CHP İzmir Milletvekili Adayı Nurgül Uçar: “İzmir’den bir kadın vekili Meclis’e göndereceğiz”
CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı ve Kadın Kolları Genel Başkanı Nurgül Uçar, Nergiz, Bahriye Üçok ve Şemikler Mahallesi’nde esnaf ve vatandaşlarla buluştu.
Ziyaretlerine başlamadan önce CHP Karşıyaka İlçe Başkanlığında Kadın Kolları üyeleri bir araya gelen Uçar, partililerle görüş alışverişinde bulunduktan sonra göçmen vatandaşların çoğunlukta olduğu Nergiz Mahallesi’ne gitti. Bir kahvehanede oturan vatandaşlarla sohbet eden Uçar, bir ayakkabı dükkanında yaptığı değerlendirmede, iktidarda güç zehirlenmesi olduğunu belirterek, “ABD’de bile başkan ancak iki dönem görev yapabiliyor. Biz de padişahlık gibi senelerce devam ediyorlar. Bu ülkede herkes bedel ödedi. Denizli’de bir şehit annesi, ’18 bin liram olsaydı oğlum ölmeyecekti’ dedi. Ankara’da 102 kişi öldü. Garın önüne çıkıp hayatını kaybeden bir genç kızın cenazesine gittim. Başbakan, ‘Canlı bombaların kimliklerini biliyoruz ama tutuklayamayız’ dedi. Kimse kimseyi düşüncesinden veya başka bir sebepten dolayı öldürme hakkına sahip değildir” diye konuştu.
Uçar’ın yolda karşılaştığı 3 yaşındaki Sidelya Yılmaz’ın Andımız’ı ezbere okuması ise partilileri hem şaşırttı hem duygulandırdı.
“İzmir’den bir kadın vekili Meclis’e göndereceğiz”
Uçar, daha sonra Latife Hanım Köşkü’nde Kadın Gücü Derneği’nin CHP İzmir Milletvekili Adayı Aytun Çıray’ın katılımıyla düzenlediği toplantıya katıldı. İzmir’in her yönüyle bambaşka olduğunu söyleyen Uçar, şehirde 1 milyon 800 bin Balkan göçmeni bulunduğunu belirterek, “Biz Balkan göçmenleri olarak çalışmayı, hakkı, hukuku biliyoruz. İyi ki İzmir’e gelmişiz, iyi ki İzmirliyiz. Ben partinin gönüllüsüyüm. 23 yıldır yollardayım. Bu seçimde kararlıyız, İzmir’den bir kadını Meclis’e göndereceğiz. Ben Selanik muhaciriyim, övünmek gibi olmasın. Bu yüzden çok gururluyum. Ulu Önderimiz tek başına yollara çıkmıştı. Biz de her şeyi bırakıp ülkemiz için, daha insanca yaşamak için çalışacağız. Bu ülke bize emanettir. Biz emanete hıyanet etmeyiz. Sanki 7 Haziran 4 ay değil, 4 yıl öncesinde kalmış gibi. Bir kişinin çıkıp, ‘400 vekil verseydiniz böyle olmazdı’ demesi üzerine her şey değişti” diye konuştu.
“Başbakan’ın geldiği gün Bergama’da su altı polisleri bile vardı”
Hükümet yetkililerinin halktan korktuğunu söyleyen Uçar, Başbakan’ın ziyaret ettiği gün Bergama’da 5 bin polis olduğunu anlatarak, “Su altı polisleri bile vardı. Bergama halkı bayağı korkutmuş onları demek ki. Ben de vekil adayıyım ama ara sokaklarda halkla iç içe seçim gezilerimi sürdürüyorum. Onlar da vekil adayı. Aynı koşullarda olmamız gerekmez mi? Esnaf esprili bir yaklaşımla, ‘Burada barajımız var. Su altı polislerinin de olması lazım’ dedi. Mitingin yapılacağı alan da boştu. Sahnenin önünde birkaç insan vardı. Vatandaşların tutumu umut verici. Biz iktidarın birinci adayıyız” açıklamasını yaptı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Nurgül Yeşilçay’ın Ömür Usta için yaptıkları ortaya...
Uzun bir aranın ardından “Ömür Usta” dizisiyle ekranlara dönen Nurgül Yeşilçay, canlandırdığı...
Karabağlar ’da Kozalar Çiçek Açtı
İzmir Demokrasi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili ve Bölüm Başkanı Prof. Dr....
CHP İzmir'de yine ihraç
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Örgütü, geçtiğimiz günlerde 4 üyesini ihraç etmesinin ardından 3...
POLİTİKA Haberleri
TümüKaraburun Belediye Başkanı Erdoğan bağımsız devam edecek
Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, YENİ Parti üyeliğinden istifa ettiğini ve...
Yeni Foça Yat Limanı için Bilal Saygılı'dan açıklama
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, 2023'te hizmete açılan Yeni Foça Yat Limanı'nın 330 yat...
Gümrükçü: Muhtarlarımızla birlikte çözüm arıyoruz
CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada,...
CHP Konak İlçe Başkanı Kazımoğlu'ndan birleşme kararına...
CHP Konak İlçe Başkanı Emrah Kazımoğlu, mahalle birleşmesi kararı öncesinde muhtarların...
Karşıyaka’da 5 CHP’li meclis üyesi YENİ Parti’ye geçti
2024 yerel seçimlerinde CHP’den Karşıyaka Belediye Meclisi’ne seçilen 5 üye, partilerinden...
Kongre öncesi Kocaoğlu sürprizi: Adaylık için harekete...
YENİ Parti İzmir İl Başkanlığı ön seçimine günler kala, eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı...
Cemil Tugay 20 Ekim’e kadar şehir dışında olacak
Cemil Tugay’ın 14-20 Ekim tarihleri arasında şehir dışında olacağı belirtildi; 15 Ekim’deki...
Şeref Arpacı’dan Fon Krizi Tepkisi: “Hırsız İçeriden...
YENİ Parti Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, TBMM Genel Kurulu’nda İYİ Parti’nin fon krizinin...
Eyyüp Kadir İnan duyurdu: AK Parti’den 1,6 Milyon TL’lik...
AK Parti Genel Sekreteri Eyyüp Kadir İnan, Şaban Sevinç, Timur Soykan ve YENİ Parti Sözcüsü...
Başkan Tugay'dan Kılıçdaroğlu'nun eleştirilerine yanıt:...
AK Parti'ye geçen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, 'anket' tartışmaları üzerinden...
Erdoğan’dan talimat: İzmir’le ilgili her sorunu bana...
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cemil Tugay’ın partilerine...
Başkan Tugay'dan 'eşim beni boşar' ifadelerine dair...
Geçmişte yaptığı "Eşim beni boşar' dedi" açıklamasıyla çok konuşulan İzmir Büyükşehir Belediye...