CHP Menemen'den Serdar Aksoy açıklaması
Menemen Belediyesi’ne yapılan operasyon sonucunda Başkan Serdar Aksoy gözaltına alınmıştı.
Operasyonun ardından bir açıklamada bulunan CHP Menemen İlçe Başkanı Turan Erdoğan ”Belediye Başkanı kendisini savunmak, iddialara açıklık getirmek yerine 18.11.2020 günü CHP’den ‘istifa’ etmeyi tercih etmiştir. Bu tarih itibari ile CHP üyesi değildir. Partimizle de bağlantısı yoktur. Yaşananlarla ilgili hukuki süreç ve yargı süreci devam etmektedir” dedi.
İŞTE CHP MENEMEN’DEN YAPILAN O AÇIKLAMA:
CHP, Atatürk’ün modernleşme devriminin yapı taşlarını oluşturan, altı ok ilkeleri ve demokrasinin evrensel kuralları ile sosyal demokrat bir kitle partisidir. Eş ve eşit bir yaşamı özgür birey çizgisinde adaleti, demokrasiyi, barışı ve emeği savunur.
31 Mart Yerel Seçiminde CHP, MİLLET İTTİFAKI tercihi ile seçimlere girmiş, ülke genelinde üstün bir başarı sağlamıştır. Menemen bu başarı çizgisinde yerini almıştır.
CHP’nin her kademedeki seçilmişleri ‘parti kimliğine’, ‘parti aidiyetine’ ve ‘etik değerlerine’ sahip çıkarak halka hizmet ilkesi ile görev alırlar.
Bu süreçte seçilen Menemen Belediye Başkanı ve Menemen Belediyesi ile ilgili bir süredir ciddi iddialar içeren şikâyetler partimizin yetkili kurulları tarafından incelenmiş ve 16.11.2020 tarihli MYK toplantısında Belediye Başkanı Kesin İhraç istemiyle ve tedbirli olarak YDK’ ya sevk edilmiştir. Ancak Belediye Başkanı kendisini savunmak, iddialara açıklık getirmek yerine 18.11.2020 günü CHP’den ‘İSTİFA’ etmeyi tercih etmiştir. Bu tarih itibari ile CHP üyesi değildir. Partimizle de bağlantısı yoktur. Yaşananlarla ilgili hukuki süreç ve yargı süreci devam etmektedir.
19 Ocak 2020 tarihinde yapılan ilçe kongresi ile göreve gelen CHP Menemen İlçe Yönetimi seçildiğinden bu yana partimizin ideolojisinden, etik değerlerinden TAVİZ VERMEDEN ‘parti aidiyeti ‘ ve ‘parti kimliği’ esası ile görevini yapmış, yapmaya devam etmektedir.
Genel Merkez İl Başkanlığı/İlçe Başkanlığı hiyerarşisinde CHP Menemen İlçe Yönetimi, CHP Menemen Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte hiçbir ZAAFİYETE mahal bırakmadan görevinin başındadır.
Menemen İlçe Başkanlığı olarak Örgütümüzle, Belediye Meclisi Üyelerimizle ve Menemenli hemşehrilerimiz ile Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırıncaya kadar durmaksızın yol almaya devam ediyoruz.
SAYGIYLA DUYURULUR.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
CHP Menemen'de kimlerin ismi adaylık için geçiyor?
Menemen’de belediye yönetimi Serdar Aksoy’un yolsuzluk ve zimmet suçlamasıyla görevden...
CHP İzmir'de yas günü! Veli Aksoy'a veda....
Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un babası Veli Aksoy...
Eski Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy hakkında...
Menemen Belediyesi'ndeki "zimmet" ve "irtikap" iddialarıyla ilgili soruşturma kapsamında...
POLİTİKA Haberleri
TümüKaraburun Belediye Başkanı Erdoğan bağımsız devam edecek
Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, YENİ Parti üyeliğinden istifa ettiğini ve...
Yeni Foça Yat Limanı için Bilal Saygılı'dan açıklama
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, 2023'te hizmete açılan Yeni Foça Yat Limanı'nın 330 yat...
Gümrükçü: Muhtarlarımızla birlikte çözüm arıyoruz
CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada,...
CHP Konak İlçe Başkanı Kazımoğlu'ndan birleşme kararına...
CHP Konak İlçe Başkanı Emrah Kazımoğlu, mahalle birleşmesi kararı öncesinde muhtarların...
Karşıyaka’da 5 CHP’li meclis üyesi YENİ Parti’ye geçti
2024 yerel seçimlerinde CHP’den Karşıyaka Belediye Meclisi’ne seçilen 5 üye, partilerinden...
Kongre öncesi Kocaoğlu sürprizi: Adaylık için harekete...
YENİ Parti İzmir İl Başkanlığı ön seçimine günler kala, eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı...
Cemil Tugay 20 Ekim’e kadar şehir dışında olacak
Cemil Tugay’ın 14-20 Ekim tarihleri arasında şehir dışında olacağı belirtildi; 15 Ekim’deki...
Şeref Arpacı’dan Fon Krizi Tepkisi: “Hırsız İçeriden...
YENİ Parti Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, TBMM Genel Kurulu’nda İYİ Parti’nin fon krizinin...
Eyyüp Kadir İnan duyurdu: AK Parti’den 1,6 Milyon TL’lik...
AK Parti Genel Sekreteri Eyyüp Kadir İnan, Şaban Sevinç, Timur Soykan ve YENİ Parti Sözcüsü...
Başkan Tugay'dan Kılıçdaroğlu'nun eleştirilerine yanıt:...
AK Parti'ye geçen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, 'anket' tartışmaları üzerinden...
Erdoğan’dan talimat: İzmir’le ilgili her sorunu bana...
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cemil Tugay’ın partilerine...
Başkan Tugay'dan 'eşim beni boşar' ifadelerine dair...
Geçmişte yaptığı "Eşim beni boşar' dedi" açıklamasıyla çok konuşulan İzmir Büyükşehir Belediye...