BIST 100 12.888,33 %0,00 Altın 6.733,84 ₺/gr %0,23 Bitcoin $84.026 %0,09 Dolar 48,97 ₺ %0,19 Euro 55,82 ₺ %0,16 Sterlin 64,82 ₺ %0,16 Gümüş 100,50 ₺/gr %0,16 Ethereum $2.674,06 %0,43 İsviçre Frangı 59,07 ₺ %0,03 Kanada Doları 34,62 ₺ %0,13 Avustralya Doları 34,42 ₺ %0,39 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,01 Suudi Riyali 13,04 ₺ %0,17 BAE Dirhemi 13,33 ₺ %0,19 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,71 Çin Yuanı 7,29 ₺ %0,15
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa POLİTİKA CHP’li Beko: İşçiler acilen aşılanmalı!

CHP’li Beko: İşçiler acilen aşılanmalı!

Salgında sağlık emekçilerinden sonra işçilerin en riskli kesim olduğunu ve acilen aşılanması gerektiğini savunan CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, saray yönetiminin 1 liralık maskeyi dağıtamadığını, grip aşısını risk gruplarına yapamadığını, vaka sayılarını gizleyip, salgının daha da büyümesine neden olduğunu belirterek, “Bu iktidarın aşılamayı adaletli ve şeffaf bir şekilde gerçekleştiremeyeceği de şimdiden görülmüştür” dedi.

0Yorumlar
CHP’li Beko: İşçiler acilen aşılanmalı!

 

 “Her şartta çarklar dönmeli” diyen saray yönetimi ve patronların şimdiden aşı olmaya başladıklarını söyleyen CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, pandemiden dolayı hafta sonu işine gitmek zorunda olan işçilerin, “Üreten biz, evde kalamayan biz, kuru ekmekle sınanan biz, aşı olamayan yine biziz” dediklerini, tek adam yönetiminde işçilerin hiçbir değerinin olmadığının aşı konusunda da bir kez daha göstermiş olduğunu söyledi.

İŞÇİLER DEĞİL SİYASİLER AŞILANDI!

Öncelikli aşılanacaklar listesinde işçilerin olmadığını ancak Covid-19’dan ölen insanların çok büyük bir kısmını işçilerin oluşturduğunu ifade eden Beko, Sağlık Bakanlığının Covid-19’un en yaygın görüldüğü kırmızı bölgelerde işçi ve emekçilerin yoğun olarak görüldüğü risk haritasını anımsattı. Kani Beko, aşılama sürecinin adaletli olması gerektiğinin altını çizdi. Pandeminin başında 1 liralık maskeleri dağıtamayan, grip aşısını risk gruplarına yapamayan, vaka sayılarını gizleyip, salgının daha da büyümesine yol açan AKP iktidarının, aşılamayı iddia ettikleri gibi adaletli ve şeffaf bir şekilde gerçekleştiremeyeceğini ifade eden Beko, “Bu daha başından işçilerin değil de, cumhur ittifakına destek veren siyasilerin aşılanmaya başlamasından belli olmuştur. Oysa siyasi parti genel başkanları ve yöneticileri de tüm yurttaşlar gibi aşı sırasını beklemeliydi. Az olan aşıların bir kısmı da böyle hükümetin ileri gelenlerine yapıldı. Geri kalanlar kaderine terk edildi. Genel Başkanımız sayın Kılıçdaroğlu, “sıram gelince olacağım” sözleriyle örnek bir lider olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur” dedi.

HERKESE YETECEK AŞI GELEBİLİRDİ!

Salgında riskli gurubun işçi ve emekçilerin olduğunu belirten Beko, toplumsal bağışıklık için 150 milyon doz aşı gerektiğini, ancak eldeki 3 milyon dozla sınırlı aşının sağlık emekçileri hariç, ayrıcalıklı bir kesime gittiğini söyledi. Geri kalan aşıların ne zaman geleceği konusunda ise hiçbir sağlıklı bilginin olmadığını kaydeden CHP’li Beko, “Oysa hepimize yetecek kadar aşı getirebilmenin kaynaklarının olduğu apaçık ortada. Sadece şirketler açısından vergi borçlarının bile bunu yapmaya yetebileceğini biliyoruz. Normale dönmenin yolu, işçilerin mücadelesinden geçiyor. İşçilerin ne zaman aşı yapılacağı belirsizliğini koruyor. Bu durumu değiştirmek için, işçilerin bir an önce ücretsiz olarak aşıya ulaşması için her platform da bunu dile getireceğim” diye konuştu.

