CHP İzmir Milletvekili Musa Çam’dan Erdoğan’a ‘Meydan’ eleştirisi!
Millet acısından açlığını unuttu, siz soymaktan vazgeçmediniz!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Musa Çam seçimler yaklaşırken Cumhurbaşkanı’nın meydanlara çıkmasını sert bir dille eleştirdi. Çam, “Sen, bir Cumhurbaşkanı olarak meydanlarda siyaset yapacağım diye devletin parasını çarçur ederken, bu ülkede evine ekmek götüremeyen birlerce kişi var… Ey Erdoğan! Sen kimin parasıyla kime oy istiyorsun” dedi.
CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, yurtdışında 8 Ekim’de başlayacak olan oy verme işlemi öncesi Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Almanya ziyaretinin ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Fransa ve Belçika’ya gurbetçilerden oy istemeye gitmesini sert bir dille eleştirdi.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Çam, “Erdoğan 7 Haziran seçimleri öncesinde olduğu gibi yine meydanlarda… Cumhurbaşkanlığı programı süsü verilen Fransa ziyaretinin tek nedeni ise 8 Ekim öncesi oradaki Türklerden AKP için oy istemek. Türkiye Cumhuriyetinin Cumhurbaşkanı, kimin parasıyla Fransa ziyareti yapıp da seçim öncesi bir siyasi parti için oy istiyor, soruyorum. 7 Haziran öncesi ‘milyonları’ meydanlarda harcadı. Eleştirilince de 'meydanları boş bırakmamı istiyorlar' diyor. Oy istediği partinin başına bir adam seçilmedi mi? Bizim bilmediğimiz başka bir şey mi var yoksa? Sen niye meydana çıkıyorsun? Devletin parasıyla, uçağıyla, helikopteriyle meydanlarda geziyorsun. Çıkıp muhalefete laf yetiştiriyorsun. Sen, bir Cumhurbaşkanı olarak meydanlarda siyaset yapacağım diye devletin parasını çarçur ederken, bu ülkede evine ekmek götüremeyen birlerce kişi var… Ey Erdoğan! Sen kimin parasıyla kime oy istiyorsun” diye konuştu.
“DİLENCİLER BİLE DAHA ERDEMLİ”
“AKP’nin seçim çalışmalarında imdadına yetişmek, gurbetçilerimizden oy istemek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a mı kalmış” diyen CHP’li Çam sert eleştirilerine şöyle devam etti: “Bunlar hep planlı işler. Sanki Cumhurbaşkanı partinin bir üst başkanıymış gibi sıkışan seçim takviminde sen şuraya git, ben buraya diye planlara dahil olmuş. 3 Ekim’de Davutoğlu Başbakan sıfatıyla Almanya’ya gidiyor, 4 Ekim’de Erdoğan Cumhurbaşkanı sıfatıyla... Ama ikisinin de amacı aynı, AKP’ye oy istemek. Dilenciler bile para isterken daha erdemli ister, direk ister, yalana dolana girmez. Siz milletin parasını; ayakkabı kutularınız, gemicikleriniz yetmedi şimdi de böyle harcıyorsunuz. Ülkede her gün canlar yitiyor, her güne ölüm haberiyle uyanıyoruz. Millet acısından açlığını unuttu, ama siz milleti soymaya hiç ara vermediniz. Hem ülkeyi acıya boğdunuz, hem de açlığa mahkum ettiniz. Minicik canların açlıktan öldüğü bir ülke olmak utancı bile size yetmedi. Bunların vebalini nasıl vereceksiniz? Ancak emin olunuz ki, yurttaşımız bu seçimde hem maddi hem manevi çöküşe son verecek.”
“ÇARPICI AGİT RAPORUNU HATIRLATTI”
7 Haziran seçimlerine gözlemci heyet gönderen Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’nın (AGİT) tamamladığı raporu hatırlatan CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, çarpıcı ayrıntılar paylaştı. Raporda Cumhurbaşkanı’nın kampanyaya katılmasıyla kuralları çiğnediği ve AGİT ile Avrupa Konseyi’nin ilgili belgelerine uymadığı ifadelerinin yer aldığını belirten Çam raporda yer alan, “Cumhurbaşkanı, Anayasa’ya göre parti tutmamak ve görevlerini yansız yerine getirmek zorunda olmasına rağmen seçim kampanyasında aktif rol üstlendi. Cumhurbaşkanı, olağanüstü sayıda kamu etkinliğine devletin başı olarak yerel yetkililerle katıldı ve bunları hükümetin çalışmalarını övmek, iktidar partisi lehine kampanya yapmak ve muhalefet temsilcilerini eleştirmek için fırsat olarak kullandı” ifadelerinin her şeyi açıkladığını söyledi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
İzmir’in şehitleri Fethi Sekin ve Musa Can unutulmadı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, 5 Ocak 2017’de İzmir Adliyesi’ne yönelik terör...
Başkan Tugay Abdal Musa için düzenlenen lokma duasına...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, 14’üncü yüzyılda yaşamış Anadolu erenlerinden...
Dikili Belediyesi’nden Estetik Dokunuş: Çandarlı Meydan...
Dikili Belediyesi, Çandarlı’da bölgenin estetik, kültürel ve sosyal ihtiyaçlarını bütüncül bir...
POLİTİKA Haberleri
TümüKaraburun Belediye Başkanı Erdoğan bağımsız devam edecek
Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, YENİ Parti üyeliğinden istifa ettiğini ve...
Yeni Foça Yat Limanı için Bilal Saygılı'dan açıklama
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, 2023'te hizmete açılan Yeni Foça Yat Limanı'nın 330 yat...
Gümrükçü: Muhtarlarımızla birlikte çözüm arıyoruz
CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada,...
CHP Konak İlçe Başkanı Kazımoğlu'ndan birleşme kararına...
CHP Konak İlçe Başkanı Emrah Kazımoğlu, mahalle birleşmesi kararı öncesinde muhtarların...
Karşıyaka’da 5 CHP’li meclis üyesi YENİ Parti’ye geçti
2024 yerel seçimlerinde CHP’den Karşıyaka Belediye Meclisi’ne seçilen 5 üye, partilerinden...
Kongre öncesi Kocaoğlu sürprizi: Adaylık için harekete...
YENİ Parti İzmir İl Başkanlığı ön seçimine günler kala, eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı...
Cemil Tugay 20 Ekim’e kadar şehir dışında olacak
Cemil Tugay’ın 14-20 Ekim tarihleri arasında şehir dışında olacağı belirtildi; 15 Ekim’deki...
Şeref Arpacı’dan Fon Krizi Tepkisi: “Hırsız İçeriden...
YENİ Parti Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, TBMM Genel Kurulu’nda İYİ Parti’nin fon krizinin...
Eyyüp Kadir İnan duyurdu: AK Parti’den 1,6 Milyon TL’lik...
AK Parti Genel Sekreteri Eyyüp Kadir İnan, Şaban Sevinç, Timur Soykan ve YENİ Parti Sözcüsü...
Başkan Tugay'dan Kılıçdaroğlu'nun eleştirilerine yanıt:...
AK Parti'ye geçen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, 'anket' tartışmaları üzerinden...
Erdoğan’dan talimat: İzmir’le ilgili her sorunu bana...
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cemil Tugay’ın partilerine...
Başkan Tugay'dan 'eşim beni boşar' ifadelerine dair...
Geçmişte yaptığı "Eşim beni boşar' dedi" açıklamasıyla çok konuşulan İzmir Büyükşehir Belediye...