CHP İzmir İl Başkanı Güç'ten Menderes Mesajları
Göreve gelir gelmez yüksek bir tempoyla çalışmaya başlayan ve ilçe örgütleri ile bir araya gelen, tebrik ziyaretlerini il başkanlığında kabul etmek yerine ilçe örgütlerini ziyaret eden CHP İzmir İl Başkanı Çağatay Güç’ün son durağı Menderes oldu.
CHP İzmir’de yeni dönemin çalışma ve örgütlenme stratejilerini hafta başında yaptığı basın toplantısıyla duyuran Güç, ziyaret ettiği ilçelerde yeni dönemin çalışma ilkelerini örgütüyle paylaşmaya devam ediyor.
Menderes programına ilçe başkanlığı ziyaretiyle başlayan Güç, burada CHP Menderes İlçe Başkanı Mehmet Emin Işık, İlçe Belediye Başkanı İlkay Çiçek, ilçe yönetim kurulu, kadın ve gençlik kolları üyeleri, belediye meclis üyeleri ve partililerle bir araya geldi.Yapılan ziyaretlerin koordinasyonun sağlanması ve her ilçenin yaşadığı sıkıntıların, iktidar tarafından verilmeyen hizmetlerin yarattığı sorunların yerinde tespit edilmesi ve konuşulması amacını taşıdığını söyleyen Güç, örgütün iktidar yolunda yapacağı çalışmalarla ilgili de konuştu. Güç “Hazırlık ve raporlama yoksa veri yok, veri yoksa planlama yok, planlama yoksa doğru çalışma yapılmıyor demektir. Bu da emeklerin boşa gitmesi anlamına gelir ki, böyle bir şeye ne tahammülümüz ne de zamanımız var” dedi. Güç örgüt buluşmasında şunları ifade etti:
Menderes ilçemiz için çok anlamlı ve coşkulu bir günde sizlerle buluştuk. İlçemizi tüm dünyaya tanıtan Menderes mandalinasının festival gününde buradayız. Bu festivalle hem ürünü hem de ilçemizi tüm dünyaya tanıtan belediye başkanımıza, iktidarın engellemeleri ve tarımı yok etme girişimlerine rağmen üretmekten vazgeçmeyen üreticilerimize çok teşekkür ediyorum. Sadece Menderes’te değil, tüm İzmir ve Türkiye’de tarımla uğraşmanın, çiftçilik, hayvancılık yapmanın ve üretmenin önündeki en büyük engel günümüz iktidarıdır. Daha 20 gün önce sadece bir gecede mazotun litresine 3 lira dört kuruş zam yapıldı. Bugün mandalina üreticilerimize kilo başına 3-4 lira alış fiyatı teklif ediliyor. Zirai ilaç, gübre, işçilik maliyetlerine gelen fahiş zamları düşündüğünüzde AKP iktidarı resmen diyor ki, “Üretmeyin, üreteni cezalandırırım.” Bu zihniyete karşı üreticimizi, çiftçimizi, Menderesli vatandaşımızı korumak bize düşüyor. Festivallerle, kooperatiflerle, yerel yönetimlerimizin desteği ve markalaşma çalışmaları ile yeni pazarlar yaratarak üreticilerimizi koruyacağız. AKP’nin tarımı bitirme, çiftçiyi yok etme projesine inat, biz yaşatandan, üretenden ve topraktan yana olacağız.
Çiftçimizin ve üreticimizin hep yanında olacağız, destek olmayı sürdüreceğiz
İktidarın üretimden yana değil ithalattan yana olduğunu ve bunu da yıllardır planlı bir şekilde tarım arazilerini imara açarak, üretimdeki destekleme ve alım rakamlarını azaltarak yaptığını dile getiren CHP İzmir İl Başkanı Güç “İşte bu planları bozacak, iktidarın bu oyunlarını doğru anlatacak olanlar bizleriz. Örgütlerimiz kendi ilçelerindeki her konuda yaşanan sıkıntıları ve iktidar tarafından yapılmayan hizmetleri tespit edecek, raporlayacak, veri haline getirecek. Sonrasında hem vatandaşa doğru bilgilerle gideceğiz hem de biz verilerle doğru planlamalar yapacağız. Vatandaş bizden AKP’ye laf yetiştirmemizi, siyasi polemiklere girmemizi değil, kendi adına iktidara sorular sormamızı ve bizim çözüm önerilerimizi duymak istiyor. Kilosu 7 liraya mal olan mandalina için üreticiye 3-4 lira teklif etmek vicdansızlık değil midir? Üretene neden düşmansınız? Bizim üreticimiz yetiştirmezse hangi ülkeden hangi yandaşınız mandalina ithal edecek? İşte bugün Menderes için doğru sorular bunlardır. Onlar cevap versin veya vermesin, bizim daha AKP’nin engellemeleri, millete düşmanlığı için soracak çok sorumuz, yarattıkları sorunları çözecek çok projemiz var. Yeni çalışma dönemimizde birlikte, verimli ve bölgeye göre uyarlayacağımız stratejilerle çalışacağız. Hazırlık ve raporlama yoksa veri yok, veri yoksa planlama yok, planlama yoksa doğru çalışma yapılmıyor demektir. Bu da emeklerinizin boşa gitmesi anlamına gelir ki, böyle bir şeye ne tahammülümüz ne de zamanımız var” dedi.