Aşı gelene kadar, virüslü işçi sayısının artmaya devam edeceği uyarısında bulunan Beko, işçilerin öncelikli olarak aşılanması gerektiğini vurgulayarak şöyle konuştu: “İşçiler üretim dursun dedikçe, iktidar ve patronlar son hız üretimi devam ettiriyorlar. Yine pandemi döneminde işçiler gelirlerinin ciddi bir bölümünü kaybetmiş durumda. Böyle olduğunda insanlar koronavirüs olacağını bilse bile işsiz kalmamak adına çalışıyor, kölece koşullara katlanıyor. İşçiler, fabrikadaki korona virüs sürecinin şeffaf yönetilmesi ve aşı için işçi ve emekçilerin de öncelikli olmasını beklemektedirler. Bir kez daha söylemek isterim ki işçilerin ücretli izin talebine kulak tıkayanlara, emekçiye ölümü reva görenlere sesleniyorum; unutmasınlar ki taşlar değil, yapılan işler anıtları meydana getirir.”



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

POLİTİKA Haberleri

Tümü

CHP İzmir’den DEVA Partisi’ne Ziyaret

CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü ve il yönetimi, DEVA Partisi İzmir İl Başkanlığı’nı ziyaret...

19 saat önce

CHP'de Önceki Dönem İl Başkanlarından Ortak Mesaj

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, CHP'nin örgüt çalışmalarının...

23 saat önce

Başkan Çağatay Güç: "CHP'nin oyları yüzde 4'ü geçmiyor"

Beydağ’da teşkilat yapılanmasını tamamlayan YENİ Parti, ilçe başkanlığının açılışını...

23 saat önce

DEVA Partisi İzmir’de sahaya indi! Bostanlı Pazaryeri’nde...

DEVA Partisi İzmir İl Başkanı Muhammet Yılmaz, Karşıyaka programı kapsamında Bostanlı...

1 gün önce

Mesut Ergin’den Ankara’da Özgür Özel’e ziyaret

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Ankara temasları kapsamında YENİ Parti Genel Merkezi’ni...

1 gün önce

Saniye Bora Fıçı AKP'ye geçti, sendikaya 'boşaltın' dedi!

CHP’den istifa ederek AK Parti’ye geçen Foça Belediye Başkanı Saniye Fıçı'nın ilk icraatlarından...

1 gün önce

Murat Bakan'dan Manisa'da açıklama: Olayı duyar duymaz...

YENİ Parti heyeti, Manisa'nın Turgutlu ilçesinde İnci Üzmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi...

2 gün önce

Özgür Özel İzmir’e geliyor! Ön seçimi yerinde takip edecek

YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, 26 Eylül Cumartesi günü İzmir’e gelecek. Özel’in Gaziemir...

3 gün önce

Gümrükçü'den Siyasi Etik Kanunu çağrısı

Son dönemde artan partiler arası transferleri ve milli iradeyi hiçe sayan siyasi hamleleri sert...

7 gün önce

Gümrükçü’den Foça tepkisi: Hakkımı helal etmiyorum

CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı’nın AK Parti’ye...

11 gün önce

Kutlu Parti İzmir 1. Olağan Kongresi: Osman Serkan...

Kutlu Parti İzmir İl Başkanlığı’nın 1. Olağan Kongresi gerçekleştirildi. Kongrede İl Başkanı...

11 gün önce

MHP İzmir'de kongre tamamlandı: Gündem "Terörsüz Türkiye"

Milliyetçi Hareket Partisi’nin 15’inci Olağan İzmir İl Kongresi Balçova’daki bir otelde...

11 gün önce