CHP’li Polat’tan sanayi tipi alkol çıkışı
CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, Kocaeli Yeniköy’de bulunan Hayat Holding’e ait Hayat Kimya’nın hizmet verdiği LİMAŞ Limanı’nda, gıda ürünlerinde kullanılan alkolün yerine yanlışlıkla insan hayatı için tehlikeli olan sanayi tipi alkolün karıştırıldığı ve piyasaya sürüldüğü iddiasını Meclis gündemine taşıdı.
Kocaeli’nde yaşandığı iddia edilen olayın insan sağlığı için tehlikeli olduğunu vurgulayan Polat, “Eğer böyle bir durum var ve üstü kapatılıyorsa insan hayatıyla oynanmaktadır. Bu disiplinsizlik daha büyük sorunlar doğurabilir. Bakanlık ve kurumlarının eksikliği vardır” ifadelerini kullandı.
Kocaeli Yeniköy’de bulunan Hayat Holding’e ait Hayat Kimya’nın hizmet verdiği LİMAŞ Limanı’nda, gıda ürünlerinde kullanılan alkolünün bulunduğu 12 No’lu tanka, yanlışlıkla 15 ton civarında sanayide kullanılan ve insan hayatı için tehlikeli olan İzo Propil denilen alkolün karıştırılıp piyasaya sürüldüğü iddia edildi.
Basına yansıyan iddialara göre; başta sirke ve alkol olmak üzere gıda ürünlerinde kullanılan 550 ton gıda alkolünün bulunduğu 12 No’lu tanka yanlışlıkla 15 ton civarında sanayide kullanılan ve insan hayatı için tehlikeli olan İzo Propil alkol karıştırılıp piyasaya sürüldü. Yapılan hatanın ardında Körfez Liman Müdürlüğü ve Gümrükler Müdürlüğü olmak üzere ilgili birimlere bilgi verilmedi. Hatanın resmi makamlara bildirilmemesi üzerine tesis müdürü Cihan Zafer Cengen’in duruma itiraz ettiği ve 20 Ocak Çarşamba görevden alınıp gönderildiği ve olayın kapatılmaya çalışıldığı dile getirildi. Olayı tesis çalışanının ihbarı sonrası değerlendiren gümrük kaçakçılık ekiplerinin, tesise baskın yaptığı ve 12 No’lu tankın mühürlenip içinden numune alınarak İstanbul’a laboratuvara tahlil için gönderildiği belirtildi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı.
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan tarafından yanıtlanmak üzere soru önergesi veren CHP’li Polat, insan hayatı için tehlikeli olan alkolün piyasaya sürüldüğü iddiasını ve konuyla ilgili bir herhangi bir soruşturmanın olup olmadığını sordu.
BAKANLIK VE KURUMLARININ EKSİKLİĞİ VARDIR
Gümrüklerin ticaretin dünyaya açılan kapıları olduğunu vurgulayan Polat, “Denetimlerin doğru yapılması lazım. Çünkü insan sağlığı her şeyden daha önemlidir. Gümrük camiasından gelen bir milletvekili olarak yaşanan sorunları sürekli dile getiriyoruz. Ama yaptığımız uyarıların dikkate alınmadığını görüyoruz. Gümrükler Ticaret Bakanlığı’nın çatısı altında olamayacak kadar büyük organizasyon ve yapılardır. Kocaeli’nde yaşandığı iddia edilen olaylar gerçek ise eğer, insan sağlığını olumsuz olarak etkileyecektir. Bakanlık ve kurumlarının eksikliği vardır. Eğer böyle bir durum var ve üstü kapatılıyorsa insan hayatıyla oynanmaktadır. Bu disiplinsizlik daha büyük sorunlar doğurabilir” dedi.
CHP’li Polat’ın Ticaret Bakanı Ruhsat Pekcan’a yönelttiği sorular;
1) 20 Ocak 2021 çarşamba günü meydana geldiği iddia edilen olayla ilgili LİMAŞ yetkililerinin yapılan hatayı kimseye bildirmediği iddiaları doğru mudur?