Menderes Mandalina Festivali Açıldı
Menderes İlçe başkanlığı ziyaretinin ardından, Menderes Belediye Başkanlığında İlçe Belediye Başkanı İlkay Çiçek’i ziyaret eden Çağatay Güç, daha sonra beraberindeki heyetle birlikte Mandalina Festivali için düzenlenen kortej ve açılış törenine katıldı. Güç, festival kapsamında kurulan stantları ziyaret ederek üreticiler ve vatandaşlarla sohbet etti.CHP İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, ilçe programının son durağında Menderes Cemevini ziyaret ederek Alevi Kültür Dernekleri Menderes Şube Başkanı Satı Çelen ile bir araya geldi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Başkan Güç'ten Erken Seçim Çağrısı
YENİ Parti İzmir Kurucu İl Başkanı Çağatay Güç, İzmir Adliyesi önünde STK’lar tarafından...
Başkan Güç’ten Delege Seçimleri açıklaması: “İzmir’in...
YENİ Parti İzmir Kurucu İl Başkanı Çağatay Güç, delege seçimlerinin ardından yaptığı açıklamada,...
Başkan Güç Narlıdere’den seslendi: “Yeni parti halkımızın...
YENİ Parti İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, Narlıdere İlçe Başkanlığı’nın açılışında yaptığı...
POLİTİKA Haberleri
TümüGümrükçü'den Siyasi Etik Kanunu çağrısı
Son dönemde artan partiler arası transferleri ve milli iradeyi hiçe sayan siyasi hamleleri sert...
Gümrükçü’den Foça tepkisi: Hakkımı helal etmiyorum
CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı’nın AK Parti’ye...
Kutlu Parti İzmir 1. Olağan Kongresi: Osman Serkan...
Kutlu Parti İzmir İl Başkanlığı’nın 1. Olağan Kongresi gerçekleştirildi. Kongrede İl Başkanı...
MHP İzmir'de kongre tamamlandı: Gündem "Terörsüz Türkiye"
Milliyetçi Hareket Partisi’nin 15’inci Olağan İzmir İl Kongresi Balçova’daki bir otelde...
Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü YENİ Parti'ye Katıldı
Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, düzenlenen resmi törenle YENİ Parti saflarına katıldı....
Başkan Güç: "Bizim gücümüz örgütümüzdür"
YENİ Parti Menemen İlçe Başkanlığı binası, düzenlenen törenle açıldı. Açılışta konuşan YENİ...
MHP'YE İZMİR'DE BÜYÜK KATILIM
MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, Karşıyaka İlçe Teşkilatı’nın yeni üyelerle gerçekleştirilen...
CHP Karşıyaka Kadın Kolları Başkanı Dilek Köktaş...
9 Eylül: Kurtuluşun, Kuruluşun ve Kadınların Günü
Gümrükçü 'den 9 Eylül İçin Çifte Bayram Mesajı
“9 Eylül; bağımsızlığa inanmış bir milletin küllerinden yeniden doğuşunun, egemenliğin kayıtsız...
Üsküdar Belediyesi’nde dengeler değişti! Başkan...
Üsküdar Belediyesi’nde 21-21 eşitlikle başlayan başkan vekilliği seçimi dördüncü turda...
Türk-İş Ege Başkanı Çakmak’tan otoyol ve köprü...
Türk-İş Ege Bölge Başkanı Hayrettin Çakmak, sendikal örgütlenme çalışmaları, işçilerin yaşadığı...
Yeni Parti Seferihisar’da ilçe binasını açtı: “Tek...
YENİ Parti Seferihisar İlçe Başkanlığı yeni binasına düzenlenen törenle kavuştu.