BIST 100 14.172,26 %0,28 Altın 6.761,67 ₺/gr %1,05 Bitcoin $62.955 %0,74 Dolar 47,89 ₺ %0,11 Euro 55,52 ₺ %0,43 Sterlin 64,97 ₺ %0,42 Gümüş 100,19 ₺/gr %1,06 Ethereum $1.880,34 %0,05 İsviçre Frangı 59,03 ₺ %0,44 Kanada Doları 34,53 ₺ %0,54 Avustralya Doları 33,97 ₺ %0,56 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,76 ₺ %0,22 BAE Dirhemi 13,04 ₺ %0,11 Rus Rublesi 0,56 ₺ %2,70 Çin Yuanı 7,10 ₺ %0,15
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa POLİTİKA CHP İzmir’de “Kurultay” toplantısı gerçekleşti

CHP İzmir’de “Kurultay” toplantısı gerçekleşti

CHP İzmir Örgütü, ilçe başkanları ile seçim sonuçlarını değerlendirme toplantısı düzenledi.

0Yorumlar
CHP İzmir’de “Kurultay” toplantısı gerçekleşti

CHP İl merkez binasında düzenlenen toplantı sonrasında İl Başkanı Deniz Yücel, ilçe başkanlarının kendi ilçelerindeki çalışmaları ve raporları sunduklarını ifade etti. Yücel, “Bu raporları değerlendirip genel merkeze rapor olarak sunacağız. Bir fikir alışverişinde bulunduk” dedi.

CHP İzmir İl örgütü, İl Başkanı Deniz Yücel’in başkanlığında seçim sonuçlarını değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. İl binasında tüm ilçe başkanları ile yapılan toplantıya İl Başkanı Deniz Yücel ve İl Sekreteri Birgül Değirmenci başkanlık ederken,  partide 1.Bölgeden sorumlu İrfan Can ve 2. Bölgeden sorumlu Hasan Ali Oray da hazır bulundu.

Toplantı sonrası açıklamada bulunan Başkan Yücel, olağanüstü kurultay tartışmalarına “Dün ben bir açıklama yaptım ve basınla paylaştım. CHP olarak mücadelemiz kaldığı yerden devam ediyor. Önümüzde bir yerel seçim var. Şu an yerel seçim dışında bir gündemimiz yok. İlçe başkanlarımızla da gerekli fikir alışverişinde bulunduk. Onlarda da olağanüstü kurultaya yönelik bir talep ve beklenti yok” şeklinde cevap verdi.

“İMZA TOPLAMAK YASAL BİR HAK”

Yücel, delegelerin kurultay için imza toplaması konusunda, “Bu konuda bir bilgim yok. İmza toplamak yasal bir hak. Tüzüğümüze göre tabii buna yönelik bir çalışma yapılabilir. Daha seçim sonuçlarını artı ve eksileriyle tartışma, bunları masaya yatırma sorumluluğumuz var. Bu sorumluluğumuz bizim fevri davranma lüksümüz olmadığını söylüyor. Soğukkanlı, itidalli, sağduyulu olmak zorundayız. Seçimler üzerinden çok kısa bir süre geçti. Bu imza çalışmasının yapılmasının doğru olmadığını düşünüyorum. İzmir’de böyle bir çalışma yapıldığı konusunda bana gelen somut bir bilgi yok”

“AZİZ BAŞKAN’IN KURULTAY YAPILSIN GİBİ BİR TALEBİ OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM”

Aziz Kocaoğlu’nun yaptığı açıklama konusunda ise Yücel, “Aziz Başkan bu dönemi üç yıldır yöneten, belediyeye kendi namusu gibi sahip çıkan bir belediye başkanı. Ülkemiz, partimiz, İzmir için çok kıymetli ve değerli bir şahsiyet. Aziz Başkan, açıklamasında sadece partimizin şu anki konumu sebebiyle kendisine yüklediği sorumlulukla bir çağrı yapmıştır. Aziz Başkan’ın kurultay yapılsın ya da bir değişim olsun gibi bir talebi, beklentisi olduğunu düşünmüyorum. Tabandan, örgütten gelen bir olağanüstü kurultay yapılasın beklentisi olduğunu ve bu beklentinin tartışılması, konuşulması, giderilmesi konusunda genel başkanımızın buna önderlik etmesi konusunda bir paylaşımı oldu. Bunu belediyenin üç dönemdir başkanlığını yapma sorumluluğu ile yaptığını düşünüyorum”

