CHP İzmir'den 1 Mayıs çağrısı
Yaklaşan 1 Mayıs İşçi Bayramı için CHP İzmir İl başkanı Deniz Yücel'den İzmirlilere meydan çağrısı yaptı. 1 Mayıs için tüm İzmirlileri Gündoğdu meydanına davet eden Yücel, CHP'nin büyük bir katılımla 1 Mayıs^ta Gündoğdu’da olacaklarını söyledi.
Deniz Yücel, CHP İzmir Örgütü olarak binlerce üyeyle birlikte alanda olacaklarını ve 1 Mayıs mitingine yoğun katılım sağlayacaklarını belirterek, 1 Mayıs'ın aynı zamanda Emeğin, İşçilerin ve Türkiye'nin üzerindeki baskılara karşı birlik günü olduğunu ifade etti. Yücel, şunları söyledi.
YÜCEL, 1 MAYIS'TA GÜNDOĞDU'DA OLACAĞIZ.
Ülkemiz tarihinin emeğe ve emekçiye dönük en ağır saldıranlarının yaşandığı,İş cinayetlerinin katliam boyutuna vardığı bir dönemle ve bu katliamlara "kader" deyip geçen siyasi bir iktidarla karşı karşıyayız. Kadro aldatmacalarıyla emekçilerimizi kandıran, ‘’Ekonomi Gelişiyor’’ masalıyla hakkını uyutmaya çalışılan bu siyasi iktidarın adaletsizliğine, hukuksuzluğuna, tek adam rejimine son vermek ancak ve ancak açlık ve yoksulluk sınırı altında ücretlerle ve güvencesiz ve güvenliksiz çalıştırılan emekçilerimizle birlikte vereceğimiz dayanışmayla ve mücadeleyle gerçekleşecektir. CHP İzmir örgütü olarak bizler; Emekçi kardeşlerimizin emek ve dayanışmanın, birlik ve mücadelenin günü olan işçi sınıfının ekmek ve özgürlük kavgasıyla yazılmış 1 Mayıs Emek Bayramını kutlamak ve emekçi kardeşlerimizle birlikte Emeğe dayatılan tüm baskılara ve sindirilmeye, tek adam rejimine, OHAL ve KHK’ lardan yönetilmeye, hayır demek için 1 Mayıs'ta alanlarda olacağız. CHP olarak 1 Mayıs Mitingine ilçe örgütlerimizle birlikte yoğun bir katılım sağlayacağız.
İZMİR'E ÇAĞRI
İzmirlilerin hak, adalet ve emek söz konusu olduğunda tepki vermekten çekinmediklerini ve bunu 1 Mayıs'ta da göstereceklerine inandığını dile getiren CHP İl Başkanı Yücel " Tüm İzmir halkını, Sivil Toplum Kuruluşlarını, emeğin kutsallığına inanan herkesi 1 Mayıs'ta saat 13.00'de Gündoğdu meydanında yapılacak 1 Mayıs Mitingine davet ediyorum. Yok sayılan, susturulmak, güvencesiz geleceksiniz bir yaşama mahkum edilmek istenen halkımızın, özgür ve adil bir yaşama kavuşması, daha özgür ve daha güzel bir dünya için mücadeleye hazır olduğumuzu göstermek için Gündoğdu'da olacağız. İşsizliği, güvencesiz çalışma yaşamını, gelir dağılımındaki adaletsizliği haykırmak için, Adaleti hukuku ayaklar altına alan siyasi iktidardan 24 Haziran'da kurtulacağımızı, geleceğimizi asla tek adam rejimine teslim etmeyeceğimizi, Emeğin, Adaletin, Hukukun, Özgürlüğün, Barışın ve Demokrasinin bayrağını hep birlikte dalgalandırdığımız güzel günleri müjdelemek için, 1 Mayıs'ta alanlarda olacağız. Herkesi bu birliğe, mücadeleye ve dayanışmaya güç vermeye çağırıyoruz" dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Sosyalist Enternasyonel'den Kılıçdaroğlu'na Kongre Çağrısı
Sosyalist Enternasyonal, CHP’de 'mutlak butlan' kararıyla başlayan krize ilişkin yeni...
Peter Magyar’dan üst düzey isimlere istifa çağrısı
Macaristan’da seçimleri kazanan Peter Magyar, Orbán döneminde atanan üst düzey devlet ve yargı...
Büyük Saraçhane buluşmasında ikinci gün! Özgür Özel'den...
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınmasının ardından CHP lideri Özgür Özel ve Ankara...
POLİTİKA Haberleri
TümüKaraburun Belediye Başkanı Erdoğan bağımsız devam edecek
Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, YENİ Parti üyeliğinden istifa ettiğini ve...
Yeni Foça Yat Limanı için Bilal Saygılı'dan açıklama
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, 2023'te hizmete açılan Yeni Foça Yat Limanı'nın 330 yat...
Gümrükçü: Muhtarlarımızla birlikte çözüm arıyoruz
CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada,...
CHP Konak İlçe Başkanı Kazımoğlu'ndan birleşme kararına...
CHP Konak İlçe Başkanı Emrah Kazımoğlu, mahalle birleşmesi kararı öncesinde muhtarların...
Karşıyaka’da 5 CHP’li meclis üyesi YENİ Parti’ye geçti
2024 yerel seçimlerinde CHP’den Karşıyaka Belediye Meclisi’ne seçilen 5 üye, partilerinden...
Kongre öncesi Kocaoğlu sürprizi: Adaylık için harekete...
YENİ Parti İzmir İl Başkanlığı ön seçimine günler kala, eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı...
Cemil Tugay 20 Ekim’e kadar şehir dışında olacak
Cemil Tugay’ın 14-20 Ekim tarihleri arasında şehir dışında olacağı belirtildi; 15 Ekim’deki...
Şeref Arpacı’dan Fon Krizi Tepkisi: “Hırsız İçeriden...
YENİ Parti Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, TBMM Genel Kurulu’nda İYİ Parti’nin fon krizinin...
Eyyüp Kadir İnan duyurdu: AK Parti’den 1,6 Milyon TL’lik...
AK Parti Genel Sekreteri Eyyüp Kadir İnan, Şaban Sevinç, Timur Soykan ve YENİ Parti Sözcüsü...
Başkan Tugay'dan Kılıçdaroğlu'nun eleştirilerine yanıt:...
AK Parti'ye geçen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, 'anket' tartışmaları üzerinden...
Erdoğan’dan talimat: İzmir’le ilgili her sorunu bana...
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cemil Tugay’ın partilerine...
Başkan Tugay'dan 'eşim beni boşar' ifadelerine dair...
Geçmişte yaptığı "Eşim beni boşar' dedi" açıklamasıyla çok konuşulan İzmir Büyükşehir Belediye...