2) İddia hakkında Gümrükler Müdürlüğü vasıtası ile Bakanlığınıza iletilen bir ihbar ya da şikâyet var mıdır?
3) Konu hakkında Bakanlığınızca inceleme ve soruşturma başlatılmış mıdır?
4) Konu hakkında malın sahibine, gözetmen firmaya ya da Körfez Liman Müdürlüğü’ne yapılan bir bildirim var mıdır?
5) Tesis müdürünün görevden alındığı iddiası doğru mudur? Görevden alınma sebebinin müdürün olayı resmi makamlara bildirmek istemesi olduğu iddiaları doğru mudur?
6) İnsan hayatı için çok tehlikeli olan alkolü barındıran ürün piyasaya sürülmüş müdür? Sürüldüyse ne kadarı sürülmüştür? Bakanlığınızca piyasaya sürülen ürünler hakkında ne gibi iş ve işlemler yapılmaktadır?
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Fırat Tanış'ın alkol tedavisindeki 'İlker Ayrık' detayı
Ünlü oyuncu Fırat Tanış, katıldığı bir programa yaptığı açıklamalarla yıllar önce gördüğü alkol...
Efes Tarlası Yaşam Köyü’nde Bokaşi Ev Tipi Kompost...
Efes Selçuk Belediyesi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı iş...
Kuvvetli Kar ve Tipi Geliyor
Meteoroloji’nin son tahminlerine göre Batı Karadeniz’in yüksek kesimlerinde kuvvetli kar yağışı...
POLİTİKA Haberleri
TümüCHP İzmir’den DEVA Partisi’ne Ziyaret
CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü ve il yönetimi, DEVA Partisi İzmir İl Başkanlığı’nı ziyaret...
CHP'de Önceki Dönem İl Başkanlarından Ortak Mesaj
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, CHP'nin örgüt çalışmalarının...
Başkan Çağatay Güç: "CHP'nin oyları yüzde 4'ü geçmiyor"
Beydağ’da teşkilat yapılanmasını tamamlayan YENİ Parti, ilçe başkanlığının açılışını...
DEVA Partisi İzmir’de sahaya indi! Bostanlı Pazaryeri’nde...
DEVA Partisi İzmir İl Başkanı Muhammet Yılmaz, Karşıyaka programı kapsamında Bostanlı...
Mesut Ergin’den Ankara’da Özgür Özel’e ziyaret
Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Ankara temasları kapsamında YENİ Parti Genel Merkezi’ni...
Saniye Bora Fıçı AKP'ye geçti, sendikaya 'boşaltın' dedi!
CHP’den istifa ederek AK Parti’ye geçen Foça Belediye Başkanı Saniye Fıçı'nın ilk icraatlarından...
Murat Bakan'dan Manisa'da açıklama: Olayı duyar duymaz...
YENİ Parti heyeti, Manisa'nın Turgutlu ilçesinde İnci Üzmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi...
Özgür Özel İzmir’e geliyor! Ön seçimi yerinde takip edecek
YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, 26 Eylül Cumartesi günü İzmir’e gelecek. Özel’in Gaziemir...
Gümrükçü'den Siyasi Etik Kanunu çağrısı
Son dönemde artan partiler arası transferleri ve milli iradeyi hiçe sayan siyasi hamleleri sert...
Gümrükçü’den Foça tepkisi: Hakkımı helal etmiyorum
CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı’nın AK Parti’ye...
Kutlu Parti İzmir 1. Olağan Kongresi: Osman Serkan...
Kutlu Parti İzmir İl Başkanlığı’nın 1. Olağan Kongresi gerçekleştirildi. Kongrede İl Başkanı...
MHP İzmir'de kongre tamamlandı: Gündem "Terörsüz Türkiye"
Milliyetçi Hareket Partisi’nin 15’inci Olağan İzmir İl Kongresi Balçova’daki bir otelde...