CHP’li Sertel yaptığı açıklama ile uyarmıştı... Bakanlık açıkladı: PTT personel alımlarını KPSS ile yapacak
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, PTT’nin 2023 yılına kadar 55 bin kişiye istihdam sağlayacağına yönelik açıklamaları ve alımlarda KPSS şartı aranmayacağına dair iddiaları Meclis gündemine taşımıştı.
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel’in soru önergesine Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan imzasıyla verilen yanıtta, “İleride yapılacak personel alımlarında başvuru sürecinin kabulü için KPSS şartı aranacak ve yönetmelik gereği alım yapılacak pozisyonun özellikleri dikkate alınarak yazılı sınav yapılacaktır” denildi.
CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi Atila Sertel’in, kamuoyunda yer alan iddialar üzerine Ağustos ayında yönelttiği “İşe alımlar ne zaman başlayacak? KPSS şartı neden kaldırıldı? KPSS şartı aranmadan mülakat yöntemiyle gerçekleştirilecek alımlarda adam kayırmacılığın önüne nasıl geçilecek” şeklindeki soruları yanıt buldu.
YAZILI VE MÜLAKAT DA VAR
Kurumun gerek gördüğü halde ayrı bir yazılı sınav ve mülakat da yapabileceğini vurgulayan Sertel, geçmişte TRT ve Kültür Bakanlığı’nda olduğu gibi KPSS puanı ve yazılı sınavı yüksek olup da “mülakatta elenme” gibi kötü örneklerin yaşanmamasını beklediğini söyledi.
Verilen soru önergesi üzerine PTT’de çalıştırılacak idari hizmet ve sözleşmeli personel hakkındaki yönetmeliğe atıfta bulunarak yapılan açıklama şu bilgiler verildi:
“Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketinde Çalıştırılacak İdari Hizmet Sözleşmeli Personel Hakkında Yönetmeliğin ‘İşe Alınmada Genel Şartlar’ başlıklı 9’ncu maddesinin ‘j’ bendinde ‘KPSS’den Yönetim Kurulunca belirlenen asgari puanı almış olmak’ , ‘Giriş sınavları’ başlıklı 16’ncı maddesinin birinci bendinde ‘Sınavlar, alım yapılacak pozisyonun özellikleri dikkate alınarak yazılı yapılır. Yazılı sınav sonrası mülakat ve/veya uygulamalı sınav ile psikometrik inceleme yapılabilir. Hangi pozisyon unvanları için mülakat ve/veya uygulamalı sınav ile psikometrik inceleme yapılacağı ile pozisyon unvanları itibarıyla her bir sınavda aranan asgari başarı puanı Yönetmeliğe ekli (II) sayılı cetvelde gösterilmiştir.’ denildiğinden ileride yapılacak personel alımlarında başvuru sürecinin kabulü için KPSS şartı aranacak ve yönetmelik gereği alım yapılacak pozisyonun özellikleri dikkate alınarak yazılı sınav yapılacaktır. Yine alım yapılacak pozisyonun özelliğine göre, ‘mülakat ve/veya uygulamalı sınav ile psikometrik inceleme’ yapılabilecektir.”
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, PTT’nin 2023 yılına kadar 55 bin kişiye istihdam yaratacağını ancak alımların KPSS şartı aranmaksızın mülakatla yapılacağına dair iddiaları Meclis gündemine taşımış, “Kul hakkına girmeyin, yeni mağdurlar yaratmayın. Mülakatı bırakın, liyakata bakın” demişti.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
ZİYNET SERTEL EDEBİYAT ÖDÜLLERİ ÖYKÜ YARIŞMASI SONUÇLARI...
Beş yıl önce kaybettiğimiz İzmirli Gazeteci Ziynet Sertel anısına, Sertel Ailesi tarafından...
CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç: KPSS ile...
CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, AKP’nin Meclis’e sunduğu 118 Sıra Sayılı “Bazı...
Başkan Tugay'dan "Körfez" açıklaması: “Bakanlık soruna...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Körfez'e kirli su deşarj edildiği iddiasıyla...
POLİTİKA Haberleri
TümüKaraburun Belediye Başkanı Erdoğan bağımsız devam edecek
Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, YENİ Parti üyeliğinden istifa ettiğini ve...
Yeni Foça Yat Limanı için Bilal Saygılı'dan açıklama
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, 2023'te hizmete açılan Yeni Foça Yat Limanı'nın 330 yat...
Gümrükçü: Muhtarlarımızla birlikte çözüm arıyoruz
CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada,...
CHP Konak İlçe Başkanı Kazımoğlu'ndan birleşme kararına...
CHP Konak İlçe Başkanı Emrah Kazımoğlu, mahalle birleşmesi kararı öncesinde muhtarların...
Karşıyaka’da 5 CHP’li meclis üyesi YENİ Parti’ye geçti
2024 yerel seçimlerinde CHP’den Karşıyaka Belediye Meclisi’ne seçilen 5 üye, partilerinden...
Kongre öncesi Kocaoğlu sürprizi: Adaylık için harekete...
YENİ Parti İzmir İl Başkanlığı ön seçimine günler kala, eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı...
Cemil Tugay 20 Ekim’e kadar şehir dışında olacak
Cemil Tugay’ın 14-20 Ekim tarihleri arasında şehir dışında olacağı belirtildi; 15 Ekim’deki...
Şeref Arpacı’dan Fon Krizi Tepkisi: “Hırsız İçeriden...
YENİ Parti Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, TBMM Genel Kurulu’nda İYİ Parti’nin fon krizinin...
Eyyüp Kadir İnan duyurdu: AK Parti’den 1,6 Milyon TL’lik...
AK Parti Genel Sekreteri Eyyüp Kadir İnan, Şaban Sevinç, Timur Soykan ve YENİ Parti Sözcüsü...
Başkan Tugay'dan Kılıçdaroğlu'nun eleştirilerine yanıt:...
AK Parti'ye geçen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, 'anket' tartışmaları üzerinden...
Erdoğan’dan talimat: İzmir’le ilgili her sorunu bana...
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cemil Tugay’ın partilerine...
Başkan Tugay'dan 'eşim beni boşar' ifadelerine dair...
Geçmişte yaptığı "Eşim beni boşar' dedi" açıklamasıyla çok konuşulan İzmir Büyükşehir Belediye...