BIST 100 11.116,99 %0,92 Altın 6.384,76 ₺/gr %0,62 Bitcoin $80.563 %1,08 Dolar 49,77 ₺ %0,08 Euro 55,87 ₺ %0,14 Sterlin 66,68 ₺ %0,14 Gümüş 86,16 ₺/gr %1,20 Ethereum $2.342,08 %1,70 İsviçre Frangı 60,35 ₺ %0,40 Kanada Doları 35,53 ₺ %0,14 Avustralya Doları 35,03 ₺ %0,31 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,26 ₺ %0,11 BAE Dirhemi 13,56 ₺ %0,10 Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,26 Çin Yuanı 7,46 ₺ %0,13
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa POLİTİKA CHP’li Çam, sokakta ‘nasıl oy verileceğini’ anlatıyor

CHP’li Çam, sokakta ‘nasıl oy verileceğini’ anlatıyor

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, ilk defa ittifakların yer aldığı ve cumhurbaşkanı seçiminin de birlikte yapılacağı 24 Haziran seçimlerinde nasıl oy kullanılacağıyla ilgili seçmenin kafasındaki soru işaretlerini yok ediyor.

0Yorumlar
CHP’li Çam, sokakta ‘nasıl oy verileceğini’ anlatıyor

Seçim çalışmasına büyük kartonlara hazırlattığı oy pusulalarıyla çıkan Çam, CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin seçim çalışması için giydirilmiş özel araçla İzmir’i ilçe ilçe, mahalle mahalle geziyor.

CHP’li Çam, sokakta ‘nasıl oy verileceğini’ anlatıyor

Seçim çalışmasını İzmir’in merkezden uzak ilçe ve köylerinde sürdüren CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, büyük kartona basılmış oy pusulaları ile seçmenin karşısına çıkıyor. CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin seçim çalışması için giydirilmiş araçla yola çıkan Çam,  İnce’nin fotoğrafının bulunduğu baskılı tişörtle pazarlarda, kahvelerde, sokaklarda gördüğü en küçük kalabalığa bile sandığa mutlaka gitme çağrısı yapıyor ve oy pusulalarını nasıl kullanacaklarını, nelere dikkat etmeleri gerektiğini anlatıyor. Her kesimden vatandaşın büyük ilgi gösterdiği mini seçmen dersinde Çam’a vatandaş merak ettiklerini de sorup yanıtını alıyor. 

CHP’li Çam, sokakta ‘nasıl oy verileceğini’ anlatıyor

İKİ PUSULADA NELERE DİKKAT EDİLECEK

Karton oy pusulalarında vatandaşa 24 Haziran seçimlerinde iki adet oy pusulası verileceğini söyleyen Çam, milletvekili seçimi için ittifak kuran partilerin aynı kutucukta yer aldığını ve bunlardan herhangi birine, ittifak kutucuğu içinde yer alan partilerin tümüne veya ittifak kutucuğunun herhangi bir yerine oy kullanmanın doğru olduğunu anlatıyor. Çam, oy pusulasının mürekkebinin ıslakken kağıdın içe doğru katlanmamasına özen gösterilmesine dikkat çekiyor. Cumhurbaşkanlığı seçimi için de ayrı bir pusula olduğunu gösteren Çam, burada adayların fotoğraflarının yer aldığı alanın altındaki boşluğa oy pusulasının vurulması gerektiğini, tek bir adaya oy verileceğinin unutulmamasını ve yine mürekkebin dağılmamasına özen gösterilmesini söylüyor.

CHP’li Çam, sokakta ‘nasıl oy verileceğini’ anlatıyor

AMACIM GEÇERLİ OYLARLA TEMİZ BİR SEÇİM GEÇİRMEK

Vatandaşın kafasını kurcalayan soruları da yanıtlayan Çam, “24 Haziran seçiminde oy kullanmayla ilgili hem genel seçim hem cumhurbaşkanı seçiminin aynı anda olması ve değişen sistem nedeniyle ittifaklı pusulaların seçmenin önüne gelecek olması nedenleriyle toplumun kafasında büyük bir karmaşa olduğunu gördüm. Bu nedenle seçim çalışmamı bu karmaşayı giderici görsel bir unsur da ekledim. Karşılaştığım herkese nasıl oy kullanacağını ve ayrıntılarını karton oy pusulalarıyla görsel olarak anlatıyorum. Vatandaş bu mini dersleri çok faydalı buluyor ve kafasını kurcalayan tüm soruları sorup karmaşadan kurtuluyor. Amacımız sandığa gitme oranının yükseldiği ve sandığa gidenlerinin oylarının da geçerli olduğu temiz bir seçim geçirmek. Tabi ki halkımızdan milletvekili seçiminde partim CHP’nin bulunduğu ittifaklı kutucuğu ve partimi tercih etmelerini, cumhurbaşkanı seçiminde de oy pusulasının başında yer alan adayımız Muharrem İnce’yi tercih etmelerini de istiyorum” diye açıklama yaptı.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

POLİTİKA Haberleri

Tümü

Karaburun Belediye Başkanı Erdoğan bağımsız devam edecek

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, YENİ Parti üyeliğinden istifa ettiğini ve...

6 gün önce

Yeni Foça Yat Limanı için Bilal Saygılı'dan açıklama

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, 2023'te hizmete açılan Yeni Foça Yat Limanı'nın 330 yat...

6 gün önce

Gümrükçü: Muhtarlarımızla birlikte çözüm arıyoruz

CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada,...

6 gün önce

CHP Konak İlçe Başkanı Kazımoğlu'ndan birleşme kararına...

CHP Konak İlçe Başkanı Emrah Kazımoğlu, mahalle birleşmesi kararı öncesinde muhtarların...

10 gün önce

Karşıyaka’da 5 CHP’li meclis üyesi YENİ Parti’ye geçti

2024 yerel seçimlerinde CHP’den Karşıyaka Belediye Meclisi’ne seçilen 5 üye, partilerinden...

10 gün önce

Kongre öncesi Kocaoğlu sürprizi: Adaylık için harekete...

YENİ Parti İzmir İl Başkanlığı ön seçimine günler kala, eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı...

10 gün önce

Cemil Tugay 20 Ekim’e kadar şehir dışında olacak

Cemil Tugay’ın 14-20 Ekim tarihleri arasında şehir dışında olacağı belirtildi; 15 Ekim’deki...

10 gün önce

Şeref Arpacı’dan Fon Krizi Tepkisi: “Hırsız İçeriden...

YENİ Parti Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, TBMM Genel Kurulu’nda İYİ Parti’nin fon krizinin...

11 gün önce

Eyyüp Kadir İnan duyurdu: AK Parti’den 1,6 Milyon TL’lik...

AK Parti Genel Sekreteri Eyyüp Kadir İnan, Şaban Sevinç, Timur Soykan ve YENİ Parti Sözcüsü...

12 gün önce

Başkan Tugay'dan Kılıçdaroğlu'nun eleştirilerine yanıt:...

AK Parti'ye geçen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, 'anket' tartışmaları üzerinden...

12 gün önce

Erdoğan’dan talimat: İzmir’le ilgili her sorunu bana...

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cemil Tugay’ın partilerine...

12 gün önce

Başkan Tugay'dan 'eşim beni boşar' ifadelerine dair...

Geçmişte yaptığı "Eşim beni boşar' dedi" açıklamasıyla çok konuşulan İzmir Büyükşehir Belediye...

12 gün önce