Yücel, “Olağanüstü kurultay konusunda milletvekili ve ilçe başkanlarımızın bazı açıklamaları oldu. Ben de bunun üzerine il başkanı olarak açıklamamı, çağrımı yaptım. Bu açıklamamın da bugün ilçe başkanlarımız ile yaptığımız toplantıda örgütümüzün farklı kesimlerinden aldığım tepkilere göre bu açıklamamın da amacına ulaştığını düşünüyorum” dedi.

24 Haziran seçim sonuçları hakkında Yücel, “İlçe başkanlarımız, il örgütlerimiz, il yönetimimiz ve milletvekili adaylarımız, belediye başkanlarımız fedakâr ve özveri ile çalıştılar. İlçe başkanlarımıza teşekkür ettim. Seçim sonuçlarının beklentimizi karşılayıp karşılamadığını masaya yatırdık. İlçe başkanlarımız da raporlarını sunuyorlar. Biz de il başkanlığı olarak bu konuda bir rapor hazırlayıp genel merkezimizle paylaşacağız” şeklinde konuştu.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

POLİTİKA Haberleri

Tümü

AK Parti İzmir’den vefat eden dava arkadaşları için mevlit

AK Parti İzmir, vefat eden teşkilat mensupları için Mevlid-i Şerif ve Dua Programı düzenledi.

3 gün önce

Sevda Erdan Kılıç, Cimer Başvuruları Üzerinden İktidara...

“Bu insanları bu noktaya bu iktidar getirdi; 25 yıldır sorunları görmezden geliyor, yoksulluğu...

6 gün önce

Yeni Parti İzmir Milletvekili Deniz Yücel: “Çocuk...

YENİ Parti İzmir Milletvekili Deniz Yücel, Çocuk Koruma Kanunu'nun ikinci bölümü üzerine yaptığı...

6 gün önce

Özel, Silivri'de konuştu

CHP'nin seçilmiş Genel Başkanı Özgür Özel, tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yargılandığı...

1 ay önce

8 kişinin tedbir kararına itirazını reddetti

CHP'nin butlan Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) tedbirli olarak ihraç talebiyle YDK’ye sevk edilen 7...

1 ay önce

'Savunma hakkı engellenir durumda'

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Silivri'de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP'nin...

1 ay önce

Özgür Özel İzmir'de halka seslendi: Yeni iktidar...

CHP'nin seçilmiş Genel Başkanı Özgür Özel kentte Küçük Menderes turuna çıktı. Özgür Özel gittiği...

1 ay önce

Özgür Özel: Başkan Tugay'ın düşüncesine saygılıyım

CHP'nin seçilmiş Genel Başkanı Özgür Özel İzmir'de yoğun bir mesai harcadı. Şehrin farklı...

1 ay önce

Özgür Özel'den açıklamalar: İktidara giden bir yol açacağız

CHP'nin seçilmiş Genel Başkanı Özgür Özel Beydağ'da açıklamalarda bulundu.

1 ay önce

‘Seçmen zorunluluğu anlar’

CHP’de seçilmiş yönetimi destekleyen il başkanları, yeni parti talebinin daha çok gençlerde...

1 ay önce

Butlan yönetiminin sözcüsü Sarı'dan 'olağan kurultay'...

Mutlak butlan' yönetiminin sözcüsü Müslim Sarı, MYK ve PM toplantılarının ardından açıklamalarda...

1 ay önce

CHP MYK'dan Karar Çıktı: Antalya ve Kayseri İl Başkanları...

CHP'de Antalya İl Başkanı Nail Kamacı ve Kayseri İl Başkanı Ufuk Ozan Gözbaşı görevden alındı

1 ay önce