmelere vergi avantajı sağlayacağız.”
Kemalpaşa Akalan Köyü’nde Yörük Derneği’nin iftar yemeğine de katılan Kılıç, iftar sonrasında ev ziyaretleri yaparak çalışmaları tamamladı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Ali Mahir Başarır Bornova’dan mesaj verdi: “Çözüm CHP...
CHP Grup Başkan Vekili Ali Mahir Başarır, Gülşah Durbay Gençlik Merkezi açılışı için geldiği...
Çağatay Güç: “Ülkemizi bu iktidarın başarısızlıklarından...
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, partisinin il başkanlığında düzenlediği...
Kandıra Cezaevi'nde Neler Oldu?
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Millet İradesine Sahip Çıkıyor" mitingleri kapsamında Düzce'de...
POLİTİKA Haberleri
TümüKaraburun Belediye Başkanı Erdoğan bağımsız devam edecek
Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, YENİ Parti üyeliğinden istifa ettiğini ve...
Yeni Foça Yat Limanı için Bilal Saygılı'dan açıklama
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, 2023'te hizmete açılan Yeni Foça Yat Limanı'nın 330 yat...
Gümrükçü: Muhtarlarımızla birlikte çözüm arıyoruz
CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada,...
CHP Konak İlçe Başkanı Kazımoğlu'ndan birleşme kararına...
CHP Konak İlçe Başkanı Emrah Kazımoğlu, mahalle birleşmesi kararı öncesinde muhtarların...
Karşıyaka’da 5 CHP’li meclis üyesi YENİ Parti’ye geçti
2024 yerel seçimlerinde CHP’den Karşıyaka Belediye Meclisi’ne seçilen 5 üye, partilerinden...
Kongre öncesi Kocaoğlu sürprizi: Adaylık için harekete...
YENİ Parti İzmir İl Başkanlığı ön seçimine günler kala, eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı...
Cemil Tugay 20 Ekim’e kadar şehir dışında olacak
Cemil Tugay’ın 14-20 Ekim tarihleri arasında şehir dışında olacağı belirtildi; 15 Ekim’deki...
Şeref Arpacı’dan Fon Krizi Tepkisi: “Hırsız İçeriden...
YENİ Parti Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, TBMM Genel Kurulu’nda İYİ Parti’nin fon krizinin...
Eyyüp Kadir İnan duyurdu: AK Parti’den 1,6 Milyon TL’lik...
AK Parti Genel Sekreteri Eyyüp Kadir İnan, Şaban Sevinç, Timur Soykan ve YENİ Parti Sözcüsü...
Başkan Tugay'dan Kılıçdaroğlu'nun eleştirilerine yanıt:...
AK Parti'ye geçen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, 'anket' tartışmaları üzerinden...
Erdoğan’dan talimat: İzmir’le ilgili her sorunu bana...
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cemil Tugay’ın partilerine...
Başkan Tugay'dan 'eşim beni boşar' ifadelerine dair...
Geçmişte yaptığı "Eşim beni boşar' dedi" açıklamasıyla çok konuşulan İzmir Büyükşehir Belediye